Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 714
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Гърне, аз също съм така. Не само крампи, сърцебиене също получавам или се обостря (за такова са ми го изписвали). Спирам магнезият и всичко е ок. различни марки и видове през годините. Не ми влияе добре.

# 526
Парадоксален ефект съм имала от други лекарства, така че, възможно е.

# 527
Здравейте, паднах и си разцепих брадичката. Раничката не е голяма - около 1 см. дължина и може би 2-3 мм. дълбочина. Кървеше, но я промих с кислородна вода, риванол и йодасепт. Мисля, че кръвта спря и сложих лепенка. Мисля, че не е толкова дълбока, за да отида на хирург и си мисля, че с някакъв крем, маз или нещо подобно, може да се затвори от самосебе си. Някакви препоръки - отдавна минах етапа с цепнати колена, чело и други такива наранявания на сина ми, но навремето не сме тичали за всяко нещо на лекар. Знам за какво трябва да следя около раната ако има проблем /поне до утре/.

# 528
Цикатридина маз по няколко пъти на ден и си готова.

# 529
Благодаря за отговора. За Цикатредина прочетох и в форума в стари теми четох и за маз на Вишневски, също го препоръчват, та малко се чудя кое да купя.

# 530
Вишневски е за друго, за изгаряния и за трудни рани се ползва. А Цикатридина е хем за зарастване, хем за да омекоти белега.

# 531
Нищо. И махни лепенката като спре да тече. И аз имам такава рана. После мажи за белег с нещо, ама сега ще си мине и да мажеш, и да не мажеш.

# 532
Здравейте, под подмишнице  (ребра)появиха такива вени? Какво са? Има ли повод за притеснение
Дали от рязко няпълняване? Опасни ли са

# 533
Бях се изгорила с олио много лошо, на спукания мехур вече има коричка, другата по-малко засегната част днес и се обели горния слой. Пръсках го досега с цикатридина спрей. Сега вече след като общо взето се е успокоило с какво да го мажа, за да не остане белег или поне да се минимизира възможно най-много? Вкъщи имам бепантен крем, мажех с него, какво по-подходящо мога да взема?

Скрит текст:

# 534
Бях се изгорила с олио много лошо, на спукания мехур вече има коричка, другата по-малко засегната част днес и се обели горния слой. Пръсках го досега с цикатридина спрей. Сега вече след като общо взето се е успокоило с какво да го мажа, за да не остане белег или поне да се минимизира възможно най-много? Вкъщи имам бепантен крем, мажех с него, какво по-подходящо мога да взема?

Скрит текст:
Витасин, мажи няколко пъти на ден от него. Който и от двата вида да вземеш няма да сгрешиш. Аз влачех един келоид на пиърсинга си сигурно няколко месеца и пробвах какво ли не, витасин ме спаси с две нанасяния. Плюс евтин плюс бг производство.

# 535
Здравейте, под подмишнице  (ребра)появиха такива вени? Какво са? Има ли повод за притеснение
Дали от рязко няпълняване? Опасни ли са
Скрит текст:

Не са вени, капиляри са, не са опасни. Нищо ви няма. Появяват се на всички, на някои хора повече.

# 536
  • до най-прекрасния мъж
За цепнатата брада можете да отидете да Ви зашият или залепят. Минава бързо след това. Същото упражнение го правихме миналата година на дъщеря ми (тогава на 1.10 г). За седмица беше ОК. Изписаха й Цикатридина маз след сваляне на шевовете и Арника Монтана за пиене, за да заздравее по-бързо раната от деня на шиенето. Има видим белег, надявам се да се разнесе, като поотрасне. По принцип ги лепят, нея я шиха, защото беше малка и нямаше да стои спокойно. Под пълна упойка не исках. Ако решите, манипулацията я извършва лицево-челюстен хирург.

# 537
На какъв лекар се ходи и какви изследвания се правят при световъртеж?
От няколко дена при навеждане на главата на долу и встрани ми се завива свят и губя равновесие. За пръв път ми се случва. Не съм преминала през стресови ситуации и не съм имала напрежение, не съм боледувала.

# 538
Невролог.

# 539
Благодаря!
Да препоръчате добър невролог в София...

Общи условия

Активация на акаунт