Време не остана, ОКТОМВРИЙЧЕ ще гушка всяка мама -Тема 9

• 37 104
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Да ти е живо и здраво детенцето Dream!🌹❤️

# 541
Sugar, Stasy, живи и здрави да са ви дечицата и бързо възстановяване! Heart

И на всички рожденици честит рожден ден! Много мами октомврийки се оказа, че има в нашата тема. Simple Smile

Moonlit, наистина сте се измъчили двете с бебка. Браво, че така геройски си приела промяната в плана за раждане и накрая все пак си успяла естествено.

Dream, хващам се за думите ти за второто раждане, дано наистина излезе по-лесно. Grinning Макар че моето първо не беше чак толкова драматично. По-неприятно беше, че се случи преждевременно. Иначе си беше стандартно индуцирано раждане, ама много време отне и болеше много преди епидуралната. За щастие бебето си имаше идеални тонове през цялото време.

# 542
Moonlit, наистина сте се измъчили, но поне всичко е наред.
Sugar, Stasy, живи и здрави да са ви бебоците.
Бързо възстановяване ви пожелавам момичета и скоро да сте си у вас.
Аз моето раждане го виждам бавно и болезнено. Баба ми преди година е раждала баща ми 5 дена...
D_ana, факт е че е мързелив и леко ленив. Не знам как си мисли, че ще се роди това дете 😂.
Dream90, живо и здраво да ти е детенцето с малко закъснение.
Аз само да ви кажа, че ананаса за контракции не действа. Или поне не веднага.
Лунатичка, как си? Сънувах те. Вече не помня как обаче.

# 543
Добро утро, момичета!🥰

Честит Рожден Ден на детенцето на Dream. Да е много здраво и много щастливо!

Честити да са и бебчетата на Stasy и Sugar. Да ви радват много, да са здрави, да растат безгрижно и да изпълнят дните ви с щастие и любов!

Днес е вторник, а живи здрави в петък ще е моето секцио.  Много се вълнувам. Емоциите и настроенията ги меня през минути ...
Бебката я усещам от ден на ден по-голяма, по-тежка и по-силна, и това ми дава сили и на мен.

# 544
Честито на новите мами в групата.Извинявяйте но нямам много време да ви чета .Живи и здрави да са бебоците.Пожелавам на всички да гушкат скоро бебчетата си много е хубаво макар и изтощително.

# 545
Moonlit & Statcy, благодаря за споделените истории, изчетох ги с интерес.
Особено пък индуцирането и бързото раждане на Stacy ми представлява интерес лично, просто защото така ме подготвиха френдки наоколо още в началото на бременността, “не се съгласявай на индуциране” 🤦🏼♀🤷🏼♀ а, пък то излиза, че има своето място и значение. Да добавим, че лекарите ми дадоха зор да запишем час за индуциране на деня на термина и аз отказах. Искаха ми причина и аз казах, че се чувствам поставена под натиск и не съм особено съгласна, но бихме могли да обсъдим в деня на термина, ако бебенцето още го чакаме.
После акушерката ми съдейства да запишем час за 2ри Ноември, което ще е 41ва седмица, тез докторите пак ми записали час задругата седмица, 24ти, 2 дни преди термин. Поне са писали, че е за консултация-разговор.

Забравих някой 🤦🏼♀, бебенце Ивон, мисля, честита да е на мама и татко 🍀💯🌹🍹🎉🎁🎂

*не знам дали е мой пропуск, но накрая се родиха и момиченца в нашата група 🤭

# 546
MayaJane, може ли да споделиш защо са ти казали да не се съгласяваш за индуциране?
Аз в четвъртък имам среща за разговор за индуциране.

# 547
MayaJane, може ли да споделиш защо са ти казали да не се съгласяваш за индуциране?
Аз в четвъртък имам среща за разговор за индуциране.

