Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 692
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • до най-прекрасния мъж
С пълна е, да. Но е някаква лека и бързо отпуска после. На майка ми (мир на душата й) й правиха на няколко пъти през последните 5 години. Винаги с лека пълна упойка.

# 586
Благодаря, исках да си сверя часовника, ако пак се наложи да се прави. Било е ужасно

# 587
Знаете ли дали гастроскопията се прави с пълна упойка? На майка ми са й правили без и ми се видя много брутално...
Правили са ми и без, и със. Без заради опасение от алергична реакция. Ако знаех, че нищо няма да ми има, щях да си спестя първия път без. Мнооого е неприятно, но се изтърпява. Не боли, просто е гадно усещането.

# 588
И аз имам със и без. Не е болка за умиране, гади ти се от тръбата. Преди години беше без, амбулаторно.

# 589
В аптеката ме отказаха от бронхо-ваксома на този етап. Трябвало било да са минали поне 2 седмици, откакто съм оздравяла, за да даде ефект. Какво да взимам за болни сливици? Смучещи мразя, спрейовете за гърло помагат само временно.

# 590
Здравейте.
Искам да уточня, че утре имам час при лекар, но имам нужда от окуражаване, защото много съм се притеснила. Никога в живота ми не ми се е случвало цикълът ми да продължи повече, отколкото е по принцип. Да е с по малка продължителност-да, но по-дълга - не. Вече 9 дни съм в цикъл, и няма изгледи да спре. Не е силно кръвотечение, но е постоянно. Боли ме силно корема ниско долу, както, когато ми дойде. Отделно консистенцията е много странна, с извинение - слузеста на моменти. Не знам какво да мисля, толкова съм притеснена, че ще гръмна всеки момент. В семейството ми баба ми по майчина линия е починала от рак на маточната шийка, и това засилва страховете ми. На 32 години съм. Моля ви да ми вдъхнете кураж, защото съм много уплашена. Благодаря предварително на всички!

# 591
Спокойно! Може да е миомен възел,  нещо хормонално не си мисли страшни неща.
Иначе извън този проблем, предполагам си правиш редовно цитонамазка, още повече щом имаш обремененост.

# 592
Възможно е да е била някоя малка киста. Случвало ми се да имам доста дни кръвотечение с гъста и променлива консистенция точно след спукване на киста.
След като вече я няма, няма и как да ти я установят, но все пак се надявам да е нещо такова безобидно и прегледът да те успокои.

# 593
  • София
След киста и при мен кръвотечението беше по-продължително.

# 594
Принципно в миналото образувах кисти, които сами се смаляваха и изчезваха, веднъж се спука една, и умирах от болки, но цикълът ми си беше с нормална продължителност. Не се бях замислила, че може да е това. Дано! Благодаря ви, наистина вдъхвате спокойствие на притеснен човек.
Веднъж годишно си правя цитонамазка, да. Засега не съм имала проблеми, винаги съм била първа група, но знам ли и аз вече, много се филмирам, определено.
Също така съм с доминантен естроген, и много нисък прогестерон, за което правех курсове с лекарства, мисля че дуфастон, ако не се бъркам.
Още веднъж благодаря, наистина се надявам да е нещо безобидно!

# 595
Нещо хормонално се е разбутало или е киста, дишай!

# 596
Здравейте!

До колко време е нормално едно дете да вдига температура от вирус?
Утре става цяла седмица, но вечер задължително вдига около 37.7 - 38.
Вчера го прегледаха и казаха, че са му чисти гърдите, но продължава да кашля лошо (уж ларингитна кашлица).
Утре ще го заведа отново, но да си изискам ли снимка, или прекалявам?

# 597
Не прекаляваш, направете снимка.

# 598
Какъв е вируса? От КОВИД може и дълго да поддържа такава Т.

# 599
Не сме правили тест за ковид.
Всичко започна със съвсем лека хрема и после тази кашлица и температура не по-висока от 38, а кашлицата личната я определи като ларингитна.
Детето си в жизнено, активно, рядко е отпаднало.
Дори и с температура тича и щурее.
Ще поискам направление за снимка и изследвания. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт