Боледуване на децата ни - тема 81

• 20 042
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Ваня,ако е апаратче наистина малко фъфлят.Моя с брекетите няма такъв проблем,но зная,че други деца с апаратче го имат.
Мдм,има такъв вирус сега.

# 106
Тони, какви са цените сега на Алайнерите?
Тая при която ходихме ме палаши за скобите. Прецаквали говора на децата. А на децата на приятелка хич не им разбирах като говорят като бяха със скоби, но не знам дали просто не бяха зле направени.

Ваня, от 3500 лв. започва - зависи от степента и сложността на лечението и колко стъпки ще трябват (кой пакет на Инвизалайн). Не всички доктори работят с Инвизалайн между другото.

# 107
  • shumen
На моя брекетите струват 2500 лева.

# 108
Аз точно зарадш това си замислям,защото брекетите примерно са скъпи и все се ходи и все  си плаща, а алайнерити гш взшмаш целия комплект, следваш схемата и са по-щадящи.

# 109
  • shumen
Ваня,не се плаща на всяко ходене за брекетите.На мен ми казаха 2500 лева,но може и в брой и на разсрочено да се платят.Когато паднат и му ги слагат наново не съм плащала и стотинка.Но пък има доста неща,които не трябва да яде,а той забравя.

# 110
Да, имат много негативи. Аз не бих я пратила на училище със скоби, защото ще фъфли и дето е срамежлива, ми съвсем ще се съсипе работата. Макар че виждам дица и с добре направенш скоби и не фъфлят, но на моята приятелка хич не ги разбирах.

# 111
  • shumen
Ваня,ние затуй ги сложихме лятото,че да не се притеснява докато свикне.Моя,ако не знае човек не може да каже,че е с брекети.Но той е момче,не пази и забравя за забранените храни.

# 112
На 4 заведохме нашата мома на зъболекар. Мога да препоръчам за софия в люлин (последния час е в 7 вечерта). Направихме 4 пломби на 4 и 5-ти зъби долу. Никакъв проблем - е, ходихме 5 пъти, но зъболекарката има страхотен подход - първо минава с "автомивката", след това маха "шоколада от зъба", "търси червейчето" и слага "възглавничка на зъба да поспи". И ти дава "жабка", за да не си затваряш устата.

# 113
Момичет, моля ви кажете ми какво да си купя за мен за имунитет. От днес съм със зверски болки в гърлото и хрема. Буквално до миналата събота пак бях болна…….

# 114
  • shumen
Тони,за имунитет съм вземала Бронховаксом,но ефект няма.Всичко,което изкара детето изкарвам и аз.
Аз отсега съхна и вяхна как ще изкараме зимата.Той сега ходи 3 дни на училище и се разболя,я цяла зима какво ще е не знам.

# 115
Тони, мъжа ми напоследък се е разкекавил. Давах му 1 месец Супрадин, че милия трудно гълта хапчета и да е разтворимо и резиста форте смука.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 20:54 от Ваня А.

# 116
Здравейте,благодаря за темата.
Не ми стига времето да си хвана телефона.
На нас винаги са ни изписвали пулмикорта разреден с физ. Разтвор 1мл. към 1мл..
 За ларингит понеже малката като реве често получава. Каката е правила веднъж а аз често ако викна вкъщи на другия ден съм с ларингит.
Правя само инхалации с физ. Разтвор , ериус , витамин Ц, калциев глюконат ампула (половин сутрин и вечер  )и хомеовокс на 1час.
Малката рядко вдига Т . И я поддържа все ниска.
Но голямата вдигне ли Т. Е страшно поне 3 дни е с 40градуса която не спада от Нищо.
Тресе се става лед (нито мокри кърпи да сложа) увивам я с 4чифта одеала. Абе страшна картинка е .
За бъбречната криза ,знам,че много чай трябва да се пие . Поне на майка ми преди като прави така и бяха казали от спешното.
Не успях да прочета много.
Малката от днес е със сопол и направо ми се реве как стартираме пак месеца..

# 117
  • shumen
Камъче,и чай пия,и прахчета с червена боровинка.Чакам си антибиограмата,за да може да ми изпише антибиотик педи по нея.
За хрема аз започвам веднага със капки,за да може да я стопирам.

# 118
Камъче, увиваш с одеала при втрисане?

# 119
И на мен са ми казвали да увивам в одеало при втрисане.

Общи условия

Активация на акаунт