Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • shumen
При втрисане и аз съм чувала,че трябва да се увива.

# 121
То идеята е да се затопли тялото, защото обикновено крайниците са студени, а главата гори. Според мен трябва до се действа според случая. Малката понякога е с много висжка температура, ама не е със студени  крайници...лятото така беше с 40.3 и я омохавах с мокра кърпа. За около час свали до 39.
Аз ако имам температура предпочитам да се напаря в банята и да легна на топло, но ме е страх с децата да правя така, защото може до прегреят.

# 122
  • София
toni1189, аз в момента пия това . Личната лекарка ми го изписа.
Скрит текст:

# 123
Вчера изкъпах голямата,меря т преди това 36,8 викам бива след малко баща й вика топла е 37.гърба й пари,не беше спала на обяд кривааа....
Свали я сама де още преди да заспи дълбоко....ама много се изплаших,викам край ....че и ако вдига днес и някой се накачи...ревеше ми се.
И аз се тъпча с какво ли не ....да не се разболея,да ги гледам....вечер пия по един парацетамол.
Иначе и аз си търся хубави витамини за големи....сега пия разтворими някакви измислени🫥

# 124
  • shumen
Мими,на мен разтворимите ми са като чайчета.Дано не се заразите и вие.

# 125
Увивам да, но тя замръзва докато не вдигне 40 е все ледена.
Но знам за висока Т. ,ако тялото гори ,че може да се вземе хладен душ.

# 126
Аз като вдигам температура и ме тресе, искам да легна и да се завия, а не да си взимам хладни душове.
Преди да разбера това за студените ръце и крака, съм вкарвала децата в банята да ги разхлаждам. Ръцете и краката им лед, иначе с 39 градуса, и аз ги поливам с хладна вода. Мале, тия деца повръщаха от рев. И как няма, все едно мен да ме тресе и някой да ме залее със студена вода. Ама вече си знам, де..
Мими, чета ти напоследък тревогите и се чудя защо изобщо пускаш каката на градина. Аз ако бях щях да я спра поне докато бебето не стане на 7-8 месеца, да не кажа и годинка. Според мен няма как да не носи вируси, няма и как да опазите бебето, пък сезона на грипа тепърва започва. Може би аз съм се наплашила от боледуванията на двете деца едновременно, но със сигурност ако можех да си го спестя, щях да го направя.
Започнах да давам Рестив. Според пулмоложката само той може да ни спаси. Предупреди ме, че много деца започвали да кашлят от Бронховаксом, уж при Рестив нямало странични ефекти, но да си имам едно наум.

# 127
Ох, чак ми стана жално, добре че си се усетила. При студени крайници никога ухлаждане и компреси. То е логично, като те тресе от студ да ти сложат нещо хладно..брррр...затопляш тялото и като се затоплят крайниците може компреси и душове. Макар, че аз като съм с температура е последвото което искам да се поливам с вода. Затова и на децата не го прилагам.

# 128
О спрях я,преди да родя един месец,вече малката е на 5м.по бива,втора група е и трябва да ходи иначе все бележки от лл(15 по семейни).
Аз я пуснах само цялата първа седм и вече  двата последни дни-четв.и петък...
Ами там учи нови неща не искам да я забивам,става антисоциална и вече си личи от голямата пауза....но определено ще я спра зимата...пак за няколко месеца.Сега така ще я пускам по ден два 🫥 до декември примерно ...
Много е трудно постоянно я пазя да не се навира при малката,уж слуша ...гоня я за капки,малката реве за нещо май зъби абе откачам тези дни хаха даже 5м вече

# 129
Мими, моята голямата започна гразина когато малката беше на 6 месеца. На равно кара с нея всичко, но тогава и минаваше лесно. За жалост на 8 години и варицела изкара, та съветвам се голямата да я ваксинираш и за варицела и за грип. Аз не разбрах ти защо пиеш парацетамол, той не лекува и не предпазва, само се тровиш, а ако кърмиш зобиш и бебето ненужно.
Хоуп, и моята голямата кашля от бронховаксома и то много, но на малката и понася. Утре почваме третия месец. Края на окгомри или началото на ноември ще им сложа противогрипната ваксина и почвам да паля свещи 🤣 поминалата година и в групата и в класа имаше силна грипна вълна, а миналата година нямаше. Очаквам и на двете места тази година да се натръшкат до крак и се надявам да ги предпазя, това им е втората година, в която ще ги ваксинираме против грип.

# 130
Ваксинирах я за варицела!🥳Поне затова не се притеснявам,две дози с първите месеци за ваксина на малката викам айде и двете момичета.
Не кърмя иначе.Ами нз мисля че ще ме предпази,явно не.

# 131
Ваня, предупредиха ме, че даже да се разкашлят да не го спирам. 10 дена трябва да си го пият, можело и нещо за кашлица да давам ако има нужда. Ти спираш ли го или продължаваш?
За грип исках още миналата година да ги ваксинирам, ама те никога не са достатъчно здрави в този период на годината. Дори да хвана първите ваксини октомври, ноември пак трябва да сложим още една доза и не знам как да стане. Поне за варицела ги ваксинирах преди да започнат градина.

# 132
Хоуп, аз давах рестив и моето дете не е кашляло.

# 133
  • shumen
Мими,как е каката?
Ваня,от Бронховаксом и моя много кашляше.
Аз днес съм цял ден по лекари.Сутринта отидох до личната и ме изпрати на кръв и ехограф.Кръвта чакам сега да излезе,а ехото остана за утре.Излялзла ми е стерилната урина междувременно и съм се сдобила с Клебсиела пневмония в нея.Сега като взема и кръвта ще се върна при доки да изпише АБ по нея.

# 134
Хоуп, нямаше начин да го продължа, тя не спираше изобщо... на нея това и беше 5 дена и край, толкова издържахме и не тъм пробвала пак. Абе за инжекционната ваксина стига да нямат температура, боди. Миналата година малката я боднахме с втора доза и на сутршнта беше болна,но работата е свършена.

Общи условия

Активация на акаунт