🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 39 541
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 1 005
Спекулираш правилно, наистина времето е било много малко (и вина за това носи самата телевизия, а не екипа) и това оправдава Н.Н и неговите хора, обаче нищо не може да ги оправдае за това, че на кастинга ако си се заявил стратегически (и най-вече с потенциално работеща стратегия/и) дефакто си подписваш смъртната присъда
Мда, така си беше Simple Smile . Усетих го още на единия от кастингите, когато всички, които казаха, че най-силното физическо качество им е волята(!!!!), а най-силното ментално - трето око, четене на мисли, телекинеза и тн., ги пуснаха да продължат. Викам си, ясно, тука са за профила на умственоизостаналите и така...

# 1 006
  • Другата България
Всъщност австралийците нямат втори сезон (при тях вдигнаха огромен вой заради финала, останалата част беше прието доста добре, но тятхната аудитория е много различна от нашата). Оригиналният е нидерландския със два сезона (аз гледах малко от вторият, ама езиковата бариера там беше прекалено голяма за да разбера повече). А Американците са се отказали още на тестовите снимки.
Междувпрочем, игрите на австралийциите (които са снимали на абсолютно същото място) ги има и при нашия: цветните кубчета са абсолютно същите (само че там бяха всичките 6, докато нашите дадоха супер лесния вариант със само 4). Също тазседмичната игра със въпросите и целенето на мишени със кокосови орехи е едно към едно със тази от другия формат (само че там бяха 6 човека и има повече възможности за стратегия кого да целиш а при нас само 3). Нататък има и други игри/елементи. Ясно, че при 104 общо игри, няма как всичките да са напълно различни и оригинално.
Да от 100 човека реално ни показаха 15, но то и при нас при 30 и малко пак виждаме само единици от тях. Една от големите ми надежди беше, че сега като са по-малко хора, за три седмици ще ни изградят образите и сюжетни линии на поне 2/3 от тях (дори и на такива които не участват толкова много в игрите). Само да питам: някой помни ли изобщо, че в момента участва жена с име "Ванеса"? Joy
Аз.
Редовно я споменавам.
За мен е от тихите води, които могат да стигнат много напред.

# 1 007
И още нещо - във финалната битка златогривният избира трима души, които са с по-малко от 3 гривни да се бият. Какво правят, ако не могат да се съберат 3 души с по-малко от 3 гривни? има такава възможност. Всъщност  при определено развитие още в края на третата седмицца двама играчи можеха да останат с 1 гривна, а всички останали - с 3 или повече. Това съвсем не е невъзможно.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 15:06 от Лорд Сняг

# 1 008
  • София
За мен е от тихите води, които могат да стигнат много напред.
Тук ще си замълча, защото знам кой и как я е вкарал в каста Joy

# 1 009
И още нещо - във финалната битка златогривният избира трима души, които са с по-малко от 3 гривни да се бият. Какво правят, ако не могат да се съберат 3 души с по-малко от 3 гривни? има такава възможност.
Математически е бая трудно да се случи, но са го измислили 100%. А тези с по 2 гривни, като ги изкарат на елиминационна битка и загубят, какво се случва? Губят си и двете гривни , и отпадат, или нещо друго? Защото ако е така, то да си с 2 гривни е по-зле от да си с 1, че ще те таргетират повече .

# 1 010
Давам прост пример -  за съвсем хипотетична сигуация: Джулияна, Яна и Иван осстават по една гривна и на предния ден преди елиминационната битка Яна се е отказва поради глад и си дарява своите гривни на Мимо. И остават двама души с по 1 гривна.
от останалите има 2 душис 4 гривни, 3 с 5, двама с 6, един с 8 гривни и всички останали имат по 3 гривни - хипотетична сигуация. Която можеше да се случи математически  още третата седмица, колкото и да е малко вероятна.
 Е, кой ще бъде номиниран за елиминация?

# 1 011

Давам прост пример -  за съвсем хипотетична сигуация: Джулияна, Яна и Иван осстават по една гривна и на предния ден преди  Яна се е отказва поради глас и си дарява своите гривни на Мимо. И остават двама души с по 1 гривна. Е, кой ще бъде номиниран за елиминация?
Мимо, защото той ще бъде с 2 и пак може да бъде номиниран. Всеки с под 3 гривни се води беден, не само с по 1, аз затова питам, какво става с тия с по 2 гривни?Дали им взимат и двете, и отпадат, или имат някъв друг живот, нещо?

# 1 012

Давам прост пример -  за съвсем хипотетична сигуация: Джулияна, Яна и Иван осстават по една гривна и на предния ден преди  Яна се е отказва поради глас и си дарява своите гривни на Мимо. И остават двама души с по 1 гривна. Е, кой ще бъде номиниран за елиминация?
Мимо, защото той ще бъде с 2 и пак може да бъде номиниран. Всеки с под 3 гривни се води беден, не само с по 1, аз затова питам, какво става с тия с по 2 гривни?Дали им взимат и двете, и отпадат, или имат някъв друг живот, нещо?

Той ще има двете нови плюс своите т.е. с 5. Говоря за  хипотетична ситуация  в която само 3 души имат под 3 гривни, и единият си дари своите гривни (1/2) още преди номинацията за елиминация какво правим? Този на който си дари гривните ще има най-малко 4 гривни (а може и 5), другите ще имат най-малко три, и ще останат само 2 души с под 3 гривни. Ще се зачете ли отпадането за елиминация?

