Отговори
# 270
 Hug Добро утро и от нас!
Ние нали сме от по-поспаливите чак сега ставаме!
Браво на всички празнуващи, че сте изкарали весело празника снощи!
Mila84 - казвай бързо днес какъв е.
Аз пък снощи, както подобава излязах с моите дружки, които както веднъж вече казах всичките са неомъжени. Оставих Митя и Йоанка да си се гледат, пък аз като irinii на ретро парти, да си спомним младостта.  DrunkДа ама след час и половина Митя звъни, "айде идвай, че плаче..." Какво ли не бил пробвал, не спирала малката сладурана!И аз какво да провя-ще си ходя. Всички единодушно ме порицаха, че така съм ги била учила и двамата. Сигурно са прави, ама какво да правя "като сърце не трае" и си се прибрах набързо да сложа ред в редиците. Естествено като се прибрах, Йоанка ухилена до уши и положението изобщо не налагаше моето присъствие там, но свърши вече... Можело значи....
Ох, ние днес ще заминаваме за Сливен, да види Йоанка другите баба и дядо и те нея. Дано поне времето да е хубаво да можем да се разходим до Карандила. Ужасно съм зажадняла за природа. Хайде да идва вече тази пролет да почнем пикниците....newsm49
дилИпилИ - дано да сте се оправиле вече от неразположенията. И няма да се притесняваш за падането. Тепърва ще има "тоз обелил коляно, оня пукнал глава"...
Щастливка - кажи после как реагира Бобо на морков+картоф, че Йоанка стиска зъби и дума да не става да го яде.
Хайде, да стана да пооправя малко наоколо, че ще имам малко гости следобяд.
 smile3525

# 271
Честито на празнуващите близнаци Ния и Александър и на празнуващата днес Магдалена.Да имате едно щастливо детство изпълнено с много здраве и любов.
Днешната почерпка може да ви се стори банална,но черпя по повод уволнението на братчето ми от казармата.Днес му е последния ден,след това е отпуска и офицялно на 23 го уволняват.Много ми липсваше през времето когато неможехме да с евиждаме и да говорим.много обичам да си споделям с него и той с мен и да знам че винаги мога да разчитам на него.Та затова черпя.Гордея се с брат ми,който изкара казармата без да хленчи и да с еоплаква и с гордост беше гвардеец и изпълняваше задълженията си.
 За празника вчера моя мъж ми подари още сутринта букет,както и на баба ми(бях ви казвала че зимата живее с нас).Занесе цветя и на колежките си.За подарък ми каза да си избера нещичко,но аз напоследък изхарчих доста паричкии няма да се възползвам повече.Е,подари ми един парфюм,но той беше края на февруари уж за 8 март Crazy Вечерта прекарахме вкъщи на романтична вечеря с винце и много страст Heart Eyes
Кузманка за проходилката-Неси вече си има,но съм я слагала само няколко пъти за по 10 мин.Избутва с еобаче назад и не е толкова бърза като Арен но много се радва.В събота ще ходим да и купим бънджи,защото много и хареса това на Сашко.Е не го използва по предназначение да подскача,но като се усети сигурно няма да миряса.
 А да Неси пробва малко сок от круша на Хип и не и хареса правише едни смешни физономии.Аз ще изчакам още малко със захранването,но исках да видя как ще реагира Grinning Определено предпочита кърма.Вече отказва всички видове биберони и заспива само докато суче.В тоя ред на мисли ДилиПилИ може ли да ми пратиш на лични начина на приспиване при вас Hug ?
Лек ден момичета и целувки

# 272
  • София
Здравейте майчета!Аз съм малко новичка  та не ми забелязвайте Grinning bouquet
имам си две момчета та мъничко ми е сложно.добре поне че големия батко е на градина та с бебко да си полафим Laughing

