Проблем с преглед на детето ми

• 1 952
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте, мами.
Тъй като бях на работа и нямам повече отпуск, за да отида с детето си на педиатър, го изпратих само. Детето е на 15 и е момиченце. Отиде в поликлиниката, в която по принцип ходим, при същият педиатър, който от доста време посещавам с нея. Обаче различното беше че днес не бях с нея. Та обичайният преглед е да преслуша дъщеря ми, като винаги до сега се е случвало над и под сутиена ѝ, и единствено при педиатърки се е налагало в единични случаи да си вдига сутиена. Да, но уви, днес когато не съм с нея, тя ми казва, че педиатъра я е накарал да си вдигне сутиена, за да я преслуша и под него…. Това нормално ли е и имали ли сте такива случаи или просто се е възползвал от това, че не съм била с нея?

# 1
  • София
Зависи какъв е бил сутиена, мен лично са ме карали също да вдигам.
Знам какво ви притеснява, но това е доктор в крайна сметка.

# 2
Доктора жена ли е?

# 3
Когато се налага, може да поиска да се свали сутиена, ако пречи. За какво възползване изобщо става дума....?!? Ако нещо ви притеснява с детето, значи трябва да смените лекаря.

# 4
Не не е жена, мъж е. И никога до сега, не е искал никой друг педиатър включително и той, когато съм била с дъщеря ми за преглед. Сега, когато съм без нея, се случва дадената случка… Меко казано потресаващо

# 5
  • София
Моят ЛЛ ме кара всеки път да си свалям сутиена. Не ми е проблем.

# 6
Аз също предпочитам да си махам сутиена, защото моите са с големи подплънки.
На лекар е била все пак, те виждат ц*ц* постоянно… Ами нали по-нататък ще се наложи да ходи на мамолог, който освен, че гледа и пипа, за АГ пък да не говорим.
Това, че не се е случвало досега пък грам не е показателно и не е признак на някаква латентна педофилия или каквото там си мислите.

# 7
  • Melmak
Успокойте се, много пъти са ме преслушвали и жени са ме карали да свалям сутиен. Ако е едно преслушване, не е прекрачил границата. Утре това момиче на гинеколог или мамолог как ще иде?

# 8
На мен ми е по-странно как майката няма доверие на лекаря? Щом се стига до тема във форума, явно трябва да го смени. Щом за един преглед започват да ѝ се въртят подобни мисли, как изобщо му се доверява за лечение?

ПС: Мъжете гинеколози са по-внимателни от някои жени гинеколози. Има едни лекарки на средна, даже към пенсионна възраст, които се държат отвратително с жените, незнайно защо......

# 9
За мен категорично не е необходимо да се сваля сутиен, за да се чуе добре. Поставяли са ми всякакви диагнози, включително бронхити и пневмония, била съм в болница тук и винаги слушат около сутиена. Имало е случаи да идват студенти да ме преслушват в присъствието на обучаващият ги лекар, който ги наставлява, и пак, никой не е искал от мен да се събличам. Даже през тениска преслушват някои доктори (живея в чужбина). Никога не са ме карали да го свалям, само в България и само лекари мъже са изисквали това от мен. Според мен тази практика може да се постави под въпрос като съмнителна. Стетоскопите, които се произвеждат днес усилват звука по-качествено от старите, да не говорим че вече има и електронни такива, които са още по-чувствителни.
И между другото, като жена имате право да откажете ако някой изиска това от вас. И още повече, един възрастен лекар, мъж и баща, трябва веднага да се усети ако види, че на някое момиче му е некомфортно и да се съобрази. Това е нормално и естествено и ако педиатъра настоява момичето да се съблече, въпреки опита му, аз бих се усъмнила и бих го сменила.
Факта, че във ваше присъствие лекаря не е настоявал да се сваля сутиена, но без вас е настоявал, трябва да ви каже всичко. Сменете го.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 17:06 от bloombug

# 10
  • София
Нормално е.
Ненормално би било, ако има излишно опипване, излишно протакане на прегледа без сутиен или някакъв непрофесионален намек. Ако прегледът е минал бързо, без излишни докосвания, не смятам, че е притеснително.
Още повече, че сама казвате, че ходите при този лекар, би трябвало да е наясно, че момичето ще сподели за прегледа си.

# 11
  • София
На 15 години детето вече не е момиченце, а девойка.
Иначе при преслушване винаги е добре на голо. Материите могат да заглушат някой хрип и лекарят да пропусне проблема.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 18:46 от Fever Ray

# 12
Малко грубо ще прозвучи, ама на 15 години това си е скоро жена, а не момиченце, и вече почти със сигурност поне един младеж на нейната възраст я е преслушал до гърдите без сутиен. Преслушване без сутиен е нормална практика на всякакви лекари, както мъже, така и жени. Единствената ви причина да смените лекаря е, ако на тинейджърката и е било некомфортно. И спрете да инфантилизирате детето си, то отдавна не е момиченце. След три години ще се изнесе от вас да студентства някъде. Свиквайте отсега, за да не пускате теми скоро - живея с дъщеричката си в общежитията, но деканът ни гледа лошо като ходя с нея на лекции.

# 13
  • София
Нормална практика е, особено ако се е засъмнявал някъде за хрипове.

# 14
Извинявам се за недоверието, но "момиченце" на 15, доктор, който преглежда по един начин с родител, а по друг начин без, сигурно и медицинска сестра не е имал...

Наскоро на дъщеря на наши близки се наложи да посети лекар. Само хвърлиха един поглед и казаха, че за всичко друго е необходимо лично присъствие на родител или да е документално уредено (за друг пълнолетен придружител). При това момичето след няколко месеца става на 18 г. и беше с брат си, който е пълнолетен.
И в случая ставаше дума за ударен пръст на крака, за събличане абсурд да си позволи някой.

Общи условия

Активация на акаунт