"Ферберизиране"- запознати ли сте?

• 3 412
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • София
НИКОГА НЕ БИХ ПОСТЪПИЛА ТАКА С ДЕТЕТО СИ!
Това за мен е варварско и жестоко!

# 31
  • Букурещ
Кога авторите ще почнат да носят и наказателна отговорност за експериментите които си правят с нашите деца?Ама и ние майките сме за #2gunfire не стига че даваме пари за книгите им ами и ги лансираме показвайки колко сме ''начетени''.А  за това че сме съсипали психически иначе здравите си рожби сме точно толкова виновни колкото и такива  ''авторитети''.

Ами не съм съгласна така да се прехвърля вината. Всеки носи отговорност за собственото си дете, и ако аз оставям детето ми да плаче, за последствията ще съм виновна само аз. Все ми се струва, че е редно да се попрочита и малко по- съвременна литература.

# 32
Не ми харесва много този метод , но моята дъщеря е на 4,5 месеца и никога не е заспивала на ръце . Тя просто не иска , започва да пищи още по силно . Обикновено заспива в седалката -кошница за колата . Понякога като плаче преди да заспи единственото , което я успокоява е да я оставя да се наплаче и да заспи сама.

# 33
Гушкано, приспивано с кърмене, спало в моето легло, носено на ръце и в кенгуру дете имам.
Много съм доволна от резултата - любвеобвилно, но самостоятелно дете (второто се постига със зачитане на избора във всички позволяващи това ситуации, напр. какво да облече).
Не мога да докладвам дали обратното е вредно, защото и през ум не ми е минавало да пробвам.
Бтв понастоящем си заспива сама в своята стая безпроблемно.

# 34
Ами не съм съгласна така да се прехвърля вината. Всеки носи отговорност за собственото си дете, и ако аз оставям детето ми да плаче, за последствията ще съм виновна само аз. Все ми се струва, че е редно да се попрочита и малко по- съвременна литература.
[/
Не ме разбирайте погрешно аз съм  Peaceинформацията но ми се ще авторите  поработят повечко преди да ни представят поредно то си откритие ,да направят съответните проучвания,да посочат възможните негативни последици.Тогава като ни информират и за + и за - да оставят ние да решим кое е по-добтото.В края на краищата не всеки е специалист по всичко.Помислете си само ако производителите на лекарства  ни спестят възможноте странични ефекти и не дай боже стане беля кой ще е виновен?Дали майката която е дала лекарството или производителя,който спестявайки част от истината всъщност я е подвел.

# 35
Методът не Фербер е многократно преработван и в най-различни форми се прилага и препоръчва навсякъде по света. Приложихме го при нашия син, когато стана на 13 месеца, по препоръка на немския му педиатър. Без рев, без тормоз (нали влизаш при детето, галиш го, успокояваш го, говориш му - какво толкова церберско видяхте?) за две-три нощи Малик са научи да спи по 12-14 часа на нощ без прекъсване, и определено не ми изглежда нещастен Wink При положение, че дотогава се будеше между 3 и 10 пъти на нощ (с усилена тенденция към последното) и в общи линии почти по цяла нощ висеше на цица. Сега сам си грабва мечето и отива при спалното чувалче, когато му се доспи.
Искам още да допълня, че 5 месеца ми се струва обаче рано за този метод. ТУк препоръчват детето да е поне на 7 навършени месеца, аз бих поизчакала още малко.....

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 13:54 от Сердика

# 36
Методът не Фербер е многократно преработван и в най-различни форми се прилага и препоръчва навсякъде по света. Приложихме го при нашия син, когато стана на 13 месеца, по препоръка на немския му педиатър. Без рев, без тормоз (нали влизаш при детето, галиш го, успокояваш го, говориш му - какво толкова церберско видяхте?) за две-три нощи Малик са научи да спи по 12-14 часа на нощ без прекъсване, и определено не ми изглежда нещастен Wink При положение, че дотогава се будеше между 3 и 10 пъти на нощ (с усилена тенденция към последното) и в общи линии почти по цяла нощ висеше на цица. Сега сам си грабва мечето и отива при спалното чувалче, когато му се доспи.
Искам още да допълня, че 5 месеца ми се струва обаче рано за този метод. ТУк препоръчват детето да е поне на 7 навършени месеца, аз бих поизчакала още малко.....

