Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 053
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Все така смърка,но два пъти потече и издуха малко някакъв напредък ...

# 136
  • shumen
Ваня,каква противогрипна слагаш на децата?Аз пробвах 2-3 години подред,но ефект нямаше и се отказах.

# 137
Ваксигрип слагам, миналата година зимата мина само със сополи...вярно много, но само сополи 🤣

# 138
  • shumen
И Ваксигрип слагах и друга и на фона на тях ми прави пневмония.
Аз заради Клебсиелата ще съм на Нитроксолин 10 дни.На ехо не можах да мина днес и остана за утре.

# 139
Въпроса е дали пневмонията я прави от грип или не. Сега пуснаха и назалната ваксина,тя се намшра по-трудно, но се пръска, няма боцкане. Тя създава много добра локална защита още в носа. Аз не я избрах, защото страничен ефект са сополите, а те са ни достатъчни. От ваксигрип не са имали странични ефекти.

# 140
Аз успях да се добера до назална ваксина. Не го знаех това за сополите обаче. Но пък почти няма вариант да ги боцкаме по 2 пъти още за по две дози противогрипна. И на двамата им предстои втора доза Варивакс, дребното трябва да го боцнем за ясла, а каката е след операция и поставяне на абокат.

А вие слагате ли си ваксини против ковид? Аз имам две дози още с първите ваксинации, но след това не съм слагала никакви бустери. Обаче се замислям дали да не се боцна и за това. Противогрипна също съм подготвила и з мен. Таткото не иска.

Дани, доказано ли е, че сте били с грип?

Четох днес статия, д-р Кантарджиев казва, че върлува РСВ вирус, който прави проблеми с горни дихателни пътища.

# 141
  • shumen
Ваня,от грип бяха пневмониите доказани със тест.2 пъти на вечерта беше с грип и за ден-два и е с пневмония.
Барбалена,аз си сложих още в началото и бустери после не съм.То не,че като имах ваксина не лепнах пак Ковид.
Аз днес споменах на доки,че се оплаква от крака и я питах за физиотерапия и дали да не направим ЯМР.Каза да го следя и ако продължава да го боли да го заведа.Той сега не се е оплаква,но и нали е в Гърция от танцовата и няма чак такова натоварване.

# 142
Ами те противогрипните не всяка година има еднаква ефективност, също така има хора, при коио не се създава добър имунитет. И ние 1 път лежахме в болница с грипава пневмония и сега ме е страх.
За ковид нямаме ваксини.
Рсв-то си върлува всяка есен, той е кофти вирус май. Може и да бъркам, но мисля, че е с температура и всички екстри. Има комбинирани тестове, които го включват, макар че май няма специфично лечение.
Дани, за крака не помня ти каза ли, ама пил ли е добавки за стави, за хрущяли. Също така разтърси из нета, хубаво е да заякнат муслите и така натоварването на ставата ще намалее. Макар че той щом играе народни танци, вероятно има силни крака.
А какъв е тоя антибиотик, дето ти е изписан, не съм го и чувала... дано помогне бързо.

# 143
  • shumen
Не е пил добавки за крака.Мазахме с какво ли не,пи Волтерен,но като го претовари го боли.Само да няма нещо разтегнато или скъсани връзки се моля.
А този АБ и аз не съм го чувала.Дано има ефект от него.

# 144
Добър вечер.
Тази сутрин трябва да пуснем изследвания.
Кръв и урина да се дадат.
Ако сега отидем до тоалетна възможно ли е при следваща урина да я занесем във лабораторията .

# 145
  • shumen
Танчето,ако е обикновена урина може да е следващата,но ако е стерилна трябва да е първата.

# 146
Дани, аз го четох това нещо, но пише че е химиотерапевтик. Интересно, че има по-малко странични ефекти от повечето антибиотици.
На мен ми е подут леко горния клепач на едното око и ме цоли и леко сърби. Няма червено никъде и не сълзи. Чудя се с какво да се самолекувам.

# 147
Нашият педиатър не слага назалната ваксина за грип, не била много ефективна. Аз ще си сложа тази година, също и на голямото.

# 148
  • София
Детето пак е болно. Водих я сутринта на преглед. Дишането е обострено. На инхалации с пулмикорт , антибиотични капки и сироп ще бъде и ако не се подобри и АБ ще трябва.
Как  стана така изведнъж от вчера се разкашля.

# 149
  • shumen
Ваня,да,и аз сега го четох.Надявам се да има ефект от него скоро и да не стигам до болница,че съм лежала с бъбречни кризи и знам какво е.
Пуфе,явно е било недоизлекувана.Моя точно тъй на единия ден е с кашлица и хрема и бронхит,а на другия вече с пневмония.
Моя вчера в Гърция са ги водили на басейн и на плажа.Снощи като говорихме каза,че сестрата им дала пробиотик.Само се моля да не се разболее и да не донесе дрислив вирус.

Общи условия

Активация на акаунт