Оскъден цикъл

• 284
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
38г, раждала
От повече от 10 години цикълът ми е слаб, много тъмен на цвят, предимно съсиреци. Матката е доста тънка в деня на идването.
Изследвания са правени през годините-полови хормони, щитовидни, яйчников резерв, но в тях няма нищо нередно. Лекарите не могат да установят причината.
Преди 7 години започнаха съмнения, че влизам в предменопауза заради нощни изпотявания, но засега всичко е наред. Изпотяванията бяха причинени от силиконови импланти, които махнах и изчезнаха и симптомите за предменопауза.
Но оскъдният цикъл остана и на моменти се присещам отново и отново да търся причината. Нямам натоварени тренировки или режим, стрес, не взимам контрацептиви. Някой със сходен проблем ако се включи ще съм благодарна.

# 1
Здравей. Аз бих пуснала отново щитовидна, но пълен пакет - всички хормони + ТАТ и МАТ. При мен хормоните винаги са в норма, но антителата играят и в момента съм с високи антитела. Обилното изпотяване и то не само нощем е една от екстрите. Ако лекарят ми не беше пуснал целия пакет и антителата нямаше да хванем проблема - Хашимото, който води до ранна менопауза. Бях на 38-39, не раждала.

# 2
Благодаря! Наред са, всяка година ги пускам, не мърдат. Сменяла съм и различни доктори за няколко мнения.
Освен знак за критическа, тази липса на кървене може ли по някакъв начин да навреди на тялото в дългосрочен план?

# 3
Едва ли, но все пак нека гинекологът да каже.

# 4
Аз съм със същия проблем от няколко месеца . Като леко прецапване със тъмни съсиреци . Скоро ми предстои да пускам хормони . Нямам идея от какво може да е нямам никакви други оплаквания . Не си ми идва нормална хубаво червена кръв и ми идва по 2 пъти в месеца или на 2 седмици . Точно заради това не го и броя за цикъл защото знам , че прецапране не се брои .

Общи условия

Активация на акаунт