# 1 013

Той ще има двете нови плюс своите т.е. с 5. В тази ситуация, в която само 3 души имат под 3 гривни, и единият си дари своите гревни още преди номинацията за елиминация какво правим? Този на който си дари гривните ще има най-малко 4 гривни (а може и 5), другите ще имат най-малко три, и ще останат само 2 души с под 3 гривни. Ще се зачете ли отпадането за елиминация?
Яна няма как да си даде само едната гривна и после да се откаже, тъй като следващата игра за спасение е след няколко часа, където оставя още една гривна, не е на другия ден. Дори в няква тежка, хипотетична ситуация, ако се контузи на първата игра и иска да си даде останалите две гривни на някой, по-скоро "служебно" ще ѝ вземат втората гривна, защото бяга от отговорност да играе на битка за спасение така. Има варианти винаги, но така или иначе шансът да се случат са супер малки, така че в краен случай някакво извънредно правило ще изровят отнякъде. Игрите постоянно го правят, тука също нищо няма да пречи.

# 1 014
Тези с две гривни, доклокото разбирам играят в играта на бедните и залагат всички гривни. Но не се е случило и не знам дали съм права.

В австралийското дотук гледах 3 серии, та все са играли само хора с по 1 гривна. Има игра за 6 души, победителя взима всичко, после има игра за оцеляване и победителя от нея може да си вземе гривната обратно. Отпадат 4ри, ако някой не реши да им даде гривна и да си тръгне. Тези дето си тръгват, дават я на отпадащ, я на някой друг дето ги кефи.

Теоретично правилата на втори етап може да са:  
Скрит текст:
Избрабният решава кои 4ри да играят, залагат си всички гривни, победителя взима всичко, игра втори шанс, победителя си връща гривните и ето двама без гривни, златогривния може да спаси един от тях, ако иска и така - поне по човек на ден отпада.

# 1 015
И аз мисля, че тези с 2 гривни залагат всички гривни.
По принцип има сигуация двама души да останат с по 1 гривна, аз съм дал 1 възможност. Не е толкова невероятно. На всяко събиране на Съвета питат кой ще се откаже, може в един момент 7 - 8 души да се откажат, да има контузени и за финала на седмицата да останат само двама с под 3 гривни
Предполагам че може да се измисли извънредно правило, но точно извънредните правила съсипаха ИВ, тъй като твърде често започнаха да правят промени докато се играе играта. Надявам се да не се налага и тук такива промени да се правят, а не е обяснено какво се прави при такава ситуация.

# 1 016
И аз мисля, че тези с 2 гривни залагат всички гривни.
По принцип има сигуация двама души да останат с по 1 гривна, аз съм дал 1 възможност. Не е толкова невероятно. На всяко събиране на Съвета питат кой ще се откаже, може в един момент 7 - 8 души да се откажат, да има контузени и за финала на седмицата да останат само двама с под 3 гривни
Предполагам че може да се измисли извънредно правило, но точно извънредните правила съсипаха ИВ, тъй като твърде често започнаха да правят промени докато се играе играта. Надявам се да не се налага и тук такива промени да се правят, а не е обяснено какво се прави при такава ситуация.
Той Н.Н. като обясняваше, каква какафония е било, ква паника, кво бързане, 100% това не им е било в топ500 на приоритетите Smile. Казали са си , че ако се стигне до там, нещо извънредно и тва е, няма кой да мисли за тия супер редки, евентуални ситуации.

# 1 017
  • София
Според мен ще направят специална игра за всички едногривни ако останат твърде много като бройка и така ще отпаднат доста хора накуп.

И на мен ми е любопитно как ще процедират ако се предизвика един с две гривни срещу друг с една гривна. Дали ще заложи и двете си гривни или само една. Това не ми е ясно и странно защо не е обяснено досега.
Но предполагам, че скоро ще го видим в действие (надявам се).
Според мен спрямо логиката от фаза 1, би трябвало да заложи само едната си гривна, а не и двете накуп.

Иначе според мен във фаза 2 мисля, че ще го направят така, че един с 3 гривни да може да предизвика друг с 20 гривни, но не и да му ги вземе всичките. Според мен сценария ще е следния: Иван има 4 гривни, а Йордан има 8 гривни. Иван предизвиква Йордан. Иван печели. Взима му само 4 гривни, защото той е имал 4. Ако Йордан обаче победи, Иван е аут и естествено гривните му отиват в Йордан. Не знам как ще е, просто предполагам.

# 1 018
  • София
Математически ги смятахме и нямаше шанс само със игри да паднат под 3-ма с по 1 или 2 гривни. Особено след калибрацията със двамата нови които влязоха с по 1 гривна.
Само ако всички (или колкото там са нужни за да паднат под 3-ма като бройка) бедни се откажат по едно и също време, но тогава е най-лесно просто няма да правят битки за отпадане, защото вече им е нагласена бройката.
А във фаза 2 вече няма допълнителни гривни, с който златогривен да спасява някого, само ако някой се откаже и си даде гривните на този с нула.

Diavolo, Н.Н, го каза това: фаза 2 е All-in и даде пример как играч със 1 гривна станал само след 1 битка със 39

# 1 019
  • София
Е, това е малко безумно. :о
Някой слабак може да му се падне някаква супер смешна и калитарска игра и да бие някой терминатор, който преди това е печелил на тежки трасета.
Това за мен е абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт