Любители на котки - Тема 199

• 28 169
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • София
MarietaYo, съболезнования. Да тича свободно по безкрайните ловни полета.

# 707
Много красиво коте Черен нос, да тича на воля там където е душичката.
Тази нощ или бях уморена и не съм усетила нищо или Линошка кротува, все едно де ще я социализираме по - често. Тази кака се налага да ни гостува всяка седмица, и ще остава, какво по - хубаво от това! Аз много обичам гости, явно и Линош ще обича, любопитка е, забавна е. Сигурно звучах все едно се оплаквам от предната вечер, но ми беше интересно и любопитно поведението ѝ, макар да не спах почти - беше някак забавно. Даже ми заприлича на кака ѝ по поведение и тя така - имаше ли публика всичките ѝ номера влизаха в действие за радост на гостите.
Сега каките се стягат да ходят в София, Линош провери багажа им, не намери нищо, с което да играе или похапне и се нагнеца да спи в краката ми, на мама фурната, как топли само. 😁

# 708
Знаете линкъде мога да видя на лицензираните развъдници в България и какво да гледам. Търсим сребърна чинчила.

# 709
# 710
Благодаря за милите думи.

Преди няколко месеца уста пяхме, че има топче на гърдите. Правихме изследвания, снимка, скенер. Маринков каза, че по-добре да не оперираме. Има риск да се повтори, разнесе и тн. Стана колкото орех последно. Но се чувстваше добре мисля. В последните 2-3 седмици ядеше малко.
Мм М ого се грижи за нея и я мисли и ми е мъчно, че стана като е сам с нея.,
Много съм изненадана. Благодаря ти, че сподели. Маринков много настояваше да оперира моята Минина и аз не се съгласих. Минаха 4 години от тогава. Тогава беше колкото оризово зърно. Сега образуванието е колкото жълъд. И второ се появи на друга гърдичка. Улцерозно е. От време на време я дразни и тя го разранява и кърви. Милите душици...

На колко години беше Черен нос?

# 711
11 години
 Аз не се оплаквам Аминка. Когато открихме топчето първо мислехме, че е косми, и Шошо беше с такива в този момент. ТеИ дълги косми се сплъстяват лесно. И после мъжа ми я хвана като я хранеше и каза, че не са косми. Та вече е било колкото лешник. Снимаха, изследваха, скенер правихме - и така предложи доктора. Бил е убеден,. Аз дори бях учудена - лесно би им било да режат и вземат парички. Предпочетохме да й осигурим спокойни няколко месеца. Слънце, припек, хапване. Тя това обичаше..
Тя не даваше да я пипаш. У дома беше способна да влезе и да отиде да се налапа и пак да избяга вън. Само като роди последното котило (на Шошо Wink и после я кастрирахме) стоя у дома и давала да я пипаш, гушкаш. При първа възможност драсваше вън и ни оставяше без проблем малките. Разбират всичко душиците.
Както не влизаше у дома, така вечерта преди да роди се беше намъкнала у дома на втория етаж в дъното на най-далечното място по д спалнята Simple Smile инстинкт, търси най закътано и безопасно място да роди.
Ето я бандата Simple Smile

# 712
  • София
Красавица е била мама Черен нос 😻

У дома такова е положението (отвън)

и отвътре

# 713
Съжалявам за Черното носле, Мариета❤.

# 714
  • София
Еха, развъдниците за бенгали са вече 4. Като се уговаряхме за Аш имаше само два развъдника (столицата и морето).
Имам и голям избор за Мейн кун Joy

# 715
Има ли развъдник на клепоухи?

# 716
# 717
Здравейте на всички! Имам огромен проблем от една седмица насам. Котето ни е много зле. Миналия петък я заведохме на вет. в Лом, където ходим попринцип, но докторите отсъстваха. Пуснахме пълна кръвна картина, доктора ни изпрати веднага на рентген в Монтана при Якимов. Проблема при котето беше страхотно затруднение в дишането, личи си с колко мъки се опитва да диша. Якимов направи снимка, видя се течност в плеврата и той каза, че всички такива случаи за него свършват с летален изход. Успя с пункция да изкара няколко спринцовки, на  нея и поолекна и се прибрахме с ред сълзи- ред сополи, че котето ни е с ФИП и че вероятно ще се наложи евтаназия,както той ни обясни. После разбрахме, че съществува лекарството GS, открихме го. В неделя отидохме при д-р Даков във Монтана, той пусна тест за ковид антитела, микробиология, пълна кръвна. Каза ни, че не е ФИП- теста беше отрицателен. Прегледа я с ехограф, направихме още една пункция и ни изписа антибиотици заради диагноза гноен плеврит. Течността беше гной и беше около 100мл при 2 кг. Котка. Антибиотиците бяха Клавасептин, Дексаметазон, някакъв диуретик и още нещо, неясно остана какво. Подобрение нямаше, даже се влоши и я заведохме пак. Пак пункция, сменижме хапчетата на инжекции. Вечерта и сутринта беше прилично състоянието и и после пак се влоши. Вчера пак пункции, пак кръвна картина и резултатите са още по-лоши. Днес отново дишането е страшно тежко, уморява се на всеки 3-4 крачки и почива, храни се, но малко.  Не знаем вече какво да правим. Проба сме занесли в лаборатория и резултат ще има в понеделник. Моля, ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да ни даде съвет, имам чувството, че вече я изпускаме. За толкова време подобрение трябваше да има, а то май става само по-зле.  
Само последното изследване на кръвта не съм прикачила, защото го забравих в кабинета на доктора под влиянието на стреса.  Моля, помагайте, дайте насоки какво да правим... дишането само се влошава. Също така при взимането на кръв вчера ми се стори прекалено сгъстена кръвчицата и, доктора каза, че според него не е притеснително, но вече поставям всичко под съмнение.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 15:47 от KKuncheva

# 718
  • До морето...
Момичета,можете ли да ми помогнете с информация. За първи път взех на братчето на Тоби -Рижко от тези лекарства за обезпаразитяване:пипета Скорвет Форте за външно и исках за вътрешното като ми дадоха таблетки Празимек С.Само че сега чета ,че Празимека май и той е за външни паразити и не знам какво да правя.Притеснявам се да не го предозирам с Обезпаразитяване за външни паразити.Досега съм взимала комбинирани пипети, но този път нямаха и ми дадоха тези.Да давам ли и от двете заедно?

# 719
Празимек С е за външни и вътрешни паразити, за котета над 2 месеца. Бих дала само единия препарат.
За болното коте бих препоръчала Стара Загора. Тракийски университет. Но много сте далече...

Общи условия

Активация на акаунт