Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 792
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Мога ли да пия тамифлу и терафлу заедно?

# 271
С доказана инфлуенца ли си, нарочно не питам с грип ли си, че масово се казва грип на всеки респираторен вирус.
Само за инфлуенца е Тамифлу.

# 272
Не е доказано нищо, затова питам. Личния в събота и неделя е неоткриваем, в аптеката ме "диагностицираха" по оплаквания, а аз от нищо нямане вчера - днес сутринта се събудих като блъсната от влак със водопад от носа и сълзящи очи. Пия си прахчета и чайовете, и се чудя за тамифлуто, защото досега никога не съм се оправяла само от прахчета, винаги се стига до антибиотик в един момент.

# 273
Мога ли да пия тамифлу и терафлу заедно?
Те двете нямат нищо общо като препарати, освен че имената им звучат подобно. По принцип лекарят дето е назначил Тамифлу трябва да е дал и общи инструкции де, но Терафлу си е просто парацетамол и деконгестант, като всички подобни горещи напитки. То не е и да "излекува" нещо а просто третиране на симптоми.
От аптеката един комбиниран тест да бяха ви дали, а не Тамифлу без рецепта...

# 274
Който иска да знае, си купува тест. Едва ли някой не е чувал, че има тестове, но масово хората не смятат за нужно да се тестват. А е важно какво ще е лечението, няма да ти помогне Тамифлу, ако си с КОВИД.

# 275
Е тя и да не е знаела, точно в аптеката ли няма да знаят че съществува такова нещо? Grinning Вместо това диагностицират по приказки, мда...

# 276
  • Бургас
Аз като гледам някои аптекари как смело предписват, направо изтръпвам.

# 277
Те в аптеките са едни, нямам думи. Миналата година търсех тестове за майка, един млад аптекар ми каза, че нямат и няма да доставят, понеже вече КОВИД няма?!
Намерих в съседната аптека.
А КОВИД благополучно си съществува и ще продължи да съществува.
Иначе си затварят очите за лекарства с рецепти, дават, особено в малките населени места.

# 278
Разбира се, че никой няма да ми предложи тест за 5 лева, като могат да ми продадат неща за 50. Казах - дайте ми моля нещо, еди си какви са ми оплакванията, трябва да доживея до понеделник за личен лекар - дадоха ми терафлу, казаха да си взема и тамифлу и никой не ми предложи тест. Нито съм медик, нито аптекар, за да знам кое с какво кога и как се пие, затова като прочетох листовката на тамифлу-то попитах, ако някой е пил тук дали може да се комбинира с обичайните сашета терафлу и парацетамоли и т.н.

# 279
Може да се комбинира, но дали ти е нужно Тамифлу? Скоро го коментирахме пак, има много странични ефекти и се дава по лекарско предписание, и то след потвърждаване с тест, че е грип.

# 280
Ему явно утре ще взимам тест да проверя.

# 281
Мда, то дори при потвърден грип изрично, не винаги лекарят ще каже да се вземе това.

# 282
  • Шумен
Здравейте,
Много много съм притеснена- днес майка се оплака че май я боли гърло. Но преди мслко повтрна като цвят на кафе течност и има висок пулс 99.  Предстои да ме няма, дали е нещо лошо. От друго не се оплаква, днес много се и оригва Sad.

# 283
Здравейте,
Много много съм притеснена- днес майка се оплака че май я боли гърло. Но преди мслко повтрна като цвят на кафе течност и има висок пулс 99.  Предстои да ме няма, дали е нещо лошо. От друго не се оплаква, днес много се и оригва Sad.
[/quote

Има отворени аптеки, виж по ИНТЕРНЕТ къде и и’ купи тест за Ковид и грип. Нека да си почива до утре. Утре се обади на доктор.

# 284
  • Шумен
Много благодаря. , цяла нощ малко по малко повръщаше черно . Сутринта отиде до тоалетна, черни били изпражненията Cry. Никъде нищо не я боли, не се оплаква. Снощи поддържаше висок пулс.

Общи условия

Активация на акаунт