Любители на котки - Тема 199

• 28 216
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Не я възприемам Клео като мъжка пък, оставете я модерна и да си е Клео Joy

# 331
🤣
На мен пред очите ми е вирната опашка и как тича след кучето на пътя.
Клео си е Клео.

# 332
  • Между гори и планини
Умряхме от смях с децата днес. Ние намерихме (к)Лео с големият ми си и той отсече - женско е. Днес се прибира малкият от работа му казвам - имам лоши лоши новини - Клео е Лео. А той - аз отдавна знам 🤣 Питаме брат му защо е мислил , че е.женско - имало 6 гърди , да храни бебета! ( Логиката му кърти, а е на 23), с брат му паднахме от смях. Та го питах - ти като имаш гърди като какъв се определяш? 🤣🤣🤣 Отдавна твърдя, че мъжете не са като хората 🤣

# 333
А това какъв пол е?

# 334
  • Между гори и планини
А, дай да преброим колко са гърдите, че на мустак не гадаем 🤣

# 335
  • София
А знаете ли, че гърдите им са различен брой? По-едрите котки имат повече. Simple Smile Освен това могат да са нечетен брой. Simple Smile

И ние взехме Наско като Анастасия. Simple Smile Беше много стресиран и се криеше под един по-широк стол/фотьойл. За да го предразположи, дъщеря ми лягаше на пода и го галеше почти без да го вижда. В един момент каза: "Мамо, пък тук нещо ѝ е подуто!" Joy  Оказа се, че Наска е Наско и затова има "подутина". Joy Чак се учудих, че момичето, от което го взехме не беше забелязала. Беше на около 6 месеца.

# 336
При нас Сивчо се оказа мацка Simple Smile

# 337
  • Между гори и планини
Успокояващо е да не сме само ние объркани.
Второто спасено коте на майка ми е бяло и известни време беше Блонди. Докато не се оказа Блондьо и така си остана с това име 😜

# 338
А,едва ли сте само вие Първата ми котка,която гледах в студентската ми квартира,живя 5 месеца като Лора😊 После стана огромен бияч с доста добра територия.Отровихами го,защото съседа го беше набедил,че му краде зайците.Лорд беше по-голям и от Закари.Беше в същата разцветка.

# 339
Добро утро! Сърцето ми се къса с моето котенце. Снощи си играехме с една връзка, дълга може би 20-тина сантиметра, за 10 секунди отклоних поглед и го видях как примлясква и преглъща. Половин час търсих връзката и не я намерих. Закарах го в Син кръст и от там ми казаха, че е опасно за тях, че може да се получи .. чак не ми се разказва. Сложиха му анестезия като ми обясниха, че страничната реакция на анестезията е да повръщат. Наистина след 1 минута повърна два пъти и се оказа, че наистина е изял връзката.  След това му сложиха деган, за да спре да повръща и ни пуснаха да си ходим. Чак ми се струва нереално. В този случай си мисля колко ли още неща е изял ... Колко пъти съм му вадила от устата разни пластмасови неща, които не зная от къде намира. Никога обаче не съм си мислела, че реално ги изяжда. 
Като се прибрахме беше абсолютно неадекватен, като пиян. Залита, не може да ходи. Спеше само като си сложи главата на мен, мисля, че му беше много неудобно. До толкова беше неадекватен, че се напишка два пъти.
Някой минавал ли е през това? Изплашена съм, мисля си, че му е лошо. Спи сгънат, със забита муцунка в леглото. Вода не иска да пие, а снощи повърна още 2 пъти.
Поне хапна малко тази сутрин. Ето как спи сега и как спи обикновено.

# 340
Радвайте се, че е изкарал погълнатото. Ще му мине - реакция от медикаментите е. Като са малки (млади) са като децата - трябва да се пазят от самите тях.

# 341
  • на брега на морето
Рижав сладур; ще се оправи. Реакциите му след повръщането са напълно нормални. Днес-утре ще е съвсем добре.

# 342
  • Между гори и планини
Важното е, че си реагирала бързо и адекватно. Ще се оправи детето, знам, че ти е свито, но ще мине. Нека спи, давай му мека храна когато стане, и ако още е замаян , да не се качва високо.
Това е минусът на гледането в апартамент - играе им се, ловува им се , а има само човешки играчки - капачки, гъбки, ластици и т.н.

# 343
Той е повърнал някаква част, но сега трябва да се следи дали ще го изака. Рентген не назначиха ли? Ние ходихме да го приберем от сто километра заради рентгена и се видя, че е запушен тотално и го оперираха. Ако започне да повръща зловонна розова течност, не отлагайте операцията.

# 344
Belakova ,
1.- сигурни сте ,че е изкарал цялата връзка , нали ? Ако не - наблюдение и рентген за всеки случай !

2. - след анестезия и двамата у дома се държаха така . Когато оперираха Леополд за подобно нещо - вадене на чуждо тяло от червата( опакавка на луканка ,заедно с онова метално нещо , което я държи накрая ) , повече от денонощие и особено през ноща мислех ,че няма да оцелее - главата му увисваше надолу и като лежи и като ходи , залиташе , едно омаломощено ,тихо , жално примяукване и най-невероятното - търсеше ме , не се отлепяше от мен , лягаше на коленете ми , ако река да стана - влачи се и се опитва пак да легне в мен .Не го е правил (поне не по този любвеобвилен начин) никога преди и никога след това ! Така -че реакцията на твоето котаче смятам ,че е нормална след анестезия.

Друга опасна "залъгалка" - джапанки - беше повърнал поне 5-6 парчета напролет . Все още си мисля , че чернодробните му проблеми може да са заради това .  

Момче/момиче - едно животинче момиче си остана с мъжко име (децата отказаха да й го сменим , въпреки че имах чудесен женски заместител) , а другото - моят най-невероятен подарък -Одисей ..... абе котето си дойде с големи , ама големи оттоци на дупето . Даже хората , които първи го бяха прибрали , дойдоха  у дома и ми оставиха копресите и лекарствата с които се мъчили да го лекуват , аз добавих още - не минава и не минава . Е, после в клиниката ме погледнаха ококорени - ама това са му тестисите  Stuck Out Tongue Closed Eyes !

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 11:07 от oska

Общи условия

Активация на акаунт