Баба Марта пъргаво пристъпи - върза мартенички на рождениците скъпи!

• 17 065
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Кали - не се чуди, щом си започнала, само ще се притесняваш още повече.
Аз пък този път сама накарах лекарката да ни изпише АБ- ми 4 дни детето поддържаше темп. и все нищо му нямало... намъчи се милото. Още с първия прием и темп. спадна, но кашлицата...още ни мъчи. Явно ще прибягвам до бабини рецепти.
Алекс не е пил много АБ , но големия ми беше като твоя син. От 40 дневен е на АБ и то заради стафилокок от родилния дом  #Cussing out но през 96год толкова бяха и възможностите на род. домове в Пловдив...
Докато стане на 7 год. всеки месец беше болен. Бях се побъркала.

Не зная дали може да се направят изследвания на черния дроб, но пък една посявка от гърлото ако не сте правили е добре да направите. Но щом са ви вадили сливицата - сигурно сте минали по тоя път.

Ей тия вируси страшни мутанти станаха напоследък... Ако мога да те успокоя ще ти кажа, че и аз не вярвах, че големия ми син ще се стабилизира, но в първи клас и заякна и прояде, хора които неса го виждали няколко години не можаха да го познаят...

# 211
Какво става с тия болести, няма спиране ooooh! И моята дъщеря нощта вдигна температура, дадох и Калпол, беше много неспокойна. Сутринта я мерих и нямаше и се чудя, дали с това се започва или може да ни се размине. Днес трябваше да я водим, за да и правят профилактичните изследвания и пак се отказахме, нали детето не трябва да е болно. Иначе тежи 12.400кг. и е висока 94см.

Кали, мисля, че след като сте започнали с АБ не би трябвало да го спираш Thinking. Дано това да е последният път, който се налага да лекуваш с АБ Praynig
Джони, дано и вашата кашлица отмине най- накрая, защото си представям какво мъчение е за детето Praynig
Лулумба, сигурно е голяма емоция за Теди предстоящото събитие, което ви очаква. Дано бъде много грижовна кака Hug

# 212
  • В светлината на слънцето
Ей, много ме наплашихте с тия болести. Значи гадните вируси пак са се развихрили.  Thinking Стискам палци Кало и Алекс да се оправят по-бързо.  Praynig За съжаление понякога се налага да се пие антибиотик, просто няма начин. И аз съм много против АБ, а пък и лекарката ни предпочита да изчаква до край преди да предпише АБ, но си има случаи, когато без него не става.  ooooh!
Теди засега е добре, но нищо не се знае къде и кога може да пипне вирус. Дано не ни се случва, че на нас много ни се събраха болестите тази зима. Може пък през зимата да сме си взели годишната дажба болести, знам ли... newsm78
Много се радвам, че Теди приема добре появата на бебето. Засега не изпитва никаква ревност, дано така бъде и след като се роди.  Praynig
Reniuga, за килограмите изобщо не се притеснявай. И Теди е 12,300. Но пък по-добре слаба, отколкото топчеста.  Mr. Green Тя е толкова енергична и вечно в движение, че няма как и да иска да натрупа някакви килограми. Лекарката ни каза, че важното в случая е, че расте и наддава. Нищо, че наддава с малко. На височина обаче е доста - май вече сме метър. А стъпалата й какви са само големи, не е за разправяне. На татко си се е метнала явно. Лекарката ни се пошегува последния път, че така както върви ще носи 40 номер обувки. Mr. Green

# 213
ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВЕСЕЛИ И УСМИХНАТИ ПРАЗНИЦИ! И ДА ХВАНЕТЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ БОРЕЦ!!!

easter easter easter

# 214
  • Варна
И от нас весели Великденски празници!!!

Пожелаваме на всички болни дечица да оздравеят до Великден!

Лулумба, кой номер носи Теди, че имаш такива опасения?! Мони носи 26 вече. Но тя си е доста висока - оня ден я мерихме - 102 см. е и 14,5 кг.

Боядисахте ли вече яйцата? Оцеляха ли след 3-годишните торнада?
Ние ще боядисваме утре, та има вероятност да оцелеят до неделя.

Дани, виждам, че си си върнала профила! Hug

Калоян толкова антибиотици е изпил, че не е истина  ooooh!
Чудя се...дали не мога да му направя изследване на черния дроб?

По-скоро му направете антибиограма. Като излязохме от болницата преди около 2 години, след употребата на 5 антибиотика за 1 месец (бях се побъркала), направихме на Мони антибиограма и се оказа, че от 8 изследвани, тя е резистентна към 5. Тогава се заинатих и започнахме да я лекуваме с хомеопатия. Имам чувството, че е някаква мода да се предписват антибиотици за щяло и не щяло.