Ами, Sway, не е подправено с мотиви това изказване, но е достатъчно, че ми е влязло в главата. Та, тази, която ми каза, беше първото, което ме посъветва сигурно в 12та седмица, а на нея и предстоеше раждане, така говорели и майките по коридорите на болницата по време на прегледи 🤷🏼♀ Но и не е много лъжа, отивам на преглед преди 2 седмици, последен преди раждане, очаквам, че ще обсъждаме упойки, начин на раждане и т.н., те ме започнаха от врата с индукция на раждане 🤔🤷🏼♀ ами защо е нужно? 🤷🏼♀

*А, тамън получих съвет да започна да изкачвам стълбите до 5ия етаж като подготовка за раждане и избягване на индуциране. Аз не съм много фен на изкуствено вмешателство 🤣 но го направих! Гимнастика е в крайна сметка и не ми отне 1час, както очаквах.

Sway, ти например се разхождаш много така или иначе, теб пък за какво ще индуциарт?

# 548
Честно казано, аз не го усетих драматично и нямам някакви лоши спомени, може би защото завършекът беше наистина на добра страна. Но си отбелязвам наум, че второто би трябвало да е по-лесно и бързо 😁

Дрийм, колко много прилики наистина, дори в теглото и близостта на датите! Да ти е живо и здраво голямото рождениче и да е грижовен и обичащ батко!

Дана, с радост отговарям (видях, че и Суийти е писала, така че ето ги моите 2 стотинки):

- разкритие - аз от петък съм с 2см, при приема в неделя сутринта бяха едва 4см. С цялото индуциране и т.н. на оставащите 6см им отне 8-9 часа да се появят. Но е много индивидуално, има жени, които получават пълно разкритие от 0 до 10см за часове или по-малко. Просто моите мускули явно са по-стегнати там, което го знам от преди, а и при първите раждания се случвали по-бавно нещата. Но това, че при мен отне толкова време и медикаменти не значи, че и при теб ще е така, може да е значително по-бързо.
- да, влошаването на тоновете значи да пада пулсът. Затова в момента, в който се появи този проблем, аз бях готова на всичко, за да я извадим. Добре, че се стабилизираха нещата с другите мерки.
- разширяването беше с различни пози и упражнения. Първо, с вървене - и вкъщи, и в болницата това беше единственото, което ме облекчаваше преди епидуралната и помагаше да слиза бебето надолу. После с упражнения върху топката, за да се отвори още тазът. После с усукване върху леглото и натиск от акушерката. Общо взето, наглася ти таза и краката така, че да се разтяга използвайки силата на тялото и допълнителен външен натиск. Според прогреса и движенията на бебето се редуват страните и се нагласят ъглите и натиска. Мисля, че това доста помогна, в комбинация с медикаментите за контракции.

Moonlit, имам въпроси, разбира се, като намериш време. Hug И аз се надявам на естествено развитие и си мисля, че съм отворена към всякакъв развой, само нещата да са добре накрая, но да видим.
За какъв период от време става въпрос от пристигането в болницата до 10 см разкритие? Какво значи да се влошават тоновете на бебето, пада му пулсът ли? По какъв начин става разширяванетo на таза, просто различни пози, за да може да слезне надолу бебето, или механично от акушерката?

И аз един въпрос към мамите с бебчета или дечица - имаха ли болезнени газове вашите дечица след раждането? Бебка има в момента и снощи примерно не спа от тях докато не я сложих върху себе си и тогава заспа от топлината и сукането. Аз и усещах припукванията в коремчето и прискимтяванията след това, които явно са нормални. Как ги облекчавате вие?

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 16:53 от Moonlit

# 549
Заради гестацианния диабет и високия риск от прееклампсия. Последния се увеличава след 37 г.с. за момента го поддържам нормално+ кръвната захар.
Не искат да ме чакат след термин така или иначе. Термина ми е на 30, имам рожден ден на 29 не искам да си го изкарам в болницата.
Ям фурми, ананас. Движа се, изчистих цялата къща - два пъти. Една контракция нямам. Не искам да влизам в болница за системи, ако мога да си го спестя. Но познавам и себе си, ако ми кажат, че ще е по-добре за бебето ще им се доверя без да кажа моето мнение.

# 550
Dream, да ти е жив и здрав рожденика, късмет да има и старание занапред в живота 🎂🥳🍀🎉💯🎁🌞

Moonlit, имаш ли нещо общо с писане като хоби или професионално занимание се зачудих сега? Отдава ти се. А, пък детайлите за раждането са ти като от научен  бюлетин, само че много по-интересни 👏🏻👏🏻👏🏻

# 551
Здравейте, дами. Днес се роди и моята малка голяма звезда. Heart
Честито на всички, които вече са родили и успех на останалите, които чакат Flowers Four Leaf Clover

# 552
И аз бях настроена отрицателно спрямо индуцираното раждане. Но в моя случай, аз бях с разкритие, напълно изградена шийка и без тапа. Нищо не пазеше бебчето от инфекции, а точно това се случи при предишната ми бременност. Тогава бях 1 седмица с разкритие после водите бяха зелени и бебчето имаше инфекция. И другата причина беше, че щях да родя вкъщи или в колата, ако беше тръгнало само.
Когато няма никаква родова дейност, има дълга шийка и майката е нисичка с тесен таз, индуцираното раждане си е мъка. Искайте си упойката веднага. Но в моя случай съм доволна, че нямаше време за упойка, защото всичко мина някак и след това нямах странични ефекти от упойката като ниско кръвно, главоболие, замайване, чувствах си пикочния мехур и се разхождах 2 часа след раждането.
И все пак, според мен, по -добре индуцирано естествено раждане, отколкото секцио. Но зависи от много неща. Например както се е случило със Суити и се е изплашила за бебенцето при предходното раждане. На нейно място и аз бих искала секцио сега.

# 553
Здравейте, дами. Днес се роди и моята малка голяма звезда. Heart
Честито на всички, които вече са родили и успех на останалите, които чакат Flowers Four Leaf Clover

Честитоо ❤️❤️❤️

Moonlit - за газовете, т.е коликите - може да даваш пробиотик, аз давам биогая, еспумизан капки и био амика. Дадох му и чай копър, но не му хареса. Най-много помага гушкане по корем, разходки из стаята в тази поза, също му топля една малка възглавничка с черешови костилки.
Гледай и ти какво ядеш, а ако сте на АМ шишето да не е с голяма дупка и се разклаща при направата, не се друса, да не влиза въздух.
Още масаж на корем посока час.стрелка и свиване леко на краката към корема. И търпение..

# 554
Здравейте, мами, честито на всички родили, чета всичко и съпреживявам, но нямам време да пиша! Живи и здрави да са бебчетата!

Мая, честит рожден ден на патерици, бъди здрава и щастлива и леко раждане! Juji и на теб мила💐!

И аз имам новина, днес в 3:35ч. сутринта се роди и моят бебок Рафаел❤! Тежи 3240гр и дълъг 50см., прекрасен!!! Всичко започна от предната вечер с леки контракции през 30-20-15 минути, от 3 през нощта да 6:30 и после заспах, бях на тонове, нищо не ми казаха и вечерта както си говорим със сина ми (големия)  сладко, започнаха болчици и контракции през 8 минути ей така от нищото. Малката ми дъщеря се прибра и като разбра ме преследваше и записваше. Голям смях падна, като станаха по-продължителни и болезнени на 5-6 минути тръгнахме към болницата. Там ме приеха скептични, защото само 3 см разкритие имах и изглеждах явно по-засмяна от нужното. Аз настоях, защото ме е страх да не родя в колата. Контракциите много бързо зачестиха и станаха доста по-болезнени и в рамките на 4-5 часа стигнах пълно разкритие. Бях без упойка, уж да напъвам по-качествено, нооо там не беше всичко по план. Ще ви разказвам друг път, защото съм много уморена сега, още почти не съм спала. Добре сме само бебчо се е нагълтал с околоплодни води и го следя да не се задави като ги връща и не ми позволяват още да го храня заради това. Когато всичко се нормализира ще допиша историята.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 16:53 от Isibel

Общи условия

Активация на акаунт