# 273
Mila 84, благодаря, че си обърнала внимание на въпроса ми и си отговорила Hug! Но аз имах в предвид да ви попитам дали е полезно, защото както споделих ортопеда ми каза, че не е още. Да я слагам на 8 и половина 9 месеца, като стане. То и аз съм я слагала да видя какво ще прави. Бута се назад и подскача. Тя винаги е така , като усети опора под краката и започва да скача. На мене ръце не ми останаха, само да я държа да скача. Flutter
Та това ми беше въпроса, дали не е рано още да се слагат... Нищо лично към тези които ги слагат, аз само искам да споделите вашето мнение. Да не обиждам някой Hug Heart Eyes

# 274
Имам предложение за ново заглавие: "Април наближава, СЕПТЕМВРИЙЧЕТО все по буйно става...

# 275
  • София
И ние снощи изкарахме приятно. Бяхме в едно квартално заведение с още 3 двойки. Толкова беше препълнено, че ни настаниха почти в кухнята, защото собственика е наш човек и само за да ни смести.
Щастливка, вие в 9-та поликлиника ли ходите на консултации? Че ми се струва , че май вчера сме се засекли, но може и да греша Simple Smile
Днес "будилникът на тате" го усети, че е на работа(той работи на смени) и стана с него, та чак преди малко заспа. Хапна малко домашни броколи с картофче, дояде си пуйката с царевица и картофено пюре и утре месарят ще почива. И мисля да се запознаем със заешкото месо.
Чакам го да се събуди и да излезнем за резултатите му от вчера и после ще докладваме Simple Smile

# 276
Здравейте момичета!
Пишете ни и нас в клуба на падналите от спалниата  Sad . Добре че е ниска. Мъжа ми отишъл до тоалетната а аз дремех още и хем сложил възглавницата открая, а Крис беше между нея и мен, как се е извъртял и примъкнал, чувам аз едно туп и рев, скочих като опарена и го намерих по корем на пода. За щастие сме без последствия.  ooooh!
Денис с това количество заместила ли си хранене или даваш и мляко след пюрето?
Тези които правят домашно пюре – колко дни след приготвянето му давате от едно пюре?
А колко често давате месно пюре? На нас ни е още рано но да знам за другия месец.
дилИпилИ, ти кърмиш ли? Ако да, как успяваш при последното кърмене да не заспи Виктор? Колкото и да му говоря и да го пощипвам Крис заспива дълбоко докато суче. А сутрин в колко ви е първото кърмене/хранене? На мен ми се струва че Крис е гладен и към 4:30-5-6 като се събуди го кърмя и после си до към 7-8. Към 8-9 пак го кърмя.
Мила84, честито уволнение на братчето ти и мерси за страхотната закуска
За млечните пюрета – никой не се включи с коментар, това означава ли че не давате? Имам впредвид спанак със сметана и кртофи например.
Приятен ден на всички   bouquet

# 277
Привет и от нас!

Честита месечинка на сладките ни близнаци! Очакваме включване от мама да ни информира за новостите при тях. Честито и на Магдалена! Чакаме и нейната мама да се похвали как се развиват!

Мила84, чудесна закуска! Благодаря! Да ти е живо и здраво братчето и честито му уволнение! Пожелаваме му от сърце да постига успехи във всяко бъдещо начинание! В деня, в който с теб се запознахме го изпращахте войник. Колко бързо минава времето....

Вики 81, давам зеленчукови пюрета, но още не съм давала на Сашко тези със сметаната. Съжалявам, че Крис е паднал и се радвам, че няма последствия. Само се е уплашил милият.

Добре дошла и на Пилито! Пиши как се казва септемврийчето ти, кога е родено и изобщо малко повече за вас.

Днес бяхме на консултация - 7кг и 66 см. Продължаваме със зеленчуковите още месец, като започваме плодовите пюренца. Засега месцето ще почака. Доки каза да увеличим количеството до едно голямо бурканче, че сега му давам за обяд по 1 от тези на Хип. Ще даваме кръв и урина за изследване. Ще проверя и каква кръвна група е Сашето, че татко му е с много рядка група и много се надявам да не я е наследил. Педиатърът каза, че за проходилка ни е много рано. Трябва да седи детето съвсем стабилно преди да се сложи. За бънджито няма нищо против да го слагам по малко. А на Бебко му харесва в бънджито и скача ли скача сам - много е ориентиран. Според него е добре да идем отново на ортопед като проходи Сашко. Май това е.

Минчо и адашът са много сладки! Майките им също!

Бате Ичи бързо да оздравява!

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 14:33 от Ави

# 278
За млечните пюрета – никой не се включи с коментар, това означава ли че не давате? Имам впредвид спанак със сметана и кртофи например.

И аз се чудих за тези пюрета,но тъй като още не сме почнали захранването чакам вие да се включите.Ако не се лъжа Ирини беше давала на Спаси  newsm78
И ние паднахме туко що или по точно се търколихме от плота за повиване в креватчето и ни беше много смешно.Немога да  я оставя и секунда
Ави наистина беше така.Как бързо лети времето Hug

# 279
Здраейте!
Ирини ,скоро сме на линия.До сряда ми е напрежението и после сме фрии за срещи и кафета  Hug
Спанак съм давала,но не и този на хип със сметаната,както и не давам неща от готовите съдържащи мляко тъй като не съм остановила това мляко вътре в крайна сметка адаптирано ли е или не е ?
Вече 4 ден Арен сам изяжда голямо количество пюре и на практика ДА заместили сме едно хранене.Обикновенно след това е страшно жаден и изпива поне 150 а вчера и 200  Shocked мл вода чиста.Не иска мляко ,не иска чай.Това докато го установя че го иска ми костваше притеснения защото плаче.С домашно приготвеното пюре процедирам и като с консервираните максимум до 48ч ги съхранявам,но той си ги изяжда така че не го мисля.
Мила  Hug
мисля че разлика между проходилка и бънджи няма,що се отнася до седенето вътре.
Вчера се зачетох ,че както е опасно ранното въвеждане на глутен,така е опасно и да се закъснее с въвеждането му.най-добре е да се въведе 7-8 месец със овесена каша.

# 280
  • sofia
Здравейте мацки!
Искам да се включа специално заради падналите бебоци. Вероятно това си го знаете, но да напомня на какво трябва да се обръща внимание след падане и при какви симптоми трябва да се тича в болница. Ако детето загуби съзнание дори за няколко секунди - задължително към болницата.
Ако има открита рана, цицина, кръв - по-скоро тръгваш към болницата, най-малкото да почистят и зашият/залепят раната.
Наблюдава се в продължение на три дни да няма повръщане, разфокусиран поглед, дали дребосъчето не е вяло. Ако детето ревне веднага след като падне и бързичко се успокои, не повърне, не стане сънливо значи няма страшно.След удара да не се оставя да заспи веднага, ами малко да живне, да поиграе, за да видиш че всичко е наред.
За да не се появят синини и цицини се намазва мястото на удара с олио   Wink.
Вики81, домашните пюрета както и купешките могат да се държат в хладилник около 24 часа, само при условие, че не си давала директно от пюрето. Имам предвид отделя се в купичка известно количество пюре, каквото остане от него СЕ ИЗХВЪРЛЯ. След като детето е облизало лъжичката и после пак е потопена в пюрето се пренасят бактерии от устната кухина, те се развиват със страшна скорост в пюрето. Месните пюрета се дават през ден.
Кузманка, ползите от проходилката за мен се изразяват само в това, че е от помощ на мама и детето много се радва, така че те са си едни и същи и не се променят с времето, по-скоро погледни от друг ъгъл, какви могат да са вредите и по този начин да намериш подходящия момент. Според мен детето трябва да седи стабилно, а децата сядат по различно време  Simple Smile
Покрай нас няма почти нищо ново, освен, че започнах да захранвам с плодово пюренце, първо ябълка, сега въведох и морков. Много се радва на пюретата и чак ми се кара като се бавя с поредната лъжичка.
Лек ден и много усмивки на всички!
P.S.И ние си имаме нов зъб, само че не Габи ами аз. Кажете това не е ли смешно иронично?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 14:34 от assia