Сердика, аz да се включа отново. Всеки метод ли е проложим zа всеки? Всички ли носим обувки номер 36 и всички ли деца обичат кучета? Всички л исе хранят еднакво. Не ами според мен същото е и с приспиването. На Саши не успях да приложа тоzи метод, опитах, но не стана. Под истерично пищене, беz успокоение и вкопчване в решетките и ръцете ,ръкавите и каквото ми докопа ... до плач, който можешда утешиш с галене и говорене има раzлика. Все пак винаги сме си говорили, че децата не са по един шаблон иzваяни. Затова лекарите тук каzват , че най сигурното на което можеш да се довериш е инстинкта на майката   bouquet

# 37
  • Бургас
Опитвала съм няколко пъти,но едва издържам 5 минутки.Обаче говоря за случай в които не иска нито в мен,нито никъде-тотално изнервена и незнаеща какво иска.Тогава се страхувам аз да не изпусна своите и да и се развикам или нещо такова.За тези 5 мин в които пробвам се успокоявам и аз и тя по-лесно заспива след това.Но това се е случвало не повече от 5-6 пъти досега.

# 38
Ние също сме пробвали този метод, но веднъж. Така взе да плаче милата че с баща и само се спогледахме и отидох и я взех и до там.
Преспивах ме се на ръце до година и 3-4 месеца. Гушках си я пеех детски песнички и така .... после сама искаше да спи на леглото с мама.

# 39
  • София
Незанам за този метод, но на мен инстинктивно не ми харесва. Случвало ли ви се е, когато детето реве да ви обливат топли вълни, да се изпотявате и да се чувствате нервни, докато не го гушнете. Е, знам че ми е рано за критическа, но аз така се чувствам ако бебка плаче. Това е моят отговор, мисля че природата си го е измислила.

# 40
Мама - Атанас Душков

Аз обичам мама
с обич най-голяма.
Тя ме е родила,
тя ме е кърмила,
песни ми е пяла
и ме е люляла.
На света едничка
тя е най-добричка. 

Аз едно знам - в онова време, когато когато поетите съчиняваха такива стихчета, психоанализата не беше така процъвтяваща, хората бяха хора и семействата - семейства... Wink  bouquet

# 41
Имам две приятелки ,които по подобни методи си научиха децата да спят сами,но на мен не ми звучи добре това..Ще се гушкаме  Simple Smile

# 42
Така....след 2 нощи постоянно трамбоване между стаите реших че няма да стане така работата, тя не плачеше и пищеше, а по скоро мрънкаше...(не знам защо болшинството от вас решиха че се оставя да реве и пищи без да се успокоява... newsm78), та както и да е, не ми хареса това мрънкане, и реших да поема нова тактика. Идеята беше да се научи да заспива без да я кърмя (не е добре и за зъбките като излезнат) и без да я люшкам. Беше станало така че по 2 часа вечер се кърмехме и пренасяхме от леглото и обратно, просто в момента в който усетеше че е в леглото се будеше. Мъжа ми е военен и е на дълга командировка, и аз не можех да обърна никакво внимание на голямата ми дъщеря. Та започнах просто да лежа с малката в мойто легло и леко да я потупвам и галя. В началото протестираше, но за 3-4 дена се научи и сега ни е много лесно със заспиването- даже вече не се налага повече от 5-10 мин да си полежим, тя се отпуска, и заспива и като я преместя вижда, но не протестира. Както някои от вас казаха, всички деца са различни, и реагират различно.

# 43
честито, Зорница, друго си е, когато детенцето спинка и очевидно се чувства комфортно с новата ситуация, нали?

# 44
Последните няколко статии които четох на дълго и на широко обясняваха колко е вредно да се люлее или кърми детето докато заспи...Трябвало само да се научи как да се успокоява и приспива. Препоръчват като най ефикасен метода на др. Фербер, който накратко е- да се оставя да реве, като отвреме на време на все по дълги интервали да се успокоява с думи и галене без гушкане. Мойто бебе е на 5 мес (#2), и от 4 дена се мъчиме взаимно по 1-2 часа вечер...Незнам дали ще мога да издържа 1 седмица...Има ли други които се опитват да постигнат същото като мен, има ли смисъл и светлина в тунела? Simple Smile
И кое е вредното?  newsm78
По-невредно ли е детето да се дере?
Не съм съгласна  Naughty
Разбира се, че всичко трябва да е в златната среда.
Люляла съм го САМО когато плаче, люляла съм го умерено, не по 100 часа... кърмила съм го ПОНЯКОГА докато заспи.
Никога не съм го оставила да реве и затова до 1 годинка беше изключително спокойно дете. Никога не съм имала проблеми със заспиване. В днешно време си ляга само с лека нощ и прегръдка.
Не разбирам кое е вредното  Thinking

Според мен детето трябва да усеща ласките на майката, да се гушка и милва. И пак казвам: всичко в рамките на умереното  Peace

Общи условия

Активация на акаунт