Момичета, какво стана, ще си организираме ли среща някъде около 1-ви май?

# 215
chokolina, Калоян е пил главно Аугментин, заради гърлото, докато не му извадят сливицата.
И му действаше, просто с неговите проблеми, докато не я извадихме, нямаше начин.
Нашата лекарка винаги първо се бори със зъби и нокти да го спасим от АБ и често успявахме ,но не винаги.
Сега се наложи да пие Клацид, защото имаше много завишени левкоцити, поддържаше Т и кашляше лошо.

Днес ме сюрприираха жестоко: в яслата ни има епидемия на коклюш и я затварят.
Днес цял ден се чудя дали и Калоян в момента не боледува именно от коклюш  Shocked
Каквото и да е, дано се оправи от АБ-ка  Praynig

# 216

Аз яйца все още не съм боядисвала, засега ми дават мама и баба Grinning, но за догодина може и да се престраша Mr. Green
Нашата лекарка също е от тези, които в много краен случай изписват АБ, което ме радва, защото на племенника ми, който е на 1г.и 4м. веднага му изписват АБ, а детето много често се разболява Confused

easterВесели Великденски празници easter

# 217
Здравейте момичета  Hug
Как изкарахте празниците? На мен така ми се искаше да има още няколко почивни дни.  Flutter Но...мечти...  Crazy
Едва опазихме яйцата до неделя. Е, едно даде жертва още в деня на боядисването, но нямаше друг начин. В неделя ходихме с Теди на църква, запалихме свещички и после седнахме на празнична трапеза. Ей, това последното се оказа голяма грешка. С нея на маса е нещо страшно.  Mr. Green Първо унищожава със страшна скорост маслините от собствената салата, после помага на съседите, след което овършава де що има вкуснотии - от нейна гледна точка де.  Laughing А яйцата ги чупеше с такъв замах, че някой лекоатлет - дискохвъргач би й завидял на мащаба. Само в неделя изяде цели 3 яйца. Но нямаше как. Тя обожава яйца и то белтъка. Покрай него обаче отиде и един жълтък, което за нея си е постижение. Иначе жълтъкът го пробутваме намачкан в манджичката.  Mr. Green

Чоколина, Теди беше с 26 номер през зимата. Но ботушките й отесняха още в края на февруари. Сега вече сме на 28. Така както я кара, незнам докъде ще стигне.  ooooh! Иначе килата й са 12,300, но то от толкова тичане и енергия просто няма начин да са повече. Важното е да е жива и здрава, пък другото ще го оправим някак.  Laughing
Аз за среща около 1 май съм много навита. Само дано докторът ми разреши да пътувам, че вкъщи аз карам колата.  Praynig

# 218
Здравейте следпразнично  Grinning
Ние многоси починахме, бяхме на гости в провинцията и сега се чувстваме много добре  Grinning
За срещата около 1ви май: вие някъде с преспиване ли мислите или някоя вечер?
Защото тогава точно е на мъж ми РД и не знам какво ще измъдри  Mr. Green

lulumba, какъв е тоя крак, бре! 28ми номер...  Mr. Green А колко е висока?  Grinning

# 219
Кали, не крак, а цяло крачище.  Mr. Green Тя затова и лекарката й се пошегува, че ще носи 40 номер обувки. Макар че нищо не се знае. помня, че и моите крака растяха със страшна сила в ученическите години, пък после като заковах 36 и не мръднах години наред. Добре, че като забременях стъпалото ми малко порастна и сега съм на 37, та даже и 38 понякога. Thinking
А Теди е някъде около метър висока. Сигурно вече е и над метър. Но тя по принцип прилича като телосложение на татко си. Той е много висок - почти 190 см, с много дълги крайници и носи 45-46 номер обувки. С нейните бързо растящи стъпала татито взе да се шегува, че в пубертета ще се карат за обувки.  Mr. Green

# 220
Кали, не крак, а цяло крачище.  Mr. Green Тя затова и лекарката й се пошегува, че ще носи 40 номер обувки. Макар че нищо не се знае. помня, че и моите крака растяха със страшна сила в ученическите години, пък после като заковах 36 и не мръднах години наред. Добре, че като забременях стъпалото ми малко порастна и сега съм на 37, та даже и 38 понякога. Thinking
А Теди е някъде около метър висока. Сигурно вече е и над метър. Но тя по принцип прилича като телосложение на татко си. Той е много висок - почти 190 см, с много дълги крайници и носи 45-46 номер обувки. С нейните бързо растящи стъпала татито взе да се шегува, че в пубертета ще се карат за обувки.  Mr. Green
hahaha Joy hahaha Joy

