Хлебарките - напаст!

• 297
  • 13
  •   1
Отговори
Фронтлайн комбо - бой на хлебарките!

Вчера около обяд пръсках с фронтлайн комбо - пипета в 750 мл и далеч не ми стигна да обработя необходимите площи у дома.
Днес видях хлебарка, която изглеждаше почти умряла, но не беше. Излязох на разходка и като се върнах я нямаше. Това означава ли, че Фронтлайн комбо не работи за мен? А и докато обработвах нямаше нито една, която да напръскам, та да зарази гнездото. Притеснявам се много.
   Какво използвахте, ако това не Ви е помогнало?

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 21:05 от elimeli6

# 1
Повикайте фирма, да ви напръска целия блок, ако сте в блок, или навсякъде в къщата. Иначе няма оправия.

# 2
Изчакайте, фронтлайн работи на принципа, че първо едните се отравят, после другите изяждат отровените. До 1-2 дни няма да има хлебарки. Нищо друго не ме е спасявало мен. Последно пръсках преди година - нито една хлебарка от тогава.

# 3
Изчакайте, фронтлайн работи на принципа, че първо едните се отравят, после другите изяждат отровените. До 1-2 дни няма да има хлебарки. Нищо друго не ме е спасявало мен. Последно пръсках преди година - нито една хлебарка от тогава.
   За съжаление вече не съм и в България, където намираме всичко на прилични цени. Сложите от него и вътре в кухненските шкафове? На мен не ми стигна и малко в пантите на кухненските врати сложих.
   Вече не ям вкъщи от погнуса. И на домашните ме е страх да готвя. Страх ме е да докосна попринцип каквото и да е, ако не съм дезинфекцирала.

# 4
Как го слагахте? Разтваря се в 2 литра вода, абсолютно навсякъде пръсках, включително и в шкафовете. Честно казано, винаги е оставало от течността.

# 5
В общежитието се оттървахме с една паста Globol. Не знам откъде я взе и кой, тъй като не вярвах и се бях отчаяла, но наистина проблемът изчезна при нас, въпреки, че в съседни стаи продължаваше. "Пръскането", което правеше университета не го броя, то беше отбиване на номер. Аз имам панически страх от хлебарки. Не просто мразя, това е нещото, от което се ужасявам и погнусявам отвъд нормалните граници. Почти бях полудяла, заради наличието им. Слагахме по едни листчета от пастата и тях редяхме навсякъде. Останалото количество директно изтискахме в мястото между касата на вратите и стените и където другаде се сетих и успях да стигна. Моят блок беше прясно ремонтиран и с чисто нови мебели, така че нямаше стари места за криене. След това три дни нямаше никой, заради Великден. Първата съквартирантка, която се прибрала, мела трупове, по нейни думи. И край. Слава Богу!

# 6
Вземете ампула Фендона и ще забравите.

# 7
  • София
С Фендона и аз пръсках веднъж, нямахме системно появяващи се, но една веднъж изпълзя, от сифон ли, от тръби ли, не разбрахме, но повече не се появиха.
По същото време и за входа започнах системна обработка с фирма на всеки 3-4 месеца. Не са се оплаквали съседи,  и у нас не сме виждали.
Както каза човекът който пръскаше - викат ни хората, които нямат. Изпусне ли се, после е трудно.

# 8
Един съвет от мен – освен борба с вече появилите се, вземете мерки да не влизат нови. Сложете в сифоните клапи против хлебарки и миризми, поне ще спрете тези, които идват от канализацията. Пръскайте редовно покрай вратите и прозорците, за да не влизат отвън.
Иначе няма смисъл, все нови и нови ще прииждат.

# 9
Как го слагахте? Разтваря се в 2 литра вода, абсолютно навсякъде пръсках, включително и в шкафовете. Честно казано, винаги е оставало от течността.
Разтворих го в 750 мл, но не ми стигна. Само още една ампула си нося с мен и не знам след 10 или 15 дена да повторя.

# 10
  • София
Преди 3 години някъде пръскахме със спрей с фипронил (активната съставка във Фронтлайн), някакъв от агро аптека. Оттогава хлебарка вкъщи няма. Не очаквах такъв поразителен ефект, но е факт.

# 11
Преди 3 години някъде пръскахме със спрей с фипронил (активната съставка във Фронтлайн), някакъв от агро аптека. Оттогава хлебарка вкъщи няма. Не очаквах такъв поразителен ефект, но е факт.

Фендона сте ползвали, много по-евтиния вариант от Фронтлайн.

# 12
  • София
Не, ето това беше ако не се лъжа. Беше важно да е с фипронил, за да е безопасно за котката:

https://agro-apteka.bg/fipronil-sprey

# 13
И Фендона е безопасна, но този спрей е нещо ново за мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт