🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 39 535
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 1 020
Според мен ще направят специална игра за всички едногривни ако останат твърде много като бройка и така ще отпаднат доста хора накуп.

И на мен ми е любопитно как ще процедират ако се предизвика един с две гривни срещу друг с една гривна. Дали ще заложи и двете си гривни или само една> Това не ми е ясно и странно защо не е обяснено.
Но предполагам, че скоро ще го видим в действие (надявам се).
Според мен спрямо логиката от фаза 1, би трябвало да заложи само едната си гривна, а не и двете накуп.

Иначе според мен във фаза 2 мисля, че ще го направят така, че един с 3 гривни да може да предизвика друг с 20 гривни, но не и да му ги вземе всичките. Според мен сценария ще е следния: Иван има 4 гривни, а Йордан има 8 гривни. Иван предизвиква Йордан. Иван печели. Взима му само 4 гривни, защото той е имал 4. Ако Йордан обаче победи, Иван е аут и естествено гривните му отиват в Йордан. Не знам как ще е, просто предполагам.
Аз май и за двете фази съм на обратно мнение, но и на мен ми е интересно Smile . Ако тоя с двете гривни залага само една и после не може да бъде изгонен от златногривния, то това за него не е елиминационна битка, а обратното - шанс да спечели гривни, без шанс да отпадне. Според мен просто ще му обявят "тоф лък" и си снася двете гривни отпадайки.

За втора фаза ако е така, както предлагаш, могат да играят 5 години, защото представи си , че един има 4 гривни, другия 8, предизвикват се един друг и всеки път бие тоя с 4те гривни. Могат до безкрай да се въртят. Ще е всеки с над Х гривни може да предизвика абсолютно всеки, ако не е беден ( предполагам ) , защото ще има доста голяма доза стратегия при тази схема. Може да си бил Венци с 3 гривни 1 месец с нито една игра, дават ти играта "Иди и изгаси пожара в гората с кофи с вода", пускаш всички с най-много гривни срещу теб, дето не са имунизирани, и рязко избухваш.

# 1 021
  • София
Виж сега това е така, но има начин как да се калибрира.
Така че да е по-логично.
А и според мен няма да има много подобни примери, защото съм почти сигурен, че ще дадат някаква обща игра за намаляване на бройката. И във фаза 2 си мисля, че ще има доста изравнени хора като бройка гривни. Ще видим как ще се получи. Предимството на този вариант пък е, че така социалната игра е още по-важна. Т.е. Бистра няма наистина никакъв шанс, защото страшно много хора са и набрали и едва ли не всеки втори би искал да я предизивка заради трагичната и социална игра.

# 1 022
И аз мисля, че във втора фаза всеки който е с 3 гривни ще може да предизвика някой с 20 на принципа "всичко или нищо". Доколкото схванах Сашо затова си кюташе. Мисля, че една голяма част от жените и от мъжете, които не са уверени от себе си разчитат точно на това - добутват се до втората фаза и с един-два смели удара и малко късмет отмъкват куп гривни и са в тройката.

Иначе ако няма логика "всичко или нищо", нека си представим (във въображението си) втора фаза - Шериф с 4 гривни предизвика Бистра с 10 или колкото е там. Взима ѝ да речем 3 гривни но няма право да вземе повече. Става с 7 гривни, Бистрасъщо  със 7. После Бистра го предизвиква - връща си гривните. После пак я предизвиква Шериф...и така до безкрай

Само не знам какво ще правят във втора фаза тези с 1 и 2 гривни. АКо и те ще могат да залагат на принципа "всичко или нищо", то не е толкова лошо да си с 1 или 2 гривни. Оставят те защото си прекалено слаб така или иначе, а после с малко късмет може да гепиш 10-15 гривни наведнъж.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 16:02 от Лорд Сняг

# 1 023
  • София
И аз мисля, че във втора фаза всеки който е с 3 гривни ще може да предизвика някой ...
Във фаза 2 вече няма да има минимално изискване за броя гривни за да предизвикаш някого или да бъдеш избран за да играеш на битка

# 1 024
Математически ги смятахме и нямаше шанс само със игри да паднат под 3-ма с по 1 или 2 гривни. Особено след калибрацията със двамата нови които влязоха с по 1 гривна.
Само ако всички (или колкото там са нужни за да паднат под 3-ма като бройка) бедни се откажат по едно и също време, но тогава е най-лесно просто няма да правят битки за отпадане, защото вече им е нагласена бройката.
А във фаза 2 вече няма допълнителни гривни, с който златогривен да спасява някого, само ако някой се откаже и си даде гривните на този с нула.

Diavolo, Н.Н, го каза това: фаза 2 е All-in и даде пример как играч със 1 гривна станал само след 1 битка със 39
Не е невъзможно. Математическите вероятности изключват отказваници, контузвания и пр.
С новата калибрация с двамата нови е по -трудно, но пак не е невъзможно. В един момент остават 3 и единият се контузва жестоко.  или му се отваря стар здравословен проблем, както стана с хернията на Кънчо. Колко и да е невероятно има такъв шанс. и изведнъж е принуден да се откаже и да останат 2. За фаза 1 говорим, фаза 2 е много далеч.

А това че влязоха 2 души, след като отпадна човек и след като лагерите вече бяха разпределени е невероятно простотия. Направиха я за да спасят лагер 3, което пък беше друга простотия.

# 1 025
  • София
А това че влязоха 2 души, след като отпадна човек и след като лагерите вече бяха разпределени е невероятно простотия. Направиха я за да спасят лагер 3, което пък беше друга простотия.
Значи този сезон няма да се случи такова масово отказване/контузии, това все пак е запазена марка за другия формат Joy
А тези двамцата не са ги вкарали за да спасяват който и да било лагер/човек, защото те са били избрани много по-рано и битката им е била планирана преди началото на снимките. Нали никой не си мисли, че извънредно са ги викнали и са пътували 3 дена за да ходят да спасяват бедстващ лагер, който е буквално на острова от няколко часа а и кой ще знае предварително че така тъпо ще се разпределят по лагерите

# 1 026
Ами точно това си мисля. В противен слумай доста се обезсмиля решението да изгонят един играч, да вкарат нови двама и те да отидат точно в най-бедстващия лагер. Трябваше с равен старт да започнат, а не някой да влиза седмица по-късно.
Те разбира се са пътували 3 дена (сериозно ли? Със самолет от България до Филипините е 4 часа и 40 минути) за да играят, ама защо не са започнали с равен старт?

П.С. беше очевидно в кой лагер ще отидат и в мига в който разбрахме, че ще има нови играчи коментирахме че са за тройката. В единицата има твърде много тартори, за да се кефят на двама мъжаги, а в лагер 2 - твърде много хора. Лагер 3 беше бедстващ, нуждаеха се от спасители - пратиха им "сървайвър" и офицер ходил на мисии в Ирак

П.П. С. Не бъди сигурен. Досега има двама отказали се само за последната серия  - Кънчо и Майора. Очакваме още някой да се откаже в понеделник.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 17:47 от Лорд Сняг

# 1 027
  • София
Те разбира се са пътували 3 дена (сериозно ли? Със самолет от България до Филипините е 4 часа и 40 минути) за да играят, ама защо не са започнали с равен старт?
Ба...х тоя самолет за 4 часа и 40 минути. кажи ми с коя авиокомпания е, че следващия път да ползваме нея JoyJoyJoy
Сега сериозно: най-бързия маршрут е 1 час (почти) до Истанбул, после 11 часа е до Манила (плюс 3-4 чакаш на летището там), след това казаха 16 часа дундуркане с автобус (щото там някои острови са отдалечени на 1000 и кусур километра) и накрая май бяха към 3 часа с лодка. И в крайна сметка тръгваш да кажем във Сряда и стигаш във Събота (плюс отчитаме 5 часа разлика във часовата зона). Да не говорим, че преди да отпътуваш трябва да ти бият една камара ваксини. Тези "стари пушки" са ги запланували много преди сезона, че ще влязат точно по този начин пък във кой лагер, може накрая все пак продукцията да е подшушнала нещо, но гаранция не са правили спешни промени след началото на сезона.

# 1 028
Ваксините не ги смятам, говоря за чистото време. Не знам за какъв дявол ще летиш до Инстанбул

Не виждам какъв е проблемът от Манила да те докарат с чартърен полет говорим за 3 души, на за камара народ. И няма да има кацане на летища, освен това ще имаш пряк полет. БТВ може да си го позволи

Впрочем това няма отношение, защото време е едно и също за всички, и другите са пътували 3 дни. Ако човек има желание да участва и 7 дни ще чака. Това не променя факта, че е тъпо да ги включват след като другите са започнали. И че е безкрайно подозрително. Така обезсмислиха напълно изключването на Джулияна, все едно не се е случвало. Нито пък драмите в лагер 3 около Мимо и храната - все едно не са се случвали. Той беше тръгнал на разпад, а "киборзите" им направиха навес и стъкмиха огън. Голяма простотия.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 18:37 от Лорд Сняг

# 1 029
Не мога да разбера с какво се бъркаш, но ми стана интересно.
Та, с коя авиокомпания/и има полети София - Манила за под 5 часа?
Как някакво българско предаване ще може да си позволи чартър за няколко души на такова разстояние?

# 1 030
  • София
Малко е спам, но не мога се сдържа:

А един чартър идва от 100К нагоре, то целият им бюджет за всички (май казаха са 200 и много хора) и всичко е към 1млн

# 1 031
Йочко в надкаста се оплака, че 96 часа бил сам в хотела, преди да го включат в игрите без телефон, добре че имал книга. Демек е бил там от ден 1.

п.п.
На Кънчо вече е качен в тубата - https://www.youtube.com/watch?v=ZvnekJExaHM&list=PLdOmO4y2nw3awH … EhqyOPQCA&index=3

# 1 032
  • Другата България
JoyJoyJoy
Не помня откога не съм се смяла
толкова.

И аз се извинявам за спама.

# 1 033
  • София
Що бе, може Мъск да ги метне със СпейсХ. 😂

# 1 034
За да не спамя: в играта за елиминация се влиза с всичките ти налични гривни. Демек - ако си с две - две.  Победителя може да е не просто обратно при богатите, ами комфортно богат. Досега не беше имало някой с две, но Алекс е наличен, да видим дали ще го сметнат.

Лорде, да не бъркаш Манила с Малта? Как 4 часа…

Общи условия

Активация на акаунт