НПМГ - Тема 10

• 66 070
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Балообразуване за тази учебна година 2024-2025 година - от екселския файл на РУО.

# 166
  • София
Вместо са сте убедена, повярвайте на току що минали през класирането и запознати с регламента. Вече стана някакво тънко заяждане...
Например преди година аз бях запозната, че за паралелка физика се удвоява състезанието/олимпиадат +НВО мат+НВО БЕЛ. Но тази година не се смяташе така, беше състезание/олимп.+2х НВО мат+НВО НЕЛ.

А паралелката химия+биология +немски език ползват само състезанието и не може да се ползва по-високия от двата резултата състезание<=>олимпиада.

ПП:Точно за химията се удвоява НВО математика. Ясно е описано в регламента (поне в последните 3 години). Може да се види и на сайта на РУО със списък на паралелки и балообразуване, ако  не считате за достоверен сайта и класираните по тези критерии.

Е, ако е така - извинявам се.
Звучи ми като пълна глупост, но... от друга страна можеше пък да се удвои оценката по БЕЛ или, примерно, да се вземе допълнително оценката по изобразително изкуство от дипломата...

# 167
Е това последното си е баш заяждане - химиците са "математическата" от природните паралелки, имат и допълнителни часове математика, освен химия и биология. Каква би била логиката да удвояват БЕЛ Thinking А от дипломата взимат химия и биология.

# 168
  • София

Логиката да удвояват каквото и да било, различно от химия, е една и съща... нелепа.

# 169
Кати, това е твое мнение. Коментираме как е, ти спориш, не та не. Не знам с каква квалификация си, но такова категорично "глупост" и "нелепа", би изисквало достатъчно високо академично ниво по химия, технически/инженерни науки и педагогика.
Със сигурност е обсъждано достатъчно сериозно, какъв тип прием се търси... Не само на учителски съвет, а и със СУ.
Профил химия не се готвят за фармацевти само. Вижда се по разнообразието на избрания трети профил в тази паралелка.
И неслучайно НПМГ са с 3 профила, за да има достатъчно часове за тях.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 21:40 от peneva_a

# 170
# 171
Истината е някъде там. От цялата ситуация съчувстам на детето. НПМГ са решили да упорстват до край. Симпатизирам на г-н Христов, но е малко чепат и доста принципен, което не отчитам като системен проблем, а като крайност в случая.
В края на историята едно дете повтаря учебната година, поради неумението на възрастните да се разберат и да направят най-доброто за него. Грешките на възрастните родител, учители и ръководство, не защитават интереса на детето.
А майката опълчила се, поне е достойна за уважение от гледна точка на гнилата система на образованието. И не искам да навлизам в подробности, защото предстои проверка в следващите седмици.

# 172
  • София
С кое е достойна за уважение? Че е казала на сина си да не му влиза в часовете на тоя, да не им се явява на изпитите за определяне на годешна оценка? С това ли е достойна? Или с това, че смята всички други предмети, извън математиката, за ненужни за сина й и че трябва да му пишат отличните оценки по подразбиране, защото, видиш ли, бил състезател по математика? Срещу какво точно гнило се е опълчила? Единственото, с което мога да се съглася е, че ръководство и учител не са успели да запазят самообладание при безумните, нестихващи изцепки на майката, до степен да разграничат дете от родител и да не прояват известна степен предубеденост към детето. Но хора са, в тази ситуация, не знам дали и аз бих успяла да запазя пълна обективност.

# 173
Аз пък не мога да му съчувствам повече на момчето, защото вече се притеснявам за моето - вчера ги снимали непознати на излизане от училището, а утре, като погледат още малко надъхващи с омраза видеа в профила на вожда си, какво ще направят? А на всички други момчета и момичета, които са заложници на една побъркана и нейния син и търпят психически тормоз и невероятен стрес, а вече изпитват и страх заради политическия гръб, на който се е облегнала госпожата, кой ще съчувства?
Въобще не съчувдтвам нито на това величие, дето не може да научи за тройка, нито на лицемерната му майка, която има наглостта да се изкарва жертва, чак се разплаква пред камерите! Съчувствам на истинските жертви - ръководството, учителите и всички останали ученици, които ще бъдат спукани от проверки заради фасоните на една луда, която никой не може да спре!

# 174
Ах, нека има проверки, защо се страхуват - защото всичко е нагласено до последния детайл в нашата мила родина ли? Защото от проверките няма полза и всичко е чисто като сълза. Вместо да се работи по промяна в наредби, закони и наистина да се спазват ежедневно. А не сега за проверката да се разшетаме по правилата. Иначе Кастрева ще ни скастри.
Никога проверка не открива нередности, а такива има и после страда детето, чийто родители са дръзнали да търсят справедливост - дали ще го преместят, дали ще отбягват, дали ще го хулят.
А детето трябва да е центърът.
За съжаление не е така.
Всеки противопоставил се на системата образование и здравеопазване тук, е герой за мен. Това как се държи един родител, съветва правилно или не, спира от часове, забравяна и т.н. лична е преценка, няма ли право на това?! Щом има нарушения последваха и съответните събития с бърза реакция.
Ако е луда /съжалявам, не исках да влизам в този тон/, има съответни органи да оценят състоянието ѝ и да се вземат нужните мерки....
С колко луди с разминавате всеки ден, не са ви приятни, пречат ви някак си, но просто тихо и кротко си продължавате.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 23:52 от Сладко кафе

# 175
Проверките вървят вече повече от година... Сега отново, поредни... Влизат посред часа, тръгват си... децата трябва са си продължат урока, все едно не е влязъл външен човек. Записи от камерите щели да гледат, че да не ги прекъсват... Според детето учителите се държат обичайно, но пък то ми изглежда "стегнато" и не като обичайно бъбриво...
За мен това е тормоз върху всички други деца и родители. Искам детето ми да продължи да ходи на училище с удоволствие, както цялата минала година.

# 176
Определено децата са напрегнати и притеснени. Не е нормално и да ги дебнат пред училище и да не излизат в междучасията извън сградата. Категорично това е тормоз. И просто недоумявам как се допуска подобно нещо...

# 177
А майката опълчила се, поне е достойна за уважение от гледна точка на гнилата система на образованието. И не искам да навлизам в подробности, защото предстои проверка в следващите седмици.
Щеше да бъде достойна за уважение ако беше направила точно това. Но тя прави друго - използва фалшиви примамки, за да привлече политически партии, за да постигне победа в личната си вендета с един преподавател.

# 178
Да, доста е крайна, но това е война и на предна линия е поставено детето ѝ. Войната е доста нечестна, така е. Не я оправдавам, опитвам се да я разбера. Монетата винаги има две лица.

Моето дете не е напрегнато, развълнувано е, разговаряме, но и институциите тук не си вършат работата честно, безпристрастно и по правилата .

# 179
Да, доста е крайна, но това е война и на предна линия е поставено детето ѝ. Войната е доста нечестна, така е. Не я оправдавам, опитвам се да я разбера. Монетата винаги има две лица.
Е, хайде сега - въпрос на живот и смърт! Има различни варианти при конфликт с преподавател да се свика комисия и детето да бъде изпитано. Да се подготви добре и тъй като е умно, както разбрахме, да изкара оценка, която да го задоволи. Оценка двойка за годината и повтаряне на класа на който и да е ученик е последното, което едно училище и съответното РУО би желало.

Общи условия

Активация на акаунт