Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 714
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!
Имам едно странно оплакване от 2 дни и то е изтръпване на лицето вдясно, започва от края на окото надолу по скулата и бузата и чак до брадичката… много е неприятно това изтръпване … особено като се докоснеш с ръце.
Бях вчера на невролог и само с потупване по лицето по определени точки заключи, че било увреждане на троичния нерв и ми изписа Милгама и триптозин и това беше.
Днес до преди обяд беше понамаляло… а сега следобяд пак започна да изтръпва.
Някой има ли идея какво е това  и опасно ли е?
Така или иначе ще посетя и друг невролог евентуално.
За това си помислих и аз. Но то не минава от днес за утре с едно изпиване на хапче. Баща ми даже лежа в болница на системи, беше стоял на течение, изкриви му се лицето като на инсулт, та бързо го закараха в спешното и там се оказа увреждане на тригеминалния нерв.

# 511
Много ви благодаря за инфото за акнето. Моята дъщеря има такъв проблем и подозирам ИР. Ще я накарам да се изследва.
Той проблемът при ИР е че като цяло нивата на възпаление се вдигат, а и многото инсулин омотва и други хормони, то никога не е само едно.

# 512
  • Бургас
Хубаво е и половите хормони да се изследват. Но като цяло при младите е разбираемо. Когато го получиш на по-късна възраст (както бях аз на 25) вече не е ОК.
Иначе докато намерите каква е причината крема с бензоил пероксид ще помогне доста за първоначалното по бързо изчистване.

# 513
Правиха ми скенер преди 7-8 години. Няма да забравя какво беше усещането от венозния контраст. Много горещо ми стана и горях направо за няколко минути.

# 514
Правила съм скенер в началото на тази година … освен, че усетих затопляне за кратко все едно ти се пишка, друго не усетих.

# 515
Беше ми се възпалила челюстта и венец от лявата страна. Освен, че ме боля, усещах изтръпване от ляво, което като се притесних започна по цялото лице. При мен вероятно е било съвкупност от възпаление и стрес. ЛЧХ каза; че съм за невролог тогава, но не отидох. Изтръпването премина.

# 516
  • гр.Пловдив
Цитат
Правих преди две год на бъбреци. Зависи какъв е контраста, аз правих с венозен. Слагат ти абокат, събличаш се и лягаш на скенера, пускат ти го през абоката и аз усещах метален вкус в устата и леко затопляне в слабините ( може и да усещаш всеедно ти се пишка). Един ринг започва да се движи нагоре надолу като рентгенолога ти казва кога да си поемеш въздух и да го задържиш, кога да го изпуснеш и така. Нищо кой знае какво. За такъв контраст, който се пие не мога да изкажа мнение.

Азара ,скенера въз основа на какво и след какво ви е бил назначен?

# 517
Цитат
Правих преди две год на бъбреци. Зависи какъв е контраста, аз правих с венозен. Слагат ти абокат, събличаш се и лягаш на скенера, пускат ти го през абоката и аз усещах метален вкус в устата и леко затопляне в слабините ( може и да усещаш всеедно ти се пишка). Един ринг започва да се движи нагоре надолу като рентгенолога ти казва кога да си поемеш въздух и да го задържиш, кога да го изпуснеш и така. Нищо кой знае какво. За такъв контраст, който се пие не мога да изкажа мнение.

Азара ,скенера въз основа на какво и след какво ви е бил назначен?
Имах ( и все още имам) периодични болки в бъбреците и често уриниране без дизурия, но на скенера нищо не се откри откъм отделителна система, бяха обхванати на скенера и прешлените и те са ок. 😃 нямам решение на проблема все още, но и не съм тръгнала да обикалям обстойно лекари.

# 518
Здравейте, детенцето ми е на 3год и е с влажна кашлица -проблемът е, че не може да се отхрачи и гълта навътре храчките.
Педиатърката каза само сироп за кашлица, приемам съвети и изпитани бабини рецепти.

# 519
Здравейте, детенцето ми е на 3год и е с влажна кашлица -проблемът е, че не може да се отхрачи и гълта навътре храчките.
Педиатърката каза само сироп за кашлица, приемам съвети и изпитани бабини рецепти.
Слушайте педиатърката си. Не си правете неща на своя глава. Нормално е да ги гълта храчките, това не е проблем. Бебетата и малките деца не успяват да се отхрачат като нас - те или повръщат храчки или ги акат. Нищо няма да стане, че ги гълта, ще ги изходи.

# 520
Аз се чудех защо тялото ми и лицето ми се появиха гнойни пъпки и черни пъпки. От 1 седмица започнах да пия кафе 3 в 1.
Това е голяма гадост. Аз имах период, в който пиех въпросното кафе и постоянно бях с вътрешни пъпки, хем не бях в пубертет, да кажеш. В момента, в който го спрях, пъпките изчезнаха.

Наскоро бях на почивка, на която кафето, което се предлагаше, беше подобна гнус. По цялото тяло се опъпчих със ситни пъпки като обрив. Докато се изчистя, мина месец.

# 521
Нали няма да е проблем да започна антибиотика след една две седмици? За Азакс става дума, понеже сега съм на Аугментин за гърлото, пък в утре ще ми вадят мъдрец и ще покрие приема и след ваденето. Но не ми се иска веднага да почвам Азакса.
Отделно ми изписа козметика на Биодерма, мнения имате ли? По принцип ползвам ниацинамид с цинк, манделова киселина вечер и хидратиращи кремове.

# 522
От доста отдавна се чудя над един въпрос - при мен приемът на големи дози магнезий (400 мг) дава доста нестандартни странични реакции, колкото и странно да звучи. Simple Smile
Аз принципно бях човек, който почти никога не получава мускулни крампи. Откакто започнах да приемам магнезий, обаче - т.е. от около 2 г. насам - се случва доста често внезапно да ми се схване прасецът, стъпалото или дори пръстите на ръцете. Това става както в будно състояние, така и по време на сън.
Няма никакво съмнение, че е свързано с магнезия, защото тези симптоми дори стават по-изразени, когато сменя марката на добавката, която приемам. Абе, казвам ви, че е странно. Simple Smile
Преди време, между другото, мъжът ми ми сподели за идентични симптоми при него, без аз да съм му казвала за моите усещания. Той също пие, но недотам висока доза.

Та, явно при някои хора големите дози от този елемент водят до парадоксални ефекти. На някого друг случвало ли му се е и какво, мислите, е обяснението?

# 523
Аз съм имала такъв случай, но от конкретен препарат/форма. Смених на друг и сега нямам проблем.

# 524
Мерси! При мен не е от конкретния препарат, тъй като за тези 2 г. смених много марки (че и форми) - сигурно над 15, а ефектите са едни и същи.
Това по принцип не ме притеснява, но все пак, се чудя дали да не намаля дозата наполовина, понеже в момента вземам по 400 на ден, т.е. почти максималната дневна доза.
Това лято, като бяхме на море, на няколко пъти почти щях да се удавя, защото по време на плуване ми се схващаха и двете стъпала, което не ми се беше случвало до онзи момент.

Общи условия

Активация на акаунт