Проблем с преглед на детето ми

• 2 335
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Дъщерята е отишла сама. Другия път майката да ходи с нея и няма да има проблем.  Щом смята, че на 15 е малка..... ако пред лекар не се съблече, пред кой? На лекаря едва ли му е първата съблечена.  Тук се търси под вола теле..

# 16
Притеснително е, ако я претупва и не я преглежда добре, че една нечута пневмония… Според мен нищо не е станало, човекът си е вършил работата. Не знам, но в това време, когато толкова много млади момичета се предлагат като здравей-здрасти, как си представяте, че на лекар ще му хрумне да си орезилява името и да възприема непълнолетно дете по някакъв друг начин, освен като пациент. Ако човекът е професионалист, не бърза да ви трови с медикаменти за най-малкото, не ви претупва, обръща ви внимание и ви лекува адекватно, когато е необходимо, си останете при него.

# 17
  • София
Периодично се появява потребител с подобен изказ, сходен ник, инфантилизиране на дете около тази възраст и някакъв безумен казус. Липсва само името на "детенцето".

# 18
  • Варна
Меко казано потресаващо

Кое по-точно е потресаващото?

# 19
Не намирам проблем при преглед да се съблечеш.

# 20
  • София
E, имаше една, която смяташе, че мъжете-гинеколози са перверзници...

# 21

оф, коя е тази?!!

Сигурно и мъж санитар или мед.сестра също.....

# 22
  • София
Скрит текст:

оф, коя е тази?!!

Сигурно и мъж санитар или мед.сестра също.....

Цяла тема имаше, как.
Иначе при положение, че лекарят познава майката и вижда, че момичето най-често е с нея, не мисля, че си е позволил волности.
Иии, още нещо - моля ви, не внушавайте страх и срам от лекарите. Нормално е всеки един човек да се чувства притеснен и уязвим пред лекаря, особено когато е гол. Ситуацията винаги е деликатна, но с натрапен от родителите срам може да стане непоносима.
В крайна сметка това е една подрастваща жена, която тепърва ще трябва да ходи поне веднъж годишно на гинеколог. Не върви да се разлюлява от ужас, че трябва да се събуе пред лекаря.

# 23
Пак казвам, мъжете гинеколози са били много по-внимателни и учтиви с мен. Особено преди две години една докторка, уж някаква много добра била. Е, какво да кажа, наистина ужасно отношение. Не ми се пишат подробности, но и мои познати, които бяха ходили при нея, споделиха точно същото. Така че явно си е такава, а не че съм била аз...

# 24
Преди години, бях млада, но пълнолетна де, вече работех, и на профилактичен преглед при мамолог (тия профилактични прегледи, на които ни пращат от службата). Докато бях разсъблечена, докторът ме погледна и каза: "Ти си много красива жена." Не ми допадна това, но общо взето го приех като комплимент. Все пак не е много професионално, ама айде.

# 25
# 26
А детето, на 15 все пак си е дете, как възприема случката?
То може да е нормално отношението му, но при положение че се случва за сефте и то точно в отсъствието на родител, си е смущаващо за девойката и най-малкото трябва да поиска позволение от нейна страна. Ако получи отказ да я отпрати да дойде с родител. Момиче отглеждам и аз, и да, донякъде ми е извън комфорта, ако подобно нещо се случи. Друг е въпроса, че въобще не ги и разделям на мъж-жена в днешния свят.

# 27
Налага се понякога да се понавдигне сутиена. Спокойно, нищо нередно не е станало. А на лекар, всичко се показва. Аз така съм научена. Трябва да е някой абсолютен идиот и да си е плюл на дипломата, че да се възползва от дете. На 15, колкото и да е развито, момичето си е дете.
Веднъж ми е ставало неприятно като ученичка, когато минахме на преглед преди лагера и ни караха да си покажем пубиса, вероятно, за да видят дали имаме изсипване.

# 28
Аз определено смятам, че не е необходимо да се маха сутиена, за да те преслушат.
Те да не ти слушат гърдите в буквалния смисъл????  Слушалката се слага над средата и под гърдите странично - места, където сутиена не минава така или иначе.
И за кардиограма не е нужно да се маха сутиена.

Това, че се касае за доктор изобщо не изключва възможността за някаква злоупотреба. От съвсем близки доктори знам фрапиращи случаи.

# 29
Не, за кардиограма ме накара да го махна лекарка (възрастна жена), даже леко ми направи забележка, сега се сещам, че аз постъпвам в болница и е щяло да е по-удобно да не слагам сутиен, ето сега кардиограма, в следващия кабинет щели да ме преслушват... Всъщност не ме преслушаха въобще, но тя смяташе, че за преслушването пациентката трябва да е без сутиен. Тъй че, ето, и жени лекари изискват да се махне сутиена, да не се притеснява авторката.

Общи условия

Активация на акаунт