Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 939
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • shumen
Сега като се замисля и при моя вируса протече точно така.Започна със жълти сополи от които и кашляше.Уж бяха намалели от Виброцил и след ден се върнаха с пълна сила.Повлияха се от Цилоксан и сега вече е добре.

# 46
Днес не е издухвала нищо все още, ако задържи така ще я почна с Голдисепт утре.

# 47
  • Varna
Appelgarden, как ще го прилагаш Колдисепт? Гледам, че е за деца над 12 години. Или аз нещо не разбрах. А колко от до капките, на моята и слагах Миксифлоксан. До последно имаше сопол. Може би, два или три дена след спирането на капките, спря и сопола. Аз по принцип капя по 10 дена.

# 48
Симона, личната още от миналата година и го изписва тоя Голдисепт и първия път бях в ступор като прочетох листовката, но тя ми каза, че няма никакъв проблем да се прилага и на по-малки деца. И на мен ми се струва странно, предвид съдържанието на спрея, защо е това възрастово отграничение, но..
И аз и капя капки по 10 дни принципно, обаче този път смятах, че 7 ще са и достатъчни, предвид, че сопола беше спрял на 4-ти и 5-ти ден. На 6-тия ден издуха 2 пъти, днес е 7-мия, засега няма нищо.

# 49
  • Varna
Оф, с тези сополи тегава история. Лошото е, че повечето пъти стигаме до антибиотични капки. Особенно, когато се появи кашлица, заради тях.

# 50
А не ми говори, направо вече толкова ми е писнало, че не знам. И ако до понеделник не е здрава, трета седмица вкъщи няма как да стоим, това е пълно безобразие вече..

# 51
То не бе сребро и злато в тия носове... децата няма да могат да минат през метален детектор 🤣
Ако го почнеш това златно пръскало, кажи дали детето киха и дали е неприятно. Силвърскалера е доста неприятен, капала съм си и на мен, а малката си държи очите като го капя, казва, че усеща че и става гадно на очите, после киха сума време и на края го издухва всичкото, та се отказах. Голямата не киха от него и много добре и действа...

# 52
Здравейте, следя ви отскоро и вече е време да споделя (да се пооплача) и аз. Ще бъде дълго…

Детето - 1г.10м. - тръгна на ясла през август и още на втората седмица бяхме вкъщи с кашлица. От натривката излезе Streptococcus pneumoniae в гърлото и носа, за който пи Кл@цид по антибиограма 6 дни. Кашлицата поотмина и след седмица пак се засили, педиатърът заключи, че не сме доизбили бактерията, затова изписа Аугм€нтин. Междувременно аз за всеки случай пуснах нов секрет и, за голям “късмет”, този и почти всички други АБ бяха резистентни. Консултирахме се с още 2ма педиатри и всички казаха Аугм€нтина да не се спира, въпреки че излиза резистентен, и дори да се приема 10 дни. Беше голям ужас за мен, защото психологическата бариера, която аз съм си сложила е, че е приемливо да се пие макс 2-3 пъти в годината АБ, а малката за няколко месеца е напът да ги надхвърли.
Та изпи го тя, барабар с всякакви капки (Макситр0л, Цил0ксан) и изчезнаха секрета и кашлицата.

И този понеделник следобед от яслата ми я предават с “детето се разкашля, най-добре я заведете на преглед, изглежда е в началото на инфекция”… Причерня ми. Отидохме на лекар и - накратко за тази седмица - отново е с много обилен секрет, кашля много (особено като легне), няколко дни беше с 37-37.5, но снощи вдигна 39гр. Правим инхалации с Кависепт и промиваме носа + капки Сенсиал. Днес към терапията добавиха и сироп Ердомед и капки Назик. Това, което ме плаши, е че лекарката каза, че ако още ден вдига Т, ще изпише АБ.

Наистина ли толкова често се налага да пият АБ като започнат са посещават детски заведения? През първата година от живота ѝ бях с нагласата, че е издръжливо дете, но сега виждам, че всъщност лапва всякакви бацили отвсякъде.

Извинявам се, че стана толкова дълго, но ми тежи, че не успявам да “закрепя” детето си и сякаш съм го обрекла да се разболява, пускайки я на ясла..

