НПМГ - Тема 10

• 66 708
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Освен да е новост. Тази година започнаха от нула в осми клас.

# 571
Правят тестове в класа, при нас не купихме учебник А1.1 а направо А1.2.
В началото на годината започнаха с преподаване и бърз преговор на материала от 0, децата които са учили АЕ правеха презентации "Моя ден", "моето хоби" и т.н. Децата които не бяха научили натрупваха граматика и лексика, класа се запознаваше и се отпуснаха да говорят... Не се притеснявайте за езика изобщо Simple Smile

# 572
  • София
Благодаря за мненията!

# 573
  • София, Младост
Да, в 8 клас започват от нулата, от азбуката, което за мен е напълно излишно, защото 90% от децата скучаят, но следват прогарамата на МОН. А да попитам тези, които са били на отворените врати, казаха ли кога ще бъде проведен изпита ''Л.Чакалов''? Търсих в сайта на НПМГ, но не можах да намеря информация..

# 574
Да, в 8 клас започват от нулата, от азбуката, което за мен е напълно излишно, защото 90% от децата скучаят, но следват прогарамата на МОН. А да попитам тези, които са били на отворените врати, казаха ли кога ще бъде проведен изпита ''Л.Чакалов''? Търсих в сайта на НПМГ, но не можах да намеря информация..
В сайта на МОН
График за състезания...
https://www.mon.bg/nfs/2024/08/zap2466_olimpiadi_30082024.pdf
5-та стр. долу - 07.06.2025, резултатите излизат на 8ми...

https://www.mon.bg/nfs/2024/10/reglament_ns_7kl_29102024.pdf

На сайта им и аз не виждам, нещо след промяната на сайта ми се вижда по-неподреден, ама...

# 575
  • София
В сайта на МОН
График за състезания...
https://www.mon.bg/nfs/2024/08/zap2466_olimpiadi_30082024.pdf
5-та стр. долу - 07.06.2025, резултатите излизат на 8ми...
Тази година няма да излязат на 8-ми. Директорът каза, че децата стават все повече и трябва да се проверява внимателно, така че 10 дни ще е срока, мисля че дори работни. Около НВО-тата ще са ясни.

# 576
Явно е променен регламента.
"22. Списъкът с резултатите на учениците от състезанието се публикува на официалната страница на НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, гр. София до 19:00 часа на петия работен ден след провеждане на състезанието при спазване на изискванията за защита на личните данни на учениците. "
Затова пуснах и линк към регламента, ето го пак https://www.mon.bg/nfs/2024/10/reglament_ns_7kl_29102024.pdf

# 577
Например? Кои училища? Аз досега не съм видяла училище през април да обявява учителите на випуска, който започва есента. Нито в първи, нито в пети, нито в осми клас. През първите два класа съм минавала 2 пъти в различни училища.
ПЧМГ ги обявявиха

# 578
  • София
ПЧМГ е частно училище. Досега не съм виждала държавно такова да обявява предварително преподавателите. Даже и други частни не съм виждала да ги обявяват.

# 579
  • София
Например? Кои училища? Аз досега не съм видяла училище през април да обявява учителите на випуска, който започва есента. Нито в първи, нито в пети, нито в осми клас. През първите два класа съм минавала 2 пъти в различни училища.
ПЧМГ ги обявявиха
Да не повтарям Санака, ама аз питах за държавните училища.
Пенева, благодаря! Грешно съм запомнила дните. Обаче запомних, че няма да е на следващия ден. Дори бях учудена как бързо са излизали. Нали моята голямата не е ходила на състезание, защото беше от заветния първи випуск по новия закон Wink

# 580
ПЧМГ ги обявявиха

Къде са обявени?

# 581
  • София
Всъщност с АЕ е доста различно, зависи от паралелката, от учителя, започваха от 0-та, а след това бе различно.
Преди 7 г. ни обещаха "ще се водим по децата, високо им е нивото, ще гледаме филми, ще обсъждаме книги на децата, които не да учили ще им помогнем да напреднат...", а после стана "не всички са на високо ниво, трябва да се придържам към учебника, към заложеното по програмата."
 Синът ми умираше от скука, толкова не му пукаше за "свободните часове", че даже и от оценките не се интересуваше. "Как ще имаш 5 на А2 като имаш FCE с C1 ?!", (докарал го бе до ср.арт. 5.40+)"Какво толкова, това е I срок"
В същото време при друга паралелка от неговия випуск часовете се провеждаха както беше обещано да е при тях.
.. дали там не водеше АЕ точно зам.директор, не помня.
Визирам едната Био паралелка и СХН.
Съответно аз бях недоволна от АЕ, докато другата майка бе със суперлативи.

Редакция:
 Между другото същото това дете смени 3 учителя по Химия първите 3 години, а това им е 2рия профил.

Другото ми дете бе прието в ПЧМГ, но последна грижа ми е било "кои учители ще ги поемат", информацията ми бе обща от сайта им, т.е. просто едно имена на учители.(ПЧМГ остана резервен вариант)

И при двете деца водещи при избора бе училището и вида на паралелката.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 16:52 от Desem

# 582
А някой знае ли, дали учителите от сегашните 7-ми класове ще поемат 5-тите класове на есен?

# 583
  • Някъде там...
Обикновено учителят по математика, който е извел 7 клас, си продължава с тях в 8.
Ние сме с АЕ като втори език, направиха входящи тестове на децата в 8 клас и в 9 започнаха в две групи В1 и В2.

# 584
Някой знае ли кой е класен на сегашния 12е и съответно би взел паралелката с Биология и АЕ?

Общи условия

Активация на акаунт