Баба Марта пъргаво пристъпи - върза мартенички на рождениците скъпи!

• 17 057
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Ех , след няколко дневна борба днес Алекс е на АБ. От сутринта е взел 1 прием и вече е видимо по-добре, не си втълпявам. Дано се стабилизира бързо.
А за характерчетата - о колко имам да пишаааааааааааааааааа. Това малкото рибенце ми е взел акъла. Кали, Лулумба ще ги мерим инатите като се видим hahaha Аз също съм навита за срещичка, само трябва да навия татито ни, че той много не обича "такива мероприятия"- дето да се излагаме публично пред непознати  Mr. Green Майтап Twisted Evil
От сега ще започна да го навивам Peace
Рени като те чета и аз съм в същата ситуация. Имам чуството, че на моменти си "изпускам" нервите... и после ме е яд... а какви психоанализи си правя после самааааааааааааааа EmbarassedДа ама съм импулсивен характер и спокойствието трудно го владея Sad
А за пошляпването - този нашия мъник така ни ядосва, че понякога едвам го спасявам от шамарите на баткото, а баткото е много кротък по принцип, но диването постоянно го дразни  ooooh!
При нас е весело Mr. Green
Лулумба - желая ти второто детенце да ти е кротко и да си спокойна и да не се нервираш, ако може де  Hug
Да ви разправям за лудориите на Алекс -
в началото като започна да ходи по-стабилно някъде към 1 год./ защото проходи на 10 мес./ започна да тича по холовата гарнитура /ъглова/ и то все вечер , когато седнем да вечеряме ...какво ли не опитахме за да го спрем - НЕ стана. Ние свикнахме Mr. Green
Да но не му стигна това, а започна да се катери по облегалката на гарнитурата и да крещи оттам, залитайки- пак обяснения, молби, пак обяснения, даже плясках  Sad /Той ми викаше - "Така ли се бие  #Crazy/ НЕ стана. Сега в последно време е усъвършенствал  "номера" - и скача с лице към садалките  Mr. Green ОХХХ ми няма отучване. А най-важното е, че ние като че ли "свикнахме" и сега казваме - "Поне не скачай". Ех... колко хубаво беше само като тичаше... ама кой да  знае Mr. Green

Да не забравя - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на МАРИНА!!!
  bouquet  bouquet  bouquet
Да е здраво и добро дете!!!
Весел празник!

# 181
lulumba, точно търпението ми е на ръба Rolling Eyes Много бързо ставам гневна, а след това изпитвам такива угризения на съвестта, че се чудя как съм могла да се скарам или ударя това, иначе добро дете. Лигави се от време на време, върши бели, но всичко е в реда на нормалното, затова търся вината единствено в себе си. Днес напр., си играеше на леглото с една дървена табла, на която има животни и по един лабиринт трябва да стигнат до къщичките си или до малките животни и по едно време, докато се шашавеше нещо я бутна и падна на крака ми. Умрях от болка Shocked и седнах на леглото, докато ми отмине, а тя милата толкова много се уплаши, че веднага ме гушна и ревна и постоянно повтаряше "няма да боли" Confused И сега, като се сетя какъв гняв изпитвам понякога към нея и как, веднага иска да ме гушне, когато й се скарам и направо ми се скапва настроението за целия ден, че съм се отнесла така с нея Confused
Джони писали сме по-едно и също време Grinning Виждам, че не съм единствената, която си прави сама психоанализи Mr. Green Колкото и да не искаме понякога се стига и до АБ Close Дано Алекс се оправи по- бързо Praynig Аз съм много напрегната, когато Марти е болна и само за това мисля, та дано до 2 дни, да няма и помен от болестта и малкия палавник да дивее на воля Mr. Green Praynig

Последна редакция: чт, 29 мар 2007, 15:09 от reniuga

# 182
Привет и от мен!!!Днес  Иви беше на детска градина за 1 ви път.Изобщо не се е сещала за мен,чак на обяд като ги сложили да спят тя заплакала,но заспала и в 14.15 ми се обадиха че реве за мен и повръща(тя си е така при рев)та за 1 мин бях там ,че тя градината е през 1 вход.И сега цяла вечер ми мрънка,че утре няма да ходи защото не иска да спи там,и сигурно ще я взема като се наобядва.
Щипала няколко деца,те си имали занимания тя си ставала и си взимала играчки,абе Embarassed
 newsm59 на МАРИНА!!!!!!

# 183
Днес отидохме на градина с хиляди уговорки ,че наобяд няма да спи там и към 12.15 ще отида да я взема и от другата седмица би трябвало да свикне със спането.Но днес на моменти ми се искаше да не я водя повече,но после за нея ще е по трудно... Cry

# 184
 newsm59 Tada на СИМОНА  и ГЕРГАНА!!!Пожелавам и безгрижно детство и много здраве и да сте послушни!!!

# 185
Днес отидохме на градина с хиляди уговорки ,че наобяд няма да спи там и към 12.15 ще отида да я взема и от другата седмица би трябвало да свикне със спането.Но днес на моменти ми се искаше да не я водя повече,но после за нея ще е по трудно... Cry
fifi, и Калоян беше така-2 седмици беше рев нечуван.
А аз място не можех да си намеря.
После тъкмо свикна и трябваше 3 месеца да го спрем заради тая операция.
Сгеа пак наново трябва да свиква. Той пък ходи с неговия приятел и, като той е там, е много щастлив и няма проблем.
Обаче приятелчето е в провинцията и Калоян реве ужасно  Tired

# 186
  • В светлината на слънцето
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СИМОНА И ГЕРГАНА!!!    bouquet   bouquet   bouquet

ЧОКОЛИНА, ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ХУБАВИЦА И МНОГО ДА ТЕ СЛУША!!! И ДА ПОЛУЧИ НАЙ-ХУБАВИТЕ ПОДАРЪЦИ ЗА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН!!! НАЦЕЛУВАЙ Я СИЛНО ОТ МЕН И ТЕДИ!!!  newsm51

Джони, дано се оправите по-бързо с АБ. Стискам палци. Ние, за щастие  вече сме добре. Явно си беше най-обикновена настинка. И сега пак сме във вихъра. От снощи не се е спряла с белите.  ooooh!
Reniuga, и моето търпение често се изчерпва. Все гледам да стискам зъби, че уж от педагогична гледна точка не е добре да си изпускам нервите, ама невинаги става.  Thinking

# 187
  • Пловдив
Честит рожден ден на Симона и Гергана!!!
Растете щастливи, здрави и обичани деца!!!
Весел празник  bouquet  bouquet  bouquet

# 188
Кали ,като реве ти как го водиш и той как изобщо влиза в самата градина,че аз незнам ако трябва да я влача ще се откажа от детска.Ето и днес е отказала да обядва там,а вкъщи си хапна.А тя като е там и на мен ми е едно тъпо Sick

# 189
Честит рожден ден на рожденничките! Да са здрави и усмихнати госпожици!

Ох, като отваряте дума за ДГ...
Нашият младеж е категоричен, че няма да ходи #Cussing out
Не че знае какво е ...
Той пък ходи с неговия приятел и, като той е там, е много щастлив и няма проблем.
И аз на това се надявам, че братовчедчето ни е колкото нас и заедно ще ходят на есен. Но той сега ходи и на ясла.

А как са с възпитанието в следствие от ДГ?
Наш Борис е много тих и възпитан, внимателен, има си разни принципи, които като не се спазват се вбесява. Това стои тук, а не там, това се прави така първо и после другото... Такива едни работи

Скоро едно детенце такива думи ми избълва на една площадка, че веднага си помислих, че ако ще се учи на такива работи не ми се пуска хич на градина.

Кали ,като реве ти как го водиш и той как изобщо влиза в самата градина,че аз незнам ако трябва да я влача ще се откажа от детска.Ето и днес е отказала да обядва там,а вкъщи си хапна.А тя като е там и на мен ми е едно тъпо Sick
Fifi
а ти ходиш ли на работа в това време? Ако имаш възможност да си я гледаш по-дълго у дома...

# 190
  • Spain
Честит рожден ден на Симона и Гергана!!!

Мили де4ица желаем ви весели игри и щастливо детство !
 newsm59 newsm67  Gift newsm67 newsm59 
ura  bigdance2  ura

# 191
  • Spain
 и аз да се от4ета в клуба на диванетата - ами и Гери не е от най- спокоините .  смешна ми е защото в детскта градина нау4ава разни неща и като се приберепо4ва да ме поу4ава ..това така , онова ина4е .. и говори със същата интонация на у4ителките  Mr. Green ..да не говорим 4е тук говорят леко диалект  и тя съвсем го улу4ва.. много се смеем с нея . за съжаление от там се нау4и да удря и като е ядосана раздава юмруци,. занищо на света ..ама за нищо не мога да и облека нещо което тя не иска ...да не говорим за 6ноли , фиби.. и разни там кордели ... обли4а се това което си намисли ве4ерта ..обяснявая ми какква пола или рокля или панталон щяла да си сложи  Mr. Green и недаи си боже аз да съм на друго мнение.
какво за нас още - имам проблем 4е по4на да се понапикава нощем ..досега не се беше изпускала и миналата седмица 3 пъти . а събота и неделя като 4е ли наро4но го прави - 3-4 пъти я преобли4ам зашото все " било избягало " (изпуснала се била ).
друго друго - като не съм писала от 100 години - пее и рисува .ве4е и смислено - в4ера ми нарисува слънце с лъ4и устра и о4и - което наистина прили4а на слънце . до този момен все ми казва 4е рисува яица .. или е нещо което е " нещо " ама аз много не мога да го разбера .
от малка мрази готвено - успявам да и натикам в устата някоя друга манджа ..ама ина4е пълни стомаха с разните му там йогурди , кисели млека и кремове ..разни хлеб4ета сладки и салам и кашкавал (основните ястия ). кефи се на супите и много оби4а дроб4е (дро4и - както му вика тя Simple Smile ).
 по повод тръ6клането се сетих какво казала на баща си - взема я той от градианта и тя  искала да я носи на ръце до колата  и тои и отказал .. тогава момата казала " като си отидем ще  пла4а и мама  ще ме вземе " ..ето така ме изнудва с рев и писъци и ве4е се е нау4ила 4е ще ди го постигне .понякога не я изтърпявам ... направо ми идва да я изпратя при баба й (която само това и 4ака де ) ама след 10 минути ве4е не мисля така  Mr. Green
 ние тук нямаме ясли и детски градини -вси4ко е детска градина - тръгват децата които когато иска (след 4мес) и така до 3 години - а после .. мда ..на у4илище Simple Smile . направо ме изумяват тея испанци ... но да ..ГЕри от септември е у4ени4ки . Води се подготвителна група ... но е задължително ..така 4е сме  у4еници от наесен. най- фрапиращото е 4е поне да се у4ат децата на нещо ..а аз като гледам какви тъпи галоши излизат след 12 години обу4ение им се 4удя защо от толкова рано мъ4ат децата . моя приятелка има син във 2-ри клас (сире4 е на 4-5 години )и ве4е знае да пише имена и думи4ки ... по4ват вместо азбуката ...да у4ат цели думи ((това била новата образователна система )
 имам няколко въпроса - кога заспиват мъниците - ние към 1- 2 4аса - направо ме изтормозва .. на мен ми се спи ..а тя иска да играе .. и не мога да я сложа да спи и не мога
какво ве4ерят - също голям проблем - иска сандви4 и мляко с какао - това нормално ли е ?
това е ..като се сетя още ше пиша Simple Smile  Wink

# 192
Мариетааз не ходя на работа и имам възможност да я гледам,но предпочитам сега да свиква с градината отколкото септември,че тогава като ревнат всички деца.А сега тези са тръгнали от септември и са много спокойни,а тя има желание да си играе с деца,да учи песнички,стихотворения....Ако я оставя да ходи чак на предучилищна ще е мнооооого трудно .
Хулиганче добре,че Иви все още не ми казва какво да и обличам.Тези испанци имат страшна образователна система.
Иви заспива към 22.30,а сега вече към 21.30.
Вечеря някаква яхния или месце или каквото ние ядем и нарязани плодове задължително.

# 193
Като става въпрос за това како научават от яслата...Разбира се, Кало научава и хубави неща, песнички и прочее. Но ето новите му думички/фразички в речника от 2 дена на ясла:
-тъпоооо
-тъпак
-'баси, пак се скри слънцето!  Twisted Evil
-шибан ден  Sick (това го беше казал още първите дни, откакто ходеше на ясла)

И така...

Относно заспиването: ако е бил на ясла го слагам към 21 часа. Започват се следните ритуали: миене на зъби, четене и после гушкане малко. Като си отида в другата стая, понеже той си спи в отделна стая, започва: "пишка ми се"(изпишквам го за пореден път), после: "искам пълна чаша вода и сок"(давам му малко, което той нарича пълна чаша)  Mr. Green и това ВСЯКА вечер. След това го оставям сам. Той попява малко, говори си и след това заспива.  Grinning

Относно яденето вечер: яде предимно готвено, супи, манджи...Ако не съм готвила нищо: кус-кус, омлет, пица, филийка...  Grinning

# 194
Честит рожден ден на Симона и Гергана!

chokolina, да ти е жива и здрава малката Мони и много да ви слушка и обича  bouquet Весел и пълен с много усмивки и приятни емоции празник  bouquet

Относно заспиването, Марти заспива напоследък към 22.30ч, а понякога и към 23.00ч., всичко зависи от това, колко е спала на обяд. Ако не спи на обяд, защото има и такива моменти, ако е станала сутринта по- късно, вечер заспива бързо, още към 21.00ч. При нас процедурата е следната вечер: към 21-21.30ч. миене на зъбки и дупе, след което я слагам в креватчето. Старая се до 21.30ч. вече да съм я сложила в креватчето, гася лампата и излизам, след което тя си поиграва малко, говори си и по някое време заспива. Вечер хапва обикновено супичка, а понякога и принцески, защото ми е много капризна на храна Rolling Eyes Все още много често й готвя отделно, защото не яде всичко, което хапваме и ние и така менюто й е ограничено до 5-6 супички или манджи.
С дрешките засега нямаме проблеми, с каквото реша с това я обличам, не е проявявала капризи относно това Grinning  За нощното напикаване нищо не мога да кажа, защото все още спи с памперс през нощта. Преди 3м. махнах обедния и засега се радвам на сухи чаршафи, имало е няколко фала, но като цяло свикна с мисълта, че спи без пампрес. Сега се чудя кога да махна нощния, тъй като през нощта си пишка, съдейки по памперса, а не ми се иска да й нарушавам и нейния и моя сън нощем, с преобличане и сменяне на чаршафи. Вие кога махнахте нощния памперс?

Общи условия

Активация на акаунт