Кандидатстване за фонда ЦАР

• 643
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, предстои ми инвитро и кандидастване по фонда за ЦАР
все още никой не ми е казвал какво да подготвя, как да кандидаствам и къде да ходя.
Вчера бях на преглед, оказа се че съм овулирала преждевременно след неуспешна инсеминация и 15 дена прием на прогестерон.
Казаха ми само да си запиша час на 2, 3 ден от цикъла и че ще правим инвитро, за да не губим повече време, АМХ ми е 0.6
В неведение съм относно кандидастването и подготовката на документи.

# 1
Клиниката обработва всички документи за кандидатстването. Те и ги подават. Реално вие само трябва да отидете да си вземете заповедта от ЦАР.

# 2
https://bg-mam.ma/t/1545993 - тази темата ще ви е полезна.
Не всички клиники ги подават, но така или иначе има документи, които се подготвят от клиниката. Комолекта документи е различен в зависимост от това с какъв фактор се кандидатства.

# 3
Габи,
Предполагам, че имате избрана репродуктивна клиника. Сами не можете да кандидатствате, без да имате клиника, която да от списъка на тези с разрешение за такава дейност от сайта на ЦАР.
От клиниката ще Ви дадат документи за попълване. Част от документите са от клиниката, другите ги попълвате Вие. Различните клиники имат различна практика, не всички изпращат документите към фонда. Тук можете да прочетете какви документи са необходими:
https://www.cfar.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d … 0%b0%d0%bd%d0%b5/
Накратко това са:
- медицинска документация (епикризи, хистологии) доказващи наличие на заболяване от изброените в сайта на ЦАР;
- АМХ (изискването е да е над 0,5 и изследването да е направено в последните 6 месеца) с печат от лабораторията;
- спермограма, направена в репродуктивна клиника (пак от последните 6 месеца, ако кандидатствате по мъжки фактор се изискват 2 спермограми от 2 различни репродуктивни клиники с поне 1 месец отстояние), също с печат.
- няколко декларации с лични данни и съгласие за обработката и съхраняването им.

Не се притеснявайте, на мен също в началото ми беше голяма каша, но с повече четене и информиране нещата се подреждат.
Относно АМХ, ще споделя моя опит. Аз съм на 32 години, с един яйчник и без тръби. Имам две много тежки гинекологични операции, месеци след втората АМХ ми беше 0,2 (без право на фонд, въпреки липсващите тръби). Прочетох "Всичко започва с яйцето" и след 4 месеца прием на добавките и храните, описани там, подходящи за моя случай, АМХ стана 1,2 и сега имаме право на финансиране.
Успех! Simple Smile

# 4
Здравейте,момичета на 19 септември подадохме документите за ЦАР , избрахме клиника ню лайф гр.Пловдив ,с мъжки фактор сме . Имали някой от вас който  да е в тази клиника?

# 5
Здравейте, бих искала да попитам какво включва фонда.
 Аз имах 2 ембриона от стимулацията - 1  трансфериран на ЗЕТ и остана още 1. Замразяването на другия трябва ли да го платя или фонда го покрива?

# 6
Фонда покрива замразяването, но таксата за съхранение вие си я плащате за определен период според правилата на клиниката.

# 7
Здравейте ,аз си бях направила цветна снимка и двете запушени,на 46год съм искам да пробна инвитро,във ЦАР финансирали двоки

# 8
Това е от сайта на ЦАР:
Всяка жена, ненавършила 43 годишна възраст и е български гражданин или със статут на постоянно пребиваващ в Р. България, отговаряща на изискванията според индикациите за получаване на финансова помощ за асистирана репродукция може да кандидатства.
Успех!

Здравейте ,аз си бях направила цветна снимка и двете запушени,на 46год съм искам да пробна инвитро,във ЦАР финансирали двоки

# 9
Здравейте дами, имам питане, тези от вас заявили да получат заповедта си по пощата, кога я получихте след обявената дата за изпращане от фонда? На кой ден и в пощата или на личен адрес от Куриер ?

Общи условия

Активация на акаунт