Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 100
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
При първото разболяване след махането на сливицата пак си влачи сополите 1 месец.. При другата ми дъщеря минаха за няколко дни, но тя по принцип боледува по-леко и по-кратко. Иначе и двете си дишат вече нормално през носа, преди това сливиците им пречиха и дишаха през устата

# 286
Ние махнахме сливицата точно преди 4 месеца - на 12 Юни. Ами виждам подобрение, определено. Най-малко детето вече диша добре, а преди беше кошмар.. лятото не е боледувал, смао веднъж зелени сополи, които минаха с Назориг. Но сега есента стартирахме кофти… много сополи и отит, пи Аб и аб капки слагахме. Не очаквам да спре да боледува, за мен дишането е най-голямата “победа”.

При нас ваденето на сливицата се оказа песен, пред направата на зъба… пълен кошмар….

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 14:02 от toni1189

# 287
Аз вчера започнах да и пръскам спрея и редувам Теразал и Гелоривойс, не е спряла да кашля, но не се е и увеличавала кашлицата. Не знам дали всичко наистина се дължи на суха лигавица, но се надявам да се оправи до 2-3 дни.
Иначе на зъболекар я водя от 3г. възраст, проблеми няма, ходи си, 5-6 пломби има, 4 сменени зъба, избиха и 4 кътника от постоянните.

# 288
Аз вчера започнах да и пръскам спрея и редувам Теразал и Гелоривойс, не е спряла да кашля, но не се е и увеличавала кашлицата. Не знам дали всичко наистина се дължи на суха лигавица, но се надявам да се оправи до 2-3 дни.
Иначе на зъболекар я водя от 3г. възраст, проблеми няма, ходи си, 5-6 пломби има, 4 сменени зъба, избиха и 4 кътника от постоянните.

Може би имам голям пропуск, че не съм го водила до сега. Но и той е доста трудно дете като цяло, така че се очакваше. При кой зъболекар я водиш?

# 289
При Басриева я водих във Фамилия дент, след това тя спря да работи с деца и веднъж мъжът ми я води при Занкова /пак във Фамилия дент/. Нямало е проблем при нито една от двете. Иначе са ми свръх далеч и сега я увещавам да пробваме другия път някъде по-наблизо. На всеки 6 месеца си ходи на зъболекар, свикнала е.
Малее, сега пък носа и теква. Ще полудея вече. 😵‍💫

# 290
Влизам за въпрос и съвет, вие какво бихте направили. Малкият е на постоянна терапия изписана от пулмолог с диагноза астма поради постоянните бронхити и пневмонии. Терапията е пулмикорт и ефира по веднъж на ден. Лятото спираме всичко. Сега вече беше болен веднъж  с инхалации се оправи, Ковид. И личната, и пулмологът настояват за продължаване на ежедневната терапия. Аз лично казано се чудя. Миналата година и с терапията пак се разболяваше и пак слизаше надолу. Сега без терапията - същото положение. Една седмица ходи на градина, към момента е здрав. Въпросът е какво мислите и бихте ли се върнали към терапията в моя случай?
Според мен препаратите не са ок. Освен това терапията не се спира лятото. Моето дете беше над година на кортикостероид сутрин и вечер. Отрази му се много добре. Не беше кашлял около 4 години, ако е имало нещо е било за ден, два. Миналата зима обаче явно заради короната и паднал имунитет вкъщи беше кошмар. Започнахе пак спрея, но той е с натрупане и беше късно. Пръска 6 месеца и педиатъра каза да го спрем. Заведох го на пулмолог и сега има нов препарат който започваме и контролен преглед пролетта. С астма е.
При толкова малки деца е изключение да стоят мирно при зъболекар. С упойка се правят зъбите. Моят големият е воден на зъболекар от 1годинка и сега пак си го е страх, но само една пломба се наложи на млечен зъб и то на 11 годишна възраст, той падна вече.
Допълвам- ваксина за грип ще му сложа заради астмата.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 20:03 от Рейна

# 291
Него уж не го боли.. от машинката го е страх. То са кризи, ревове, изпотихме се вчера всичко и зъба не е изчистен изцяло. Трябва пак… и после пломба, той не иска и да чуе. Направо ми побеля косата, толкова стрес и нерви не е истина просро. Нарече долтора “тъпанар” и го нарита… добре, че работя с него и е мой човек, ама толкова нудобно и гадно ми стана.

# 292
Тони, предполагам, че сте го направили, ама все пак да пиша. На дъщеря ми винаги първо и дават да разгледа машинките, коя за какво е, дават и да ги пипне, а даже и да ги пусне, първите две години мисля, че стоеше или права или на стола на зъболекарката, чак от тази година започна да стои на зъболекарския стол. Дават и награди после като направят зъбчето.

# 293
Ейпъл, аз и друг път съм споделяла, моето дете е много трудно дете. Сега отново го доказа. Днес пак бяхме при зъболекарв - вчера е успял да изчисти кариеса, днес САМО пломба трябяаше да сложим без машинка. Работа за 5 минути. Е няма, реве 40 минути и край. Зъба му е отворен…. Няма бе, не дава… доктора каза още веднъж ще се пробва и ако не стане, повече няма да се занимава с него. Накрая за един кирлив зъб, ще се наложи пълна упойка.

# 294
Трябваше направо с упойка да го направите, не заради болки, а заради страха и стреса. Малките деца рядко стоят мирни. Остава им неприятен спомен така и занапред може въобще да не поиска.

# 295
Трябваше направо с упойка да го направите, не заради болки, а заради страха и стреса. Малките деца рядко стоят мирни. Остава им неприятен спомен така и занапред може въобще да не поиска.

Каква упойка? Защото ако е локална с инжекция, все тази… него не го боли зъба, той просто се инати и казва не.

# 296
Според мен е по-добре да се приспи, защото ще може и да се допочисти, като нищо да има още и да не може да се види и изчисти защото мрънка. Ще го приспят с газ и айде, няма да го бодат.

# 297
Тони, опитайте на друго място. Може просто да не успява да се довери на зъболекаря. Разбирам, че е трудно дете, но може пък просто да му трябва по-добър подход.
Относно упойката, ако детето така или иначе отказва да си отвори устата, рита, плаче и блъска, то няма да могат и упойка да му сложат, така че според мен просто опитайте при друг зъболекар поне веднъж, поне.

# 298
Така е аз има такъв неприятен спомен,но бях голяма в гимназията,болеше ме,работи ме без упойка и беше супер груба...и сега седя и нервнича преди всеки преглед,разбира се винаги искам упойка и за малка пломба хаха да си работи спокойно и да не подскачам.

# 299
Само че моето дете не го е боляло… нито веднъж не е казал “боли ме”. Проблема е ужасния му характер. Бясна съм тази вечер и направо не му завиждам.

Общи условия

Активация на акаунт