🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 39 076
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 735
Може би защото масово гласуванията са били при пускане на темата.

# 736
На 29 септември малко преди полунощ, значи на 30 септември са били повечето гласувания. В понеделник. Аз гласувах преди малко и се учудих на този резултат.

# 737
Някой назад доста добре е обяснил. Човек преживял нещата, които той е видял, не може да бъде съден и окачествяван от цивилни хора.
Предполагам, че ако си беше дал сметка, че в този формат не се играят игри редовно, а само ако те изберет и имаш късмет - нямаше да дойде.
Джунглата и бездействието му се отразиха зле.
Според мен изобщо нито беше преценил ситуацията, нито е могъл вече да преценя, но се получи много тъпо накрая, така или иначе.
Според мен е абсурдно да не се е запознал с правилата при влизане.
А това значи че е имал представа с какво ще се сблъска. Знаел е, че отива на Филипините, знаел е,  какъв е климата там. Логично е, че когато има 30 участници няма как всеки ден да участва в битка. За мен не си е преценил възможностите и на практика е взел мястото на друг.
Впрочем това дали е преценил ситуацията или не я е преценил е отделен въпрос  - не удържа мъжка дума. Аз разбира се много пъти съм казвал че всичко е позволено в играта. Позволено е и да не удържиш воинската чест. Но прави лоша реклама на българските офицери

# 738
За мен не си е преценил възможностите и на практика е взел мястото на друг.
Еми да. На  Симеончо "Соколарски", демек Станкович.

# 739
То анкетата за любимците трябва да се актуализира доста често. Като гледам колко бързо хора, които в началото сме мислели за читави как се променят и ми се завива свят.
Сега гласувах за първи път. Откакто анкетите ги скриха горе и забравям, че съществуват. Добре, че прочетох diziler.

# 740
Гледах ги и в Сутрешния блок и в Преди обед - Кънчо... егати съществото е това. Някакви глупости с Еляса по тикток показвали, сега живеят заедно в смисъл на съквартиранти и са "бизнес партньори". Хората се чудят вече от кой кладенец вода да донесат през 100, не през 9 планини и да я нарекат "бизнес". Нищоправещ неизвестен известен - това е Кънчо. Някаква история разказа, ни в клин, ни в ръкав, за пребиваването му в Хавай по време на обучение и отношението на 70 годишната му "приемна майка" както я нарече. Право учи, ама като го гледам няма капацитета за правист. Това с крака му... мъж (мъжле по-точно в неговия случай, макар че си мисли, че отишъл на Острова момче и си тръгнал от там като мъж, хаха), не търпи на болка, според мен изобщо не е било толкова сериозно, ама ни отърва от разсъжденията и театралниченето си.
Йочколовски - странна птица като цяло. То и това, че е странен тип, го е пратило на местата, на които е бил и там съвсем се е отнесъл... Иначе добра душа има, това при условие, че нямаш пряко вземане-даване с него, иначе, ако ще делите нещо, вероятно ще се прояви като тотален хищник. Правилен подход към отглеждането на деца, но всичко друго му е странно. Особняк. Но голям и такъв един като мечок. Лично аз, бих го слушала да разказва и гледайки го в същото време, някак си ... не мога да го обясня даже... виждам един леко чалнат човек, но все пак приятен тип. Лърч! Хем чудовище, хем някакъв симпатичен такъв, това е.

# 741
  • София
Към продукцията: Поредно (обобщено - но с изказани немалко мнения в темата) предложение за корекции в следващ/и сезон/и.
Когато златногривният изправя загубилите битки пред "самолета за България" - неговото мнение не търпи корекции по др. правила или корекции/бонуси от играчи. Той определя кой си заминава, кой е спасен. Точка.
Ако има участник, който се отказва, в същата вечер с процедура по изгонване/спасение от златногривния - той има право да даде гривните си само на някого от другите участници: неизправени в елиминацията по волята на златногривния.
(Поддържам си и идеята да разположите "бонуси" - храна, инструменти - в карти или в територията и в игра на определен период те да се печелят от представител на лагер, за лагера му. За да е по-интересно, може да се даде възможност, ако спечели и вземе инфото/картата за придобивка - да има имунитет в лагера си за нещо-си. По-подробно в пост: https://www.bg-mamma.com/?topic=1696400.msg48634710#msg48634710)

# 742
Явно е време за "хейт" рикап, че не се издържа вече:

- Мая и Магапаса "топ стратезите" на сезона. На жената с ксанакса просто трябва да ѝ го спрат, за да покаже рогата на привидно лежерната и "загрижена" държанка. Може би най-слабият физически и психически участник на Острова, който не е реално никакъв фактор, камо ли добър стратег. Досега двете нямат нито едно оптимално решение при избиране на участници в игрите, дори и да е само за техен бенефит. Единствено късметът от кръга играе някаква роля, иначе нямаше да разберем, че съществуват, ако не бяха тръгнали ударно с 2-3 поредни попадения. Това са еквивалентите на ДаниелХаХа и Жорката от "Къщата на инфлуенсърите" - пишман стратези, които си мислят, че са топ ниво. Бистра е от силните жени за нивото там, но когато е заобиколена предимно от туристи, е нормално да блесне. Жалко, че гладът я удря яко и си личи, че става много раздразнителна, и отмъстителна поради тази причина, иначе изглежда лъчезарно момиче, но когато няма Сникърс....

- Бат Рамбо си вкара автогол, че влезна изчистен и назобан на куче. Ок, показа метан станцията, разходи слипчетата, но гладът при такъв човек, който яде по 5к калории на ден, е пагубен. Това с демоните ми звучеше повече като оправдание и звучи доста "по-геройско" от "много съм гладен" , затова ще си ходя. Възможно е все пак да подозира, че ще почне да се изнервя много в близко бъдеще и този ПТС да го накара да вземе мачетето, и да ги подкара наред. Все пак се видя, че не е особено комплексен, а предимно груба сила.

- Миро Японеца все още изглежда като най-голям фавроит за мен, само че това мрънкане за другарчето му беше малко прекалено за възрастен и улегнал мъж. Още не е осъзнал явно, че в дългосрочен план това е супер за него от игрова гледна точка. Гледам, че е почнал и да се изнервя в следващия епизод, което може би ще покаже, дали има нещо под маската на вечно позитивния и усмихнат "бизнесмен за народа".

- Рената съм си я маркнал като пълно куку и като цяло такъв тип хора въобще не си давам зор да им влизам в главите, тъй като и те не знаят какво се случва вътре, камо ли някой друг да разбере. Само мога да вметна, че да говориш, как другите се интересуват прекалено много от играта и материалното , когато си напълнила циците и джуките дюкме догоре , е комично-иронично , но тя е без шанс да се усети. Така или иначе е абсолютно делулу и донор на бъдещи гривни. Глупостите, които наговори пред Гогов, бяха показно за нивото на участниците тази година.

- Влади "моралиста" показа, че си е доста силен като играч за тоя туристически каст, но прекалените популистки изказвания за пред камерата ми говорят, че ще е от тези псевдо-герои, които ще ръсят мозък и морал пред камерата, и ще посочват с пръст другите, когато имат тази възможност. Прави ми впечатление, че първо Дзами го правеше, после Гогов, докато имаха златната гривна, сега и той. Явно е заразно и популизмът се предава чрез нея.

- Алекс мрънкалото я чува играта (поне от това, което е излъчено), но е тежък теоритик за съжаление. Няма и физическата възможност да изпълни плановете, които несъмнено има, а и явно е доста неприятен събеседник за повечето хора там, което си го прави тотален аутсайдер и скоро пътник. Няма какво да се сърди на Кънчо, че не му е дал гривните, щеше да е следващият донор (след Рената) за такива в игрите на богатите.

- Кънчо имаше интересни виждания за играта и можеше да стигне напред, но никога няма да разберем. То буквално нямаше правилно решение на кой да даде гривните си, а трябваше да избере най-малко лошото такова. Близките му от неговия лагер са слаби и ще им сложи веднага мишена като донори, а поне като я даде на някой като Влади, има шанс златната гривна да остане при него и поне да даде още няколко седмици на Сашко и Нина. Отделно ако друг от Нумеролозите спечели гривната, Влади ще има достатъчно влияние , за да го убеди, че има и други за елиминация, преди туристите от 3тия лагер, а това ще си му донесе много точки на "геройския" образ, който иска да си изгражда, така че ще гледа да го постигне, ако се стигне дотам.

- Гогов ще излезе, че разбира най-много играта, поради отчайващо ниското ниво на острова, където дори базовите му предположения и предложения изглеждат топ в сравнение с тези на другите.

- Венци явно ще ми е фаворит в този сезон, поради простата причина, че е единственият силен (привидно) играч, който още не се е изявил, макар че изглежда прекален добряк и ми намирисва на поредния уонъби-герой, просто не е имал шанс да се изяви. Дано бъркам, но едва ли.

- Продукцията получава "Слаб 2" след този епизод. Самият епизод беше интересен сам по себе си, но идеите, които се опитват да вкарват, почват да ме дразнят. Опитват се да прокарат едни линии, в които да учат хората на морал, на духовност, на ценности. Батко, ако искаш да се извисиш духовно, иди в манастир . Ако искаш да учиш хората на ценности, стани учител, не влизай в рилаити формат за оцеляване. Ако не ти стига акъла да завършиш за учител, винаги можеш да станеш "треньор по личностно развитие" или преведно на български - ловец на умственоизостанали. Продуцентите направо да бяха кръстили формата "Островът на 30те туриста" , а продукцията да се казва туристическа агенция "Ники Николов". 80% от хората изглеждат , все едно са там на безплатно море, да гледат залези, да пеят "Кумба Я" и "Хакуна Матата", а Саното и Диляна са им екскурзоводите. Дайте им направо по един масур и да се насладят на почивката си, какво ги тормозите с игри и стратегии. Накрая ни завършиха с прочувствено цитиране на тематично стихотворение от Въпцаров, което трайно ми дефорира лицето от кринджване, като самото действие беше похвално и се радвам, че момчето знае подобни произведения, но това просто не ми се вписва в такъв тип риалити формат. Очаквах и Йочката да излезе, и изрецитира "Хайдути" на Ботев, но уви ...

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 13:19 от tfn2k

# 743
Към продукцията: Поредно (обобщено - но с изказани немалко мнения в темата) предложение за корекции в следващ/и сезон/и.
Когато златногривният изправя загубилите битки пред "самолета за България" - неговото мнение не търпи корекции по др. правила или корекции/бонуси от играчи. Той определя кой си заминава, кой е спасен. Точка.
Ако има участник, който се отказва, в същата вечер с процедура по изгонване/спасение от златногривния - той има право да даде гривните си само на някого от другите участници: неизправени в елиминацията по волята на златногривния.
(Поддържам си и идеята да разположите "бонуси" - храна, инструменти - в карти или в територията и в игра на определен период те да се печелят от представител на лагер, за лагера му. За да е по-интересно, може да се даде възможност, ако спечели и вземе инфото/картата за придобивка - да има имунитет в лагера си за нещо-си. По-подробно в пост: https://www.bg-mamma.com/?topic=1696400.msg48634710#msg48634710)

Адмирирам изцяло това предложение. Още първия ден направих сходно предложение -  да има допълнителна храна в заключени малки сандъци и спечелият играч да печели правото да отключи някой сандък с храна. И във всяка битка победителят да преценява лична придобивка ли ще взима или за лагера.

Идеята решението на златогривният да е неотменим и награденият от него играч да не може да отстъпва гривната си поне до следващият игрови цикъл (в понеделник) също е добро.
За имунитети обаче не съм съгласен, струва ми се тъпа идея. Цяла седмица се мъчите да махнете някого и в последният момент той се сдобие с имунитет. Това бе едно от нещата отвратили ми от ИВ

другото нещо на което много ще държа във втори сезон (вярвам че ще има 2 сезон) - стига с тези коалиции. Ако си дойдат по естествен път - добре. Тук 4 човека се познават отпреди шоуто, отделно Еляса и Кънчо и ги допускате.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 13:20 от Лорд Сняг

# 744
Кънчо и Йочко в Преди обед по БТВ
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/kachno-ot-ostrovat-na … da-si-tragna.html

На мен самият каст не ми харесва, като цяло. Повечето не са за такъв тип състезание. Искам да гледам силни, спортуващи хора, а не такива като Мимо и други точилки там.

# 745
- Мая и Магапаса "топ стратезите" на сезона. На жената с ксанакса просто трябва да ѝ го спрат, за да покаже рогата на привидно лежерната и "загрижена" държанка. Може би най-слабият физически и психически участник на Острова, който не е реално никакъв фактор, камо ли добър стратег. Досега двете нямат нито едно оптимално решение при избиране на участници в игрите, дори и да е само за техен бенефит.
А за кого говориш, извинявай, че с тези безброй прякори, вече ми става каша в главата. И няколко риалитита с общо над 100 участници... не е лесно. Бат Рамбо разбирам, че е Киборга, тоест Йочколовски. Ама "Мая и Магапаса" и "жената с ксанакс" кои са?

# 746
  • София
И аз напълно подкрепям такова правило, защото сега все повече заприличват на другото предаване със "изненадващите" спасявания (точно когато трябва) на удобни участници.
А за храната, аз бих предложил друго: всяка седмица да добавят по една битка между лагерите с награда храна (например всеки избира по един, а може и повече представител който да се бие от името на лагера), като победителя печели най-много, втория по-малко, а последния например само ориз.
За мен трябва винаги да има едно минимално гарантирано количество храна за всеки: тези сеири дето всички формати залагат да гледаме гърчещи се от глад хора никак не ми допада

# 747
Те все така в три лагера ли ще стоят, или ще се слеят?

# 748
Като се подкара темата за новости, които могат да се вкарат във формата, на мен ми дойде идея да се вкара "предмет" тип Скрит идол от Survivor, който да се търси из острова, но да дава правото на притежателя му да замени участник от избраните за битка на богатите с друг участник. Няма да важи за избраните за елиминация от златногривния, защото тогава пък ще има прекалено голяма сила, но за останалите битки би се получил интересен стратегически туист.

Идеята за битки между лагерите за провизии също ми харесва, както съм казвал бих искал да видя и групови игри. Ще е добро разнообразие от индивидуалните, които само гледаме.

# 749
Кънчо и Йочко в Преди обед по БТВ
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/kachno-ot-ostrovat-na … da-si-tragna.html

На мен самият каст не ми харесва, като цяло. Повечето не са за такъв тип състезание. Искам да гледам силни, спортуващи хора, а не такива като Мимо и други точилки там.

Сакън, само това не.Видяхме какво се случи в ИВ, там масово навлязаха културисти и плувци. Културистите до един са някакви простаци, напомпани батки, взети от фитнесите.
Игрите пък са такива, че ако имаш 2-3 атлети, 1--2 плувци и един пъзелист отбора ти мачка

Аз искам не да гледам мускулести мъжаги тип "Киро" , а повече хора владеещи  социалната игра и оцеляването в дивото. Шериф сто пъти го предпочитам пред Кирил, дори само за това че се сети да се разпределят порционите и че с едно-две изключения не се прояви като мрънкало.

П.С. ако ще се вкарват новости имам още една идея - поне 6-7 водоизточника и достъпа до другите да бъде позволен след някаква единица време (да речем една седмица). Реално това би позволило общностите да се разпаднат на по-малки групи.

Общи условия

Активация на акаунт