Кралски работи и клюки - октомври 2024 г.

• 85 345
  • 1 380
  •   1
Отговори
# 45
Драмата е в конфиденциалността на дадена информация.

# 46
Аз пък бих казала "браво на кралицата", щом и с такава тежка диагноза се е държала на ниво и изпълнявала задълженията си до смъртта си, също не разбирам драмата. Кралица Елизабет II беше човек, а не бог и съответно е нормално да е имала болести.
От това ореолът й не намалява. Ама тук нали сме по англичани от англичаните и по католици от папата.

# 47
Изобщо не говоря за това, че информация може да дискредитира кралица Елизабет, а за служебна и човешка етика, не е работа на Борис Джонсън да съобщава медицински данни за заболяванията й, още повече получени поради поста му.
Да дам пример, ако сътрудник на Съсекс публикува информация, че някое от децата има здравословен проблем  или лекар в мед.заведение, в което се лекува Чарлз реши, че информацията за точния вид рак е от обществено значение и го публикува в интервю или фейсбук страница, това няма да навреди на никое от лицата, за които е изнесена информацията, но минава тънката граница на личното пространство на всеки от тях. Елизабет вече не е жива, но семейството й е, и подобна информация нарушава тяхното лично пространство и паметта й.

# 48
Аз не разбрах. Тази информация не е ли била вече публикувана в биографията на Елизабет?

# 49
Принцът на Уелс е домакин на церемония по инвеститура в замъка Уиндзор днес🎖️

# 50
  • Някъде там
Да, Ули. Тук съм чела информацията, че Гайлс Брандрет го е  написал в книгата си "Elizabeth: An Intimate Portrait".

Филип и Матилде вчера.
Връчват литературна награда.
Наградата за холандска литература се присъжда на всеки три години от 1956 г. насам на автор на важни литературни произведения, първоначално написани на холандски език. Целта е да се привлече вниманието към холандоговорящата култура, в рамките на и извън езиковата област. Наградата се връчва последователно от белгийския и холандския държавен глава.
Много интересен цвят тоалет. Само колана е излишен за мен.

Днес тя присъства на симпозиум за психично здраве сред възрастните хора.

Вилем-Александър и Максима са приели вчера вечерта участниците в 35-ия планетарен конгрес на ASE в двореца.

Максима днес на старта на Vakkanjers. Това е национална учебна програма и състезание по технологии. Темата на това издание на Vakkanjers е „Космическа емисия Земя: Поглед към бъдещето!“.

# 51
Максима в последно време рядко ми харесваше, но с карираната рокля е супер, елегантна и подходяща. Синият тоалет е също много сполучлив, а и косата й изглежда добре и на двата ангажимента. Матилде повече ми допада с цикламената рокля, костюма не е за нея.

# 52
Максима е била на уикенд с яхта в Сен Тропе.

# 53
Мерси, Давиз, потърсих и аз назад в темата, действително е написано,  че авторът на тази биография е написал тази информация за Елизабет.
Така че Б. Джонсън явно нищо нова не казва.

# 54
  • София
Аз не разбрах. Тази информация не е ли била вече публикувана в биографията на Елизабет?
И споделена тук, точно от възмутен потребител от Джонсън сега.

То и на Фредерик саката са му малки и тесни, но продължава да се носи така, нищо че вече е крал и е супер грозно да ходи с неподходящи дрехи.
И намачкани.
Но далече не е единственият крал с неподходящи или набръчкани от закопчаването костюми. Аз намачкани, освен от нормалното носене не съм виждала.

Много хубаво катамаранче си е намерила Максима, явно и времето е било добро, ако е скорошно, което ще ме изненада.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 15:51 от Lana

# 55
Ако може някой да обясни: Инвеститурата във Великобритания е издигането на някого в рицарско достойнство (за дамите знам, че се титулуват Dame) или въобще награждаване с ордени? И ако мъжете коленичат, за да ги докоснат с меча, дамите защо не коленичат? Питането ми е свързано със снимките на принца на Уелс, където се вижда при мъжете столче за коленичене, при жените - не.
Скрит текст:
Принцът на Уелс е домакин на церемония по инвеститура в замъка Уиндзор днес🎖️

# 56
Предвид обстановката в Близкия изток, посещението на испанците в Йордания търпи промени. Ще пътуват само Фелипе и външния министър на Испания - Хосе Мануел Албарес и ще бъде с продължителност два дни, вместо три. Както по-рано в темата се писа, посещението е трябвало да бъде държавно от най-висок ранг, но заради политическата обстановка в региона се е решило да се понижи категорията му и сега е само официално посещение.

# 57
Ако Б.Джонсън беше премълчал за рака на Кралицата,това щеше да е равнозначно да пише книга за Байдън и да премълчи за деменцията му.
Книгата на Борис Джонсън е мемоарна,но що за мемоари са тези,в които се премълчават факти. Фактът не е клюка. Клюка може да е тълкуването и коментара на факта.
И в крайна сметка защо се впрягате срещу една книга?! Тя е просто книга.

# 58
  • Някъде там
И след лятната визия на катамарана, днес вече с юргана.🤣Днес  е била и на откриването на МоДа, изложба за мароканската мода.

Еее жалко че няма да видим Летисия и Рания.. Бяха страхотни заедно при посещението на йорданците в Испания.

Белгийците ще са на ДП във Франция от 14-ти до 16-ти октомври.

Програмата на Мери в Бразилия днес.
Скрит текст:
Първите два дни от посещението се провеждат в Манаус.

Обиколка с лодка по река Амазонка
Кралицата участва в обиколка с лодка по река Амазонка, по време на която кралицата, наред с другото, ще се запознае с предизвикателствата в региона на Амазонка и възможните решения във връзка с борбата с престъпленията, свързани с околната среда.

Посещение в горския резерват Адолфо Дуке и в Музея на Амазония - MUSA
Кралицата посещава Музея на Амазония (Museu da Amazônia - MUSA), разположен на площ от 100 хектара в горския резерват Adolpho Ducke, който е оригинална суха горска зона на Амазонската гора.

Официален прием от губернатора на Амазонас и участие в представление в Teatro Amazonas
Кралицата е приета от губернатора на щата Амазонас, Уилсън Лима, в Teatro Amazonas, който е театър и опера в центъра на Манаус.

# 59
Ако Б.Джонсън беше премълчал за рака на Кралицата,това щеше да е равнозначно да пише книга за Байдън и да премълчи за деменцията му.
Книгата на Борис Джонсън е мемоарна,но що за мемоари са тези,в които се премълчават факти. Фактът не е клюка. Клюка може да е тълкуването и коментара на факта.
И в крайна сметка защо се впрягате срещу една книга?! Тя е просто книга.
Предполагам си наясно, че не всички трябва да са съгласни с теб, каза своето мнение, аз казах моето мисля, че е достатъчно, иначе става досадно.

Общи условия

Активация на акаунт