ТУ-София

• 638
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, 4-та година съм в ТУ-софия и  се притеснявам, че няма да мога да си взема изпитите и да взема да отида до дипломна защита. В момента сме много далеч от изпитната сесия, но за сега нищо не ми е ясно. Уча специалност ,,телекомуникации'' и модул ,,безжични и оптични комуникационни технологии''. Ако има някой, който да е минал по същия път, би ли си споделил мнението ?

# 1
Минал съм по пътя в друга специалност на ТУ пред 3-4 години. не е толкова страшно колкото си мислим докато сме там. След факта всичко го виждаме с по-ясен поглед и разбираме че нямало е нужда от толкова стрес.
Ако си минавал кадърно изпитите си преди, няма да имаш и проблем напред. Ако си ги минавал(-а) с "групова работа" и/или помоща на телефон и джобни помощноцо по време на изпита, за жалост... все още можеш да продължиш така.
Ние като специалност си бяхме взеле от зимния семестър на 4ти курс въпросите по държавните изпит и бяхме ги разделили и и развили от рано, като след това ги споделихме. Важно е поне двапъти да си прочел всичко. Няма да го научиш сега ако не си го знаел от преди. Ако си го научил навреме, сега е само припомняне. Ако не си го научил на време, сега получаваш представа за какво става въпрос на съответния 'въпрос'. За алост и по държавните изпите имаше огромно преписване, но поне при нас, най-важната част беше устната защита, за която имаш време да учиш точно и само по въпроса който ти се падна, след като си писал.
(да ясно е че има предмети от 7ми (текущ) и 8ми (следващ) семестър които още не сте учили, но преподавателите ви казват кой са най важните неща на всяка тема за даржавните, стига да ходиш на лекциите и упражненията си. Това, поне при нас не са го правили през 3ти курс, но през 4ти го правиха почти всички).

Имай предвид (както сигурно си разбрал от писането ми) че не съм учил българския език и дойдох като започвах да учя в ТУ. Успях да научя езика едновременно със предметите си за 4ти години и да си взема държавните и да завърша с около 5, така че като владееш езика, имаш даже и предимство.
Успех

# 2
Здравейте, бих искал да попитам относно балообразуването: взимат ли се предвид само оценките от 11-12 клас или и тези от 8-10 клас? Освен това, ако се вземат само оценките от 11-12 клас и в балообразуването са включени оценка по физика/информатика/информационни технологии, но в професионална гимназия тези предмети не се учат в 11 и 12 клас, има ли възможност за кандидатстване и как се образува балът в този случай?

Общи условия

Активация на акаунт