# 281
Като четях за паданията на бебоците и съветите на ася реших да допълня че е добре всички да си имат хомеопатични капки Арника Монтана-при травми наистина действат!Въобще хомеопатиятя наистина помага при такива случаи-по-бързо да заздравее и по-малко проблеми.По този повод още днес ще си взема,че все забравям.
Ето тука примерно може да прочетете  Simple Smile:
http://www.bgnews.bg/show_story.html?issue=311895225&media=3 … p;story=311897591

# 282
  • Munich
дилИпилИ, ти кърмиш ли? Ако да, как успяваш при последното кърмене да не заспи Виктор? Колкото и да му говоря и да го пощипвам Крис заспива дълбоко докато суче. А сутрин в колко ви е първото кърмене/хранене? На мен ми се струва че Крис е гладен и към 4:30-5-6 като се събуди го кърмя и после си до към 7-8. Към 8-9 пак го кърмя.
Вики, кърмя, да. Няма проблеми, че заспива при вечерното кърмене, поне при мен е така, той продължава да суче, докато дреме, разбирам по това, че гърдите ми са празни след това. За да го разсъня поне малко, ги сменям на пет минути, суче 20ина, значи давам всяка по два пъти, иначе му давам само от една. Побутвам го и аз, говоря му, галя го, но заспива, явно е доста изморен, защото преди нощния сън будува поне 3 часа. После с ритуала го разсънвам така или иначе и го слагам буден в легълцето. Виктор се буди от 4 нощи по веднъж, различно е, в 2, в 4, в 6 и аз също му давам, защото денем има понякога само 4 хранения и да не отслабне случайно Simple Smile И после като се събуди между 8.30 и 9.30 пак манджа. Значи като при вас горе-долу. Вечер все още заспива без проблеми сам.
Съжалявам за падането, но добре, че се е разминало леко
Мила84, наистина ми се прииска да седна на масата и да хапна, много апетитно изглежда всичко. Жалко, че е само виртуално Sad Честито за уволнението на брат ти и все така да се разбирате! А мъжът ти е страхотен кавалер! Писах и на лични за приспиването.
Веселка, ася, мерси за информацията.   bouquet много полезно
фибичка, благодаря за вниманието! За съжаление обривът още  не е минал, няма и грам подобрение. Сега пробвам с едно хомеопатично, те нали не действали веднага, да видим. Ако не, минавам на Бедан.
Целувки на всички!

# 283
  • Sofia
Чудесен пролетен ден  bouquet Ние с Марти обаче само за 1 час излизахме и сега той спи, а аз събирам багаж. Ще ходим на гости за 2 дни.

Ави, Ирини, ще ми е безкрайно приятно да се видим. Другата седмица ще се обадя и ще си спретнем разходка зад Сити Центъра. Ние със Стес редовно се разхождаме, но в Борисовата градина - страхотно е и на мен много повече ми харесва от Южния парк. Може и там да се видим ако искате newsm78

Пюретата- хич не ги харесва малкия, плюе и се мръщи страхотно. Дори тиквата не хареса. Дано не е злояд като батко си, че двама много ще ми дойдат Mr. Green

Дилилипи и Щастливка, дано бързо се оправят дечицата  Praynig

Аз ще бягам, че работа ме чака. До скоро момичета и приятен уикенд

# 284
assia, веселка благодаря за полезната информация  Hug
assia честито зъбче и на теб  Laughing
дилИпилИ благодаря за отговора, ще пробвам и аз това с редуването на гърдите, хем ще хапва повече, че и без това вечер май са по-празни гърдите ми. Дано обривът се повлиае от хомеопатичното лекарство  Hug
Благодаря и на всички за отговорите за пюретата. Наистина не пише какво е млякото и аз затова се чудех но май е по-добре да ги оставим за малко по-късно. Ще пробваме рецепата на Ирини за пюре със спанак  Wink

Общи условия

Активация на акаунт