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 15:23 от -Flame-

# 53
Моят син до 2-годишен не беше боледувал изобщо. Тръгна на ясла и на третия ден бяхме на антибиотик, след това ходи две седмици и бяхме в болница с пневмония, после още три поредни антибиотика за ларингит, бронхит и гнойна ангина. Бях в същото положение, абсолютно неприемливо за мен е децата да пият толкова антибиотици, никой не може да ме накара да повярвам, че при нас всичките са били необходими и че детето ми е изкарало 5 бактериални инфекции една след друга, просто попадам на лекари, които това си знаят, не дават шанс на детето да се пребори, а за всеки случай изписват антибиотик.
Започнах и сама да следя, да пускам кръвни изследвания, намерих си лекари, които не бързат веднага с антибиотика и общо взето втората година мина доста по-добре в това отношение.

# 54
  • Varna
И моята със тръгването на ясла започна да боледува. И ние бяхме в болница. И антибиотик пи и сумати капки изкапахме. Само, че тя се бори със Мораксела Катаралис.  Лекувахме я, връщаш се в яслата и пак се заразяваше. Имаше деца си ходеха сополиви постоянно, без да се усложняват. Явно зависи от детето.

# 55
Моята започна по-рано на година и месец два🥴 ....не беше на ясла тогава ...ама...на площадки,баща й учител носи всякакви бацили и така ...

# 56
Ами налага се да пият антибиотици, защото масово децата децата са носители на какво ли не. Също и ние сме носители и другите, които ги гледат, просто нашия имунитет не дава възможност за изява. Аз за това предпочитам да започна антибиотчини капки още като видя зеления сопол, защото иначе започва да кашля, а почне ли да кашля е за антибиотик в почти 100% от случаите.

# 57
Ваня, не съм убедена в това. Приятелките ми в Англия с деца на същата възраст още не са им давали антибиотици или антибиотични капки (ние за две години сме изпили 7 вече, а капките няма да си правя труда да ги броя, че са десетки), а децата си боледуват също толкова често, но си ходят така и на градина. Не вярвам нашите деца тук с нещо да са по-различни, че все антибиотици да им трябват. На нас лично два пъти са ни изписвали антибиотик за ларингит, " за да не слезе надолу", ама кое да слезе не знам. Какво лекувам с този антибиотик като не са направени никакви изследвания за бактерии.
Вече на лекар го водя само в краен случай, защото знам, че за най-простия вирус, ще си тръгна с два листа рецепта от кабинета.
Имах случай, в който двама лекари изписват антибиотик с различни диагнози, а детето ми е добре, отидох на трети лекар, който каза, че е вирус и след няколко дни си оздравя без лекарства.

# 58
  • Varna
Pastacio, и ти си права. Но понякога когато сопола е бактериален и наистина има кофти кашлица от него, няма на къде. Аз лично последния път, когато започна сопола, а той беше много, я карахме на промивки на носа и хомеопатия. Позатихна тоя сопол, но не спря. Кашлица също. Пуснах секрет и излезе Стафилоки в носа. Месец и половина я карахме на миене на нос, е няма спиране, също и подкашлянето от секрета. Накрая от много духане на носа, започна да вади кървави сополи. Един УНГ, каза че ако не спре, ще и обгаря там нещо си, за да спре кръвта. И след всичко това се принудих да я накапя, защото това нямаше край. Иначе и аз не искам да я капя, нито да пие антибиотик. Пак съм на мнение, че децата, различно карат, даже уж една обикновенна хрема.

# 59
Ето за това говоря, защото то седи 2 месеца с бактерията и я сее навред, дори и да затихва на моменти.
За мен е важна и човек да си познава детето, защото боледуванията си приличат. Научаваме да слушаме как кашля, какво издухва... Лятото като лежа в болница малката още на ден 1 казах на докторката че кашля странно и не съм го чувала такова, но нали е първи ден, никакви съмнения, на четвъртия вече двустранна пневмония. С времето знам кое как протича и кога е за антибиотик. И аз не обичам да пие, ама какво да се прави. Пак лятото само по странното подсмърчане познах, че има бактерия и почти бях готова да заложа пари, че е мораксела и мораксела се оказа...

Общи условия

Активация на акаунт