Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 962
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • shumen
Моя до 2 годишен също не боледуваше и не знаеше какво е АБ.Тръгна на ясла и се започна.Още на 15 ден беше с гнойна ангина и висока Т и лелите в яслата не го бяха усетили.И се почна въртележката 5 дни здрав,10 болен и пиене на лекарства и АБ.

# 61
Едната ми дъщеря само за миналата зима изпи 6 или 7 АБ. Като се захване тая Мораксела в носа и кашлицата и сополите край нямат. Чакам-чакам по 3-4 седмици и накрая ми писва и давам АБ. Да не говорим как от едни сополи за 3 дни на 4-тия бяхме с пневмония в болница. Излекуваш бактерията, върнат се на градина за 1 седмица и пак всичко наново.
Дъщерите ми са близначки. Както казах едната изпи 7 АБ, а другата през това време само 2, един за отит и един за скарлатина. Боледуват едновременно, но по много различен начин. Гледани са еднакво, хранят се еднакво, спят еднакво, в една група са и въпреки това всяко дете си прекарва вирусите различно. Докато при едната минава само с капки за нос, другата прави пневмония. При едната явно Моракселата не и е проблем, а другата прави усложнения.

# 62
Аз не бях давала АБ за пиене точно две години! Първия му АБ за пиене беше септември като започна ясла, втория му - ноември пак в яслата. После две години не беше пил. И сега изпи три АБ за почти една година - един бронхит и две възпаления на ушите, даже не са били отити. Но не минаха с Аб капки, а предишни пъти са минавали.

За сметка на аб капките обаче… те са десетки…..

# 63
  • shumen
НИЕ освен АБ през устата сме лежали и в болница с Ларингит,Бронхеолит и Пневмония и са му правени там венозни АБ.
Моя пак взе да се оплаква от болки в крака точно на ставата.Преди 3-4 години в една частна занималня му бяха седнали със сила на крака и тогава се започна с болките.Ходили сме по какви ли не лекари и изследвания и  на скенер и уж нищо му няма,а на моменти много го боли.Не знам вече сега в Събота отиват в Гърция от танцовата и като се върнат и пак го боли на какъв лекар и изследвания да го заведа.

# 64
  • София
Моето момиче не е ходило на ясла ,а на градина отиде в трета група директно. За двете години градина най- вече в  четвърта група навакса и изпи много АБ.
Сега и с хрема си ходи на училище и имаме три седмици ще станат.
Обаче пак си имаме ядове.
Като започна училище , не беше притеснена по- скоро развълнувана от промяната.
Сега от два дни е плач , притеснения , истерии ,чак от притеснение и се гади.
Избиха и  два херписа на устата.
Не бях виждала толкова малко дете с херпес.
Кажете какво да правя? Има ли препарати за успокоение на деца.
Ще звъня на личната то е ясно. Но се чудя защо стана така.
Как да и обясня , че няма страшно.

# 65
Моят син до 2-годишен не беше боледувал изобщо. Тръгна на ясла и на третия ден бяхме на антибиотик, след това ходи две седмици и бяхме в болница с пневмония, после още три поредни антибиотика за ларингит, бронхит и гнойна ангина. Бях в същото положение, абсолютно неприемливо за мен е децата да пият толкова антибиотици, никой не може да ме накара да повярвам, че при нас всичките са били необходими и че детето ми е изкарало 5 бактериални инфекции една след друга, просто попадам на лекари, които това си знаят, не дават шанс на детето да се пребори, а за всеки случай изписват антибиотик.
Започнах и сама да следя, да пускам кръвни изследвания, намерих си лекари, които не бързат веднага с антибиотика и общо взето втората година мина доста по-добре в това отношение.
Кръвни изследвания на всяко боледуване не бих пускала.
При мен пък не изписват всеки път, но пулмологът, при който ходим, всеки път казва да следя общото състояние. Последният път си направи бронхит-пневмония или спазъм, все тая как ще го наречем, но нямаше Т. Каза - кашлица не се лекува с антибиотик. Два дни кашляше денонощно, на третия ден кашлицата спря.

# 66
Аз кръвни не пускам на всяко боледуване, само като изпишат антибиотик. Последният път лекарката искаше да му давам, пуснахме изследвания и ЦРП беше 0.2! По-здрав от това няма накъде, перфектни изследвания, а ако не бях настоявала щеше да си пие поредния ненужен антибиотик, който щеше само да му навреди. За съжаление, аз все на такива лекари попадам.
Иначе не съм против антибиотиците, ясно е, че понякога има нужда и от тях, но при нас прекаляват и вече не им вярвам.
За две години е изпил 7 антибиотика, от които без поне 2-3 можехме да минем по мое мнение и още 2-3 аз му спестих, щяха да са 10-тина, което за мен просто не е реалистично, няма начин да е имал 10 бактериални инфекции за такъв период.

# 67
  • shumen
Аз също не пускам кръвни на всяко боледуване.Бръм е права,че не всяка кашлица е за АБ.
Пуфе,говори с нея какво я притеснява и дали не е имала проблеми с някое детенце или госпожите.Моя имаше такъв период в градината като не ходеше по-дълго.В училище после също,но там като говорих с двете госпожи и него се оказа,че детенце от класа го тормози и затова.Говориха госпожите с въпросното детенце и повече не се повтори.Сега пак има конфликтно дете в класа им и го удря и снощи се наложи да говоря с родителите и класната и се надявам да няма повече проблеми.
Моя продължава да се оплаква от крака.Направо не знам вече по какви лекари да го водя и какви изследвания да правим.

# 68
Вчера бях на родителска,една майка отвън се оплака,че детето й в сряда вечерта го заболяло корем и повърнало...цяла пътечка...
Споменаха и за ел.мед бележки госпожите...но явно не навсякъде са такива,някои лл още дават хартиени казаха майките...постепенно мисля,че всички такива ще издават🤷

# 69
Нашата докторка поне от година не дава бележки на хартия.
Гледам аз от начарото на годината сестрите в градината носят някакви джаджи на вратовете...първо реших, че е някакъв вид паник бутон, знам ли и аз, но днес питах и се оказа, че било йонизатор. Аз за първи път чувам че има такова нещо...да ги пазело от вирусите и било бая скъпо. Аз и казах, че за тази работа и трябва скафандер, ама айде...

# 70
  • shumen
Ваня,а дали помага този йонизатор или е поредния боклук?
Как са болните?
Моя е добре,но сега тоя крак го тормози.

# 71
Пуфето rescue пастили ползвам аз и сироп алора съм давала ..отделно мн гушкам и засвидетелствам че много ми е липсвал през деня,печат сърце си слагахме на ръката по едно време в неговата главичка това беше начин по бързо да мине деня и да се видим ..в яслата всеки ден ревеше така и не свикна ..в градината само сутрин при раздяла и като го взимах изпадаше в истерия ..сега е 3та група и все още търси  нещо с което да му покажа емоционална подкрепа ..онзи ден ме помоли да сме с еднакви горници така сме щяли един вид да сме заедно аз на моята работа и той на неговата 😉

# 72
Добро утро!
Danaeka, щом сте минали през различни лекари и скенер, реално казаха ли от къде са оплакванията в крака на детето, разбраха ли защо го боли? Иначе, звучи като да е все едно възпалено, щом друго няма при прегледите. Нещо противовъзпалително дали би помогнало?

# 73
  • shumen
Дагейя,всеки лекар казва няма нищо,а при претоварване го боли.Цяло лято не се беше оплаква,но нямаше това претоварване.Пускахме и изследвания и там няма нищо притеснително.Мислех си и за скъсани връзки и затова и на скенер го водих,но и там уж нищо няма.Мажем с Диклак,давала съм и противовъзпатилни,но ефект има за малко и пак се започва.Чудя се дали да не моля педи за направление за ЯМР.

# 74
Направете един курс физиотерапия на коляното.

Общи условия

Активация на акаунт