Бебето ми развива ли се нормално

• 1 341
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте.
Имам бебе на 10 месеца. Прштеснявам се дали се развива в нормите за възрастта си. Тъй като не се обръща на името, панякога, ако се обърне имам чувството, че се обрйща случайно. Другото, което е, дава пет с ръка, но самото обръщение дай пет не го разбира, ами, ако си дам ръката и кажа дай пет, чак тогава дава. Същото е и с дай боц. Доста е привързано детето към мен, постоянно ме търси, постоянно ми се усмихва, лесно се разсмива и т.н.
Да уточня- няма проблеми със слуха.

# 1
Минала съм по този път и с двете си деца. Съсипах се от притеснения и накрая и здравословни проблеми си докарах. Та като минала през това, наистина съветвам да се радвате и наслаждавате на този период, защото много бързо минава.
Спрете да гледате клипове с това, което ви тревожи. Детето е много малко, всичко ще си прави, просто имайте търпение! ❤❤❤

# 2
  • София/Севлиево
На 10 месеца е много мъничко още.Бих се притеснила ако е над 18 месеца,но от прочетеното дотук не виждам повод за притеснения...

# 3
На мен много нелогичен ми изглежда изразът "дай пет". Предполагам, че сте пели песничката "хей ръчички, хей ги две" или нещо подобно на детето. И аз на мястото на детето си казвам: "Това е ръка, пък мама понякога казва на нея "пет". Ох, какво ли е точно, няма да обръщам внимание?" Аз бих казвала  на детето "подай ръка".

# 4
По спомен, първата изпълнена команда "дай телефона" беше изпълнена на 11 м., точно около прохождането.

# 5
Здравейте.
Имам бебе на 10 месеца. Прштеснявам се дали се развива в нормите за възрастта си. Тъй като не се обръща на името, панякога, ако се обърне имам чувството, че се обрйща случайно. Другото, което е, дава пет с ръка, но самото обръщение дай пет не го разбира, ами, ако си дам ръката и кажа дай пет, чак тогава дава. Същото е и с дай боц. Доста е привързано детето към мен, постоянно ме търси, постоянно ми се усмихва, лесно се разсмива и т.н.
Да уточня- няма проблеми със слуха.
Вие сериозно ли???

# 6
Пробвайте с "Дай седем" - седем е късметлийско число. Simple Smile Шегувам се!

Вижте има си таблици за развитие на бебетата - потърсете, намерете и вижте отговаря ли на изискванията бебето.
Обезателно прокоментирайте притеснението си с педиатъра.

Преди да пуснете тема - въобще опитахте ли се да намерите някакви материали за какво е нужно да прави дете в съответните месеци или предпочетохте ние да ви ги дадем наготово. А почетохте ли нещо как да стимулирате и работите с детето си? Е, аз ще ви оставя да си ги потърсите сама! Ако сте истински притеснена щяхте отдавна да сте намерили и търсили информация.

# 7
Имам такава приятелка, която за най-малкото нещо се притеснява, не и е лесно. Няма лошо да сте нащрек и да забелязвате, но не се оставяйте това да Ви вкарва такива мисли. Ако мога да Ви дам един съвет, то ще е това: намерете си таблици/попитайте за “нормалните” неща за възрастта и не се паникьосвайте за всяко нещо. Много нерви ще си спестите. Детето е малко още. Отделно всяко детенце си е различно. Да, има си маркери, но точно примерите, които сте дала изобщо не могат да са признак за неправилно развитие.

# 8
Здравейте, виждам себе си преди 9м. във вас. Моето дете вече е на 1.7, но около 9-10м бях в същия филм... най-лошото е, че постоянно в интернет ми излизаха клипчета за деца с аутизъм и аз даже и диагноза му поставих. Махане с ръце, не обръщане по име, клатене на тялото, странна игра с играчките, не даваше боц и още подобни. Искам да ви кажа, че след като направи 1г това дете така се отприщи,така да кажа, че имам чувството, че с всеки час научава нещо ново. Съвета ми е много игра с детето, говорене, песнички, разходки, среща с други деца. Те все още не могат да играят едно с друго, но много се радват като са заедно със себеподобни. Не му давайте да гледа телефон и телевизия. Надявам се съм ви била полезна или поне да съм Ви успокоила малко, и както са Ви казали това време наистина минава мноооого бързо. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт