Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 839
  • 737
  •   1
Отговори
Здравейте!
Заповядайте в новата темичка 🙂🙂🙂🍀
Бързо оздравяване на всички!

# 1
Добър вечер! Ние сме си вкъщи. Странно, от болницата не дадоха АБ като “опашка”. Т.е. 4 дни венозен АБ, и сега у дома нищо. Сто пъти казах на лекарката, поне още 3 дни - каза няма смисъл да тровим повече детето, тя беше с вирус. Пък защо тогава я тъпчеха 4 дена венозно с АБ, иди търси логика.
У дома баткото също е на АБ от вчера. И сопола тъкмо беше спрял, но последните дни на миналата седмица явно се е заредил с нова доза гадни вируси, сега наново цяла седмица. От миналия понеделник няма и ден без лекарство. Ми не, при нас никога не работи схемата “пускай полу-здрав на градина/училище”, за да държи по-дълго. Пробвала съм 2-3 пъти да го пускам така, и винаги на 4-5 ден става по-зле. Последното доказателство е от миналата седмица. Просто някои деца са си по-предразположени към често и по-бурно боледуване. Това е. Времето да мине и да го израстат. Друг начин няма.

# 2
Ейпъл, ще споделиш ли за "хитрините" с Пулмикорта? Всеки лекар по различен начин ни го изписва. Един път разреден, друг път не... По 2 пъти на ден, по 3 пъти на ден, даже една "педиатърка"  ми беше казала за една инхалация да слагам по 2 ампули+ 6 мл физ. р-р, че да станат общо 10 мл..

# 3
  • shumen
Ваня,и аз мисля,че спирането им влияе на психиката.
Ейпъл,дано сте добре тази вечер и спите.
Дагейя,и при моя тази схема почти не се получава.
Хоуп,как сте?
Аз да не казвам голяма дума,но моя е добре.Хремата спря от раз,а от нея е кашлицата.Сега аз обаче я закъсах с бъбреците.Сега лежа,но адски ме боли и имам чувството,че ще направя криза.

# 4
Danaeka, а изследвания прави ли си, или ехограф? Бях бременна когато направих бъбречна криза, даже не ми се мисли какво беше. Втората я направих няколко ча̀са след секциото, като и камък изкарах. Беше егати купона. И аз все изчаквам, но за бъбрек вече усетя ли и намек за болка, ще бягам на лекар на секундата. Не си го причинявай.

# 5
  • shumen
Дагейя,правих кръв и урина.Кръвта няма никакви отклонения,но в урината има 12-14 левкоцита и бактерии.В Петък ще ходя да ги взема и от там до личната и ще искам да ми пусне една стерилна урина.Аз съм с пиелонефрит и съм предразположена и знам какво е да направиш бъбречна криза.

# 6
При нас пулмикорт изписват без разреждане. Защо ви изписват разреден?

# 7
Голямата снощи ме сюрпризира с Боли ме гърло, сутринта пак, но като го глеом нищо не виждам, не е червено. Както и дахе, пробвала съм един път да взема бележка за гърло и личната ми се изсмя и каза да я пращам на училище, та вече не се и опитвам.... 2 хапчета за гърло и айде. Малката, интересно, сутрин няма грам сопол, не гъгне, диша перфектно нощем, не се чува и като я взимам от градина гъгне и издухва 1 път количество. То може и там да е прахоляк, макар че имат пречиствател, но те са 30 деца, прозорец я има 1 на тая голяма стая да е отворен, я няма.
Но от към адаптация съм безкрайно доволна, а и факта че започва все повече неща неща да яде там много ме радва.
Аз продължавам да си давам черния бъз...

# 8
Ние сме рекордьори. От 16.09 е на градина, чак днес се събуди с температура и сополи. Толкова дълго не е изкарвала на градина никога. Хем се радвам, хем се започва сега мъката с боледуването. Събуди се към 7 и сега пак заспа, личи си, че не се чувства добре. Вече е на 5, дано кара по-леко Confused

# 9
  • shumen
Евчето,браво на Вас.Дано и занапред е така и ходи на градина.
Ваня,за гърло само и нашата лична не дава бележка.

# 10
За Пулмикорта - до 4 инхалации дневно по цяла ампула, неразреден. Реално до 4 никога не съм стигала, обикновено 2 и стигат. Ако положението е много тегаво могат да се направят 2 инхалации през 30мин., но и това не ми се е налагало да правя все още.
Личната ни лекарка винаги го изписва разреден, а като беше малка дъщеря ми и съм я водила по знайни и незнайни лекари също винаги разреден и го изписваха и така съм го ползвала в началото.
Спа си детето снощи, нито е кашляла, нито съм чувала спазми, докато спи. Тая сутрин кашля малко, ама то няма и как съвсем да не кашля.

# 11
Danaeka, не смея да кажа как сме, че както сме добре и на следващия ден търчим до спешното. Детето спря да кашля още след втората инхалация, но вчера я водих на пулмолог и още се чува леко свиркане от едната страна. Продължаваме си с пълния арсенал от лекарства. Каза, че само Бронховаксом ( или някое производно) може да ни спаси. Препоръча и тест за алергии да направим.

# 12
  • варна
Нашата посявка от носа излезе положителна за стафилококи ,хубавото е ,че антибиотика който пием вече е правилен,поне до колкото виждам .Писах на доктора ,чакам отговор.Утре заминаваме и така като гледам почивката ще си я изкараме на Аб .Иначе подобрение има ,кашлицата намаля .Въпроса е там басейни това онова ,какво ще става не знам .

# 13
А този антибиотик как ще го пренасяте, нали обичайно седи в хладилник?

# 14
  • варна
На хапчета е ,детето е на 10

Общи условия

Активация на акаунт