Любители на котки - Тема 199

• 28 537
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • Между гори и планини
О, има си и мишки и топка от хартия и въдичка с перца ( топче от фолио не смея, че да не глътне нещо) , играчки има и хора които да играят с нея и да я мачкат. А тя дава да я мачкат. Тъжното е, че другите котки не искат да играят с нея. Чери пробва, но му идва една идея по- буйна, накрая ѝ изсъсква ѝ бяга. Точка я ръмжи дори от другата стая ( тя по принцип е пролета), Памук се прибира за ядене, стопля до дупето и пак излиза. Ако не беше толкова безстрашна, поне през деня щях да я пускам на двора.

# 196
Да бе ...

Нарапницата им се опитва да завзима територии (то, горкото си търси място за оцеляване), делят те и теб а ти по човешки обръщаш най - много внимание на нея. Те как да я приемат? Тя им взима дома и тебе - ревност.

Ти правилно правиш ама по човешки. На котешки - тая сополанка ще ни открадне територията и господарката.

Дай им време. В сърцето ти има място за всички котки но те трябва да се разберат по котешкия начин. Териториите ще разделят с времето но хората ...
Явно ти си майката на котилото. Кое първо ще нахраниш? Важния въпрос - ще изхвърлиш ли някое? Аз на човешки език знам отговора, но те на котешки не знаят.

Аз се радвам че даде шанс на бездомна душата. Всяко начало е трудно ...

# 197
  • Между гори и планини
Чери поне вече ми прости и пак се гушкаме. Ако почне да му подскача докато спим, го пазя, тя разбира и ляга до него. И той разбира и още по- силно ми прегръща ръката. Памук е котаракът на мъжа ми. Там е голяма любов. Чери е моята. А Точка е кривотията на дома.
Иначе ги храним едновременно, за да няма - кой ми яде от паничката 🤣

# 198
Като те слушам ще чакам при следващия новодошъл как са реакциите ...

Интересно ми е как ще се развият отношенията между Точка и бебето. Защо Точка не е обичана като бебето?

# 199
  • Между гори и планини
Точка е обичана, гледана, лекувана и е треперено. Но много крива. Тя не дава да я галят, ако спи и вземеш да я погалиш, ще те погледне с презрение и ше стане, за да легне на 50 см от теб. Бие се с Памук за нищо и всъщност тя е котката на Чери, само него обича и уважава. Иначе е страхотен ловец и няма празен ден без поне един улов. Но просто е крива и проклета.
Така като гледам колко ни излиза изхранването на 4 котки, скоро не вярвам да има пета 🙄 Обичам ги, но финансово ще колабираме. Ще пращате смс - SOS Доня 🤣

# 200
Здравейте! Търся съвет за подута долна устна на коте! Взимана е биопсия, показва само струпване на стафилококи. Първо е мазана с Кортизем, после е даван антибиотик Клавасептин 2 седмици, има уж подобрение, но няколко дена след спирането на антибиотика, се подува отново. Къде да го заведем за второ мнение? Добра клиника в София? Котето е на 8-9 години.
О, това ли е котето? Hushed Точно на еозинофилов гранулом мяса.
Mila може да те посъветва за второ мнение.

# 201
Ние сме на периодично възпаление. На две до три седмици се възпалява и я водя за инжекция. Но при нас много дълго време не беше лекувано котето, знаете сбъркаха ни диагнозата. При ранно диагностициране би трябвало да се повлияят нещата и да не се възпалява толкова често.

# 202
😮 Изобщо не са споменали такава диагноза!
Къде да отидем за второ мнение?

Ние сме на периодично възпаление. На две до три седмици се възпалява и я водя за инжекция. Но при нас много дълго време не беше лекувано котето, знаете сбъркаха ни диагнозата. При ранно диагностициране би трябвало да се повлияят нещата и да не се възпалява толкова често.

# 203
За първи път дъхът на котето мирише - повод ли е за преглед или моя глезотия? (при кучетата с напредване на възрастта се отлага зъбен камък и прави дъха неприятен). Конкретната маца редовно ми маркира бузите със своите бузни жлези и затова откривам нещо новопоявило се. Храната не е сменяна.

# 204
  • Бу-у-урга-а-ас

За стопанката с любов Simple Smile

# 205
  • София
Ще видя кога ще се обадят от клиниката и най-вече с каква информация. Смятам, че ще се справим с лечението. Аз ще поема една 3дневка, а на ММ ще оставя следващите.
Дадохте ми надежда, че може и за 3 дена да се пребори. Дано.

С този кратък инкубационен период... заразил се е пред блока. Играл е с някакви котета и котки. Малките котета няма кой да спаси, а и те не се дават за галене. Бягат.

Може ли парвовируса да се предаде от таралеж? Едва ли Йори е играл с таралежите (има в паркинга едно семейство), но му ядяха гранулите.

Нора, едва ли ще ми разрешат да го прибера у дома (моите хора). Ако се оправи мед. сестра ще пусне обява. Платила съм я. И ваксината му платих. Ще го ваксинират като оздравее.

Децата нямат ваксина. Отложихме заради бъбреците на Оникс, след това заради Аш.
Доктора от Овча Купел ми каза да не ги ваксинирам сега. Да изчакам две седмици. Но пък мога да ги обезпаразитя.
Силно се надявам да не сме пренесли нещо у дома. Иван (ветеринаря ни) ми даде едно шише дезинфектант. Пръсках навсякъде. Само чантата не съм изпрала, не знам как ще стане номера.
Две перални с дезинфектант пуснах.

# 206
AnMary, все поглеждам за новини от теб. Добри новини! ♥️

# 207
  • на брега на морето
Каква е чантата? Ако е текстилна не може ли да се изпере с дезинфектанта на ръка? Аз съм прала дрехи заради малко и болно котенце дрехи на децата с дезифектант, който ми препоръчаха в тази тема.
Нашата докторка ми препоръча да мина с неразредена белина дръжките на вратите.

# 208
  • София
От сутринта влизам в темата с надежда да  има добри новини за Йори. Heart

Да ви покажа пазачът на октоподи:

И след като 15 минути се галихме:

А това е котешка закуска по гръцки Joy За тези, които недовиждат (като мен Simple Smile), паничката е пълна с маслини. 😃

И снимки от София:

И в котешкото легло:

Дъщеря ми упорито я нарича Гери и много вероятно да остане Гери Турбото. 😃

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 10:29 от Таня67

# 209
  • на брега на морето
Много, много е сладка.

Общи условия

Активация на акаунт