Абе, и аз нося 40ти номер, няма да се плашиш  Mr. Green
А това с дългите крака е много добре за нея  Grinning
Мацка ще стане  Grinning

# 221
  • Варна
Наистина голям крак! Ама е твърде вероятно да спре да й расте през пубертета, аз бях точно като теб - в 6-ти клас заковах на 36-ти номер, а краката ми леко пораснаха през бременността и сега нося ту 36, ту 37. Кали е права за дългите крака! Wink

Кой е навит да се заеме с организация за среща?! За съжаление, аз нямам никакво време, освен работата и ремонтите, предстои ни местене другата седмица. Какво подреждане ще падне после... не е истина!  ooooh!

# 222
След като прочетох за номера на обувките на Теди Grinning, проверих и на Марти, в момента носи обувки 24, които й стават на тънко чорапче. Теди от сега се нарежда в класациите с тези манекенски размери Grinning
Ние все още не сме си направили изследванията, които се правят на 3г. От 4 дни Марти кашля и се надявам в понеделник вече да е напълно здрава, за да я й вземат кръв. Прави ми впечатление, че през деня не кашля много, но, когато легне да спи, се започва една продължителна кашлица Confused
И след като времето се затопли, удоволствията по града стават повече, с което и разходите ни се увеличават Mr. Green Започнаха отскоро да изкарват от тези коли на батерии и сега са последната стихия на Марти. След сън, първата й работа е да каже, че ще ходи на количките. Е да, ама, след като се навози на тях, следват други коли, от тези, които има по заведенията, в които се пускат монети Crazy. След тези коли задължително следва някакво друго искане. Не вярвам да сме само ние така, но аз да попитам-как минават вашите разходки с децата?

# 223
  • Варна
Постоянно искане, едно удовлетворява и започва друго. Това става най-често, когато на Даниел му е скучно и тогава исканията растат в геометрична прогресия. Ако, обаче, е бил някъде, където до насита се е наиграл, налудял и т.н., става по-сговорчив Simple Smile
Разходките ги правим с компромиси донякъде, с обяснения защо тук няма да се спрем и къде ще отидем вместо това, какво ще стане, ако закъснеем и т.н. Той си има любими занимания, например, да рита топка, да се пързаля, да хвърля камъчета в морето и др. и като му ги напомним, се откачаме по-лесно. Наистина Морската градина е капан до капан за дечицата  Laughing А тези сергийки с бонбонки и играчки-боклуци (общо взето) са твърде много, според мен. Започвам да разказвам приказка, в която и Даниел участва, малко като театър или го питам разни неща и така се залисваме Simple Smile
Иначе обувките му са 28 номер, но не знам дали няма разлики в номерациите. На височина, обаче няма метър още. Но той обича много сладки неща и май му се лепят лесно.

# 224
Бе за манекенските размери - не е лошо като идея.  Laughing Че аз нали съм си дребосък - 160 см, та поне детето да е с по-човешки ръст. Виж, да става манекенка не съм съгласна изобщо.  Naughty Нали работата ми е такава, че ща не ща се сблъсквам точно с този бранш, и ми е толкова ясна цялата игра там, че за подобни мераци ще се боря със зъби и нокти.  Thinking То не че мен точно някой ще пита след време, но ще съм от първите противници.  Crossing Arms
Ох, това с разходките изобщо не е лесна работа. Ако сме по детските площадки около нас, няма проблем. Но като отидем на някое по-специално място, става стряшно. Най-зле е в парка "Заимов", тъй като там лятно време вадят изкушение до изкушението. То не са "муми" (тоуст надуваемите батути, на които тя скача точно като маймуна), то не са летящи балони, то не са дрънкалки, които между нас казано се чупят още същия ден...  ooooh! Същата работа е и в "Патиланци". Там я пускам на джунглата да се налудее на воля и с мисълта, че ще се измъкна от следващите искания. Но не! После започва една обиколка: на влакче, на летящи кучета, на незнам какво си... И като финал задължително купуваме пак от омразните ми летящи балони. Като чуя за такъв балон вече бяс ме хваща.  #2gunfire Поне да се съгласяваше да ги пускаме в небето или да ги пукаме, а ние си ги събираме вкъщи. В момента има поне 5 или 6 такива из апартамента. #Cussing out Добре поне, че не налита на количките. Нещо много я е страх от всякакви такива автомобилчета, което за момента идеално ме устройва. Mr. Green Но да видим до кога ще е  newsm78
Кажете какво решавате за срещичка и кога ще е? На мен засега ми разрешават да пътувам, дано не мине котка път до месец май. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт