Любители на котки - Тема 199

• 28 152
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
  • До морето...
Не мога да помогна,че и аз не съм запомнила какво е писано, но дано му мине бързо на котачето и да не се повтаря..

# 736
  • София
AnyHr, Оникс беше с песъчинки. Беше на инжекции и Цистон (на своя глава). Питах ветеринарят и той ми каза 1/2 по три пъти на ден.
Ще се поровя в мненията ми.
Инжекция, два медикамента + Цистон.

# 737
Привет! Сега Сина се оправи само с цистон и основно супа или мусче, но разбито с водичка на каша. Ако искате, ще снимам предишните лекарства на момчето, всички са от хуманна аптека. Ако трябва нещо, казвайте, в началото на ноември ще сме в България за малко, мога да донеса.

# 738
Ние днес ходихме на доктор с идеята профилактично кръв да дадем. Докторката каза че ако няма видим проблем не е нужно при млади котета - тя е на 5 години, той - на три.

Биха ни годишната ваксина. Трябваше да е на 11.11 но може и месец по рано. За паразити - нея я мазаха по врата защото не излиза навън. При него освен мазането се наложи да глътне и едно доста голямо хапче.  Докторката с пинсета успя на третия път. Каза че много хубава усмивка имаме - той е без зъби.

Докторката е много мила и има отношение. Личи си че Кокорчо й е на сърце, но и тя ги обърка кой кой е. И двамата в гръб са черни и големи. Тръгна да й се радва на нея и да го пита за зъбите. Казах й че не е той а е тя. Тя чу половината и започна да й се радва. Нарече я Фифи и продължи да й говори в мъжки род. Казах й че е момиче и паспорта й е сбъркан. Оправихме го но съм сигурна че при следващо ходене докторката ще я нарича Фифи и ще е той.

Двете ваксини, обезпаразитяване външно и вътрешно и на двамата - 164 лв. Сигурна съм че докторката пак ни спести някой лев. Вижда ни, преценява и обича Кокорчо. Само преглед за една котка е 40 лв според ценоразписа.

Феликс рева по пътя, там само докато беше в раницата. В ръцете на докторката мълчеше.
Той като плюшена играчка - тих, културен, възпитан. Обаче и той нададе глас накрая ...
Уча майка ми че не е срамно да питаш. Като не знаеш - по - добре да зададеш глупав въпрос и да ти се изсмеят отколкото да сгрешиш.  Има един лаф: Ти обичаш ли да се излагаш на слънце? Да, но аз обичам да се излагам навсякъде!

Майка ми говорила с колежки и те режели ноктите на котките си. Майка ми попита как става. Докторката й показа две като клещи и отряза два нокътя на Кокорчо. Сигурно и в Пловдив го чуха. Попитах майка ми сега ли се сети? В нас дивани, фотьойли не останаха ... Докторката каза че щом той излиза навън да не го правим.

Ето ни днес след доктора:

П.П.

Проблем са ни кг при нея - 6.200 кг. Той е 5.65 кг. Границата била 6 кг ако няма друг проблем. Щяла да развие нещо на панкреаса и диабет.
Диета ни трябвало. Казах на докторката че я храня с Карнилов но майка ми им дава лакомства. Тя каза че няма значение марката, да не ядат джънк фууд/бърза храна за бързо засищане.

Тя като ми реве и ми се бута как да не й дам?

# 739
Какво е това жълтото приспособление, в което носиш котето?

# 740
Човешко кенгуру за носене на човешко бебе.  Майка ми го носи. Обръща го с лице към нея, слага му задните крака в отворите за краката на човешко бебе. Вързан е с два нагръдника и каишка. Той с интерес наблюдава околния свят и не прави опити да бяга.

Ето по - стара снимка как ходи навън:

Майка ми го извежда един два пъти седмично около блока. Той обича и му е интересно.

П. П.

Моментни снимки:

Седя на дивана/кафявото и пия бира. Розовото ми е леглото. Време е да си лягам. Там е нейното място.

Кой къде е според вас? Битката за територии става все по - голяма.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 20:52 от Поми

# 741
Сега разбрах защо се казва Кокорчо. Smile

# 742
  • София
Привет! Сега Сина се оправи само с цистон и основно супа или мусче, но разбито с водичка на каша. Ако искате, ще снимам предишните лекарства на момчето, всички са от хуманна аптека. Ако трябва нещо, казвайте, в началото на ноември ще сме в България за малко, мога да донеса.

Благодаря, Cardhu! 🤗
Ще е безценно да споделиш лекарствата.

Кажи как дозираш и цистон- а (то е ясно, че е проба- грешка работата, но е добре да има отправна точка).
Явно при момчетата (особено кастрираните и при храненето с гранули) рано или късно се появява уринарен проблем.
Всъщност Блеки е кастриран късно (на 1,5 години) и яде основно "мокра" храна и пак се случи ... (през 90- те години на миналия век, когато Боби имаше проблеми, тук май нямаше още суха храна за котки... изобщо нямаше храна за котки даже... и ветеринари нямаше в София).

# 743
Сина не е кастриран. Давахме профилактична доза Цистон след като му се размина  на косъм операцията  (четвърт хапче). Спряхме явно за по-дълъг период Цистона и стана белята. Започнах веднага по половинка хапче 2 пъти  ( даже и по три пъти ). Сега е на 1/2  Цистон сутрин със супичката. Утре като се прибера ще измъкна хаповате, които му дадоха предния път в клиниката, ще снимам и ще ви ги покажа. Гранулите, които яде основно са уринари. Супата си я търси както аз кафето Joy

# 744
Здравейте! Надявам се да приемате още косматковци в темата!

Това са моите пухчета. Малката е на годинка, а големият на две. Рижко и Лоти.

Идвам с молба за препоръка. На този етап имат 2 отворени тоалетни, но искам да ги сменя със затворени, тъй като чакаме бебе, а честно казано с отворените тоалетни правят много боклук навсякъде, иска ми се да си спестя малко от това. Обаче каквито и тоалетни да гледам ми се струват много малки като размер, а Рижко е доста масивно коте. 6 килограма е, доста дълъг и честно казано не знам в тези малките тоалетни как ще се побира да си върши работата. Някой може ли да ми препоръча изпитана затворена тоалетна, в която по-големите котета ходят без проблем? Благодаря предварително. ❤️

# 745
Ние сме с две котки и една голяма тоалетна. Тази е нашата, доволни смеРазмери 46,5L x 50B x 56,9H cm
Когато бяхме с една котка, бяхме със същия модел, но по-малък размер. Като взехме малкото, сложихме допълнителна тоалетна, но тя почти не я ползваше, ходеше след голямата. Затова сменихме размера и остана една тоалетна.

# 746
  • In the land of Never Never
На Васко давам Цистон една таблетка стрита и объркана в реналния пауч. Това е единственото хапче, с което той няма проблем.
Всичко друго, което се е налагало да му давам, за него е въпрос на борба на живот и смърт. И ако не е болен сериозно от нещо, аз се предавам накрая, все пак, ако не живота, то ръцете ми понасят сериозни щети.
Преди седмица давахме кръв и урина, и вета ми каза да му давам още нещо за бъбреците, Pronefra или Rubenal. Второто пробвах мисля,  преди време, и се отказах, защото стресът от даването сигурно идва в повече от ползата за бъбреците.
Първото не съм му го давала, било суспензия, и се чудя, но сигурно ще е поредното, което ще купя, ще се борим два-три дни и после ще остане в шкафа, докато му изтече срока.

# 747
  • София
На нашата тоалетна даже единият размер беше 60 и няколко сантиметра, но е изчерпана. Беше от Зооплюс. Трябва да гледаш да пише "Джъмбо" в заглавието. Освен това е добре закопчалките да са 4 броя, а не две в средата. Така ако има някой пикльо, който не кляка добре, ще е по-устойчива на подлизване между двете половинки. Ако нямате този проблем ( у нас Киро не кляка), тоалетната, която пускат в Лидл от време на време е добра - хем висока, хем долната част побира 10 кг бентонит, хем е доста евтина (май последно беше около 25-30 лв). Тя е с две закопчалки и у нас подлизва, въпреки че отзад е много висока. Затова я ползвам само като резерва.

По повод на цистона - добре е да е разпределен равномерно през деня. Иначе доколкото си спомням, давах 1 хапче на денонощие при появата на проблем, а след като отмине - известно време по 1/4 сутрин и вечер.

# 748
Цистон аз давам половинка сутрин и половинка вечер.

# 749
amy_nka , благодаря 🤗. Няма кръв (поне видимо) в урината. За 10 дни ще е на уринарна храна, после ще видим (така каза вет).
Шарлот, благодаря 🤗. Ще обсъдим с вет.

Засега Том е добре. Харесва новата храна, ходи по нужда само в тоалетната си.
Благодаря на всички за изказаните мнения! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт