Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 766
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Сена е касиата. Надявам се, че тамариндът доминира в мармалада.
И внимателно, че аз с една чаена лъжичка три дни имах разстройство.
Дозата според мен е индивидуална, а не препоръчаната. За някого и  една супена лъжица е точно, за други  кафена е много.

# 421
За сена знам, че не трябва да се приема продължително време, аз го приемам го от 2 седмици.
След колко време се привиква към сена и може да се задълбочи проблема?

# 422
Пробвайте да го приемате само при нужда или в определени периоди.
Не зная за какво време води до привикване сената. А и гледах, да я избягвам самостоятелно, защото ми предизвиква болки в корема.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 19:15 от проксима

# 423
Добър вечер! Изписаха ми хранителна добавка Сигнон  под формата на шотове. Болка в рамото имам, доста силна. Оказа се ошипяване. Плюс диклофенак и физиотерапия. Чудя се да купувам ли този Сигнон - мед, цинк, куркума. Не откривам мнения. Някой ползвал ли го е?

# 424
На процент ги изписват тия глупости. И с него, и без него - все тая. Не помага.

# 425
По-добре си купи В комплекс или Милгама. Това ти е важно за нервите, притиснати от шиповете.

# 426
Благодаря!

# 427
Какво е това почти непрекъснато усещане все едно си напрегнат… един дискомфорт в гърдите, като гъделичкане и тревога… дори не мога да опиша усещането с точност?
Имам и някаква болка в гръдната кост при определени движения и в гърба на същото място, проблеми със сърцето уж нямам на този етап.
Някой сблъсквал ли се е с подобни оплаквания?

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 20:13 от maiamiii

# 428
Може да опиташ с магнезий, освобождава напрежението. Поне 300 мг, даже 400.

# 429
На някой случвало ли му се е да му се подуе папила на езика ? От седмица имам една подута, от едната страна, боли ме като я пипам, няма промяна цвета и формата, просто е подута.

# 430
Може да опиташ с магнезий, освобождава напрежението. Поне 300 мг, даже 400.
Препоръчаха ми милгама…пия я от 2-3 дни, но сякаш без особен ефект.

# 431
Милгама и въобще витамини от група В се пият поне месец. Те не са обезболяващи, да подействат веднага.

# 432
Здравейте! След смяна на колянна става, баща ми няма сила в мускулите и на двата крака. Със ставата няма проблем, няма болка на мястото на операцията, но не може да тръгне и да ходи все още както трябва, макар, че почти мина месец от операцията. На какво може да се дължи това.

# 433
Доколкото знам след такива операции се ходи на раздвижване/физиотерапия, посещава ли такава? Лекарят какво казва. Имам позната със смяна на тазобедрена става, много дълго време беше с патерици докато се отпусне сама да ходи.

# 434
Доколкото знам след такива операции се ходи на раздвижване/физиотерапия, посещава ли такава? Лекарят какво казва. Имам позната със смяна на тазобедрена става, много дълго време беше с патерици докато се отпусне сама да ходи.

Предстои да отиде на рехабилитация. Докторът казва, че няма проблем със ставата, и че трябва да раздвижване. Пробва с патериците, но казва, че няма упора и ползва проходилката. Има хора, които още на вторият ден след операцията стават и тръгват с патерици, докато при нас ситуацията е различна.

Общи условия

Активация на акаунт