Ларингит и Мораксела

• 323
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,имам едно питане свързано с детенцето ми на 5 годинки. Последните 5 месеца за втори път прави ларингит и двата пъти стига до АБ. От края на октомври лекуваме мораксела в носа с трети вид антибиотични капки и не успява да се изчисти. Чудя се дали има връзка между бактерията и ларингита.Моля,споделете как сте се справили с чести ларингити и тази бактерия. Третата сливица е махната преди 11 месеца.

# 1
Според мен има връзка между бактерията и ларингита.
Моят син беше със зелени сополи от самото изписване от болницата.  И постоянно правеше бронхиолити. Според мен беше вътрешноболнична инфекция.
До третата си година беше изпил сума АБ, докато на своя глава започнах да му давам имуномодулатори и нещата започнаха да влизат в норма.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 21:38 от Без цел

# 2
Ако нивото на витамин Д е ниско то много трудно ще пребори бактериална инфекция.
Ако не сте изследвали скоро витамин Д може да очнете да давате малки дози Вигантол и да изследвате при първо даване на кръв.
На Аквасорс имаше едни мастни киселини, макар да не съм фенка на Аквасорс ми се струва че ако стават за деца ще са ви от полза.
Детето може ли да се гаргари?

# 3
Момичета,витамин Д му е на горна граница.Давам и добавки. Сега ще чакам да минат 7 дни и пак ще правим носен секрет.

# 4
Освен носен, задължително пусни и гърлен. Ако има и в гърлото, каквито и АБ капки да слагаш, все тая. За там си трябва орален АБ. Тези, които е пило детето според Антибиограмата на моракселата ли са? Тя е много упорита гад…
Иначе - моето дете и аз сме със стафилококи в носа и е голям ад. Той рядко ми прави някоя инфекция по-долу носа. Но аз съм редовно и с ангина, и с бронхит. Като е в носа само - ОК, лекуваме се локално. Слезе ли надолу - края, АБ.
Съветвам те да се консултираш с ЛЛ за Бронховаксом. От моя опит - помага доста.

# 5
Освен носен, задължително пусни и гърлен. Ако има и в гърлото, каквито и АБ капки да слагаш, все тая. За там си трябва орален АБ. Тези, които е пило детето според Антибиограмата на моракселата ли са? Тя е много упорита гад…
Иначе - моето дете и аз сме със стафилококи в носа и е голям ад. Той рядко ми прави някоя инфекция по-долу носа. Но аз съм редовно и с ангина, и с бронхит. Като е в носа само - ОК, лекуваме се локално. Слезе ли надолу - края, АБ.
Съветвам те да се консултираш с ЛЛ за Бронховаксом. От моя опит - помага доста.

Сега антибиотика за ларингита покрива и бактерията и ще видим дали има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт