Боледуване на децата ни - тема 81

• 20 003
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм водила малката около 2 годишна беше бяха и се надули венците чак зъбите се бяха скрили,но тогава не разбираше.Тая година я водих да и вадят зъб и е категорична повече няма да ходи и да си отваря устата.

# 91
Аз пет пъти водих каката, има два кариеса и нищо. Направо не знам какво да правя....

Оле ужас, не иска да си отвори устата ли? Или изпада в истерия и не дава 😭😭 направо ми се реве

Говорим, обещава, с добро, с лошо, аз обещавам общо 5 пъти при 4 различни зъболекаря добър по-добър , сяда на стола, говорят, отваря устата, и като пуснат машинката почва да бута ръката на зъболекаря, де крещи, да пищи, да реве....

# 92
Тука има една дехска зъболекарка, която им пуска детско. Иначе варианта е под пълна упойка щом не съдейства.
Аз ги воя всяка година от няколко години насам, тази година пропуснах, обаче. Редовно гледам зъбите да няма някъде нещо.
Миналата година почистиха зъбния камък на голямата от предните зъби, не я болеше и не църка. Сега гледам зъбите, пак предните долните са някак пигментирани цялостно, вероятно трябва зъболекар да ги почисти, но се услушвам.
При нас належащ е ортодонта, но я водих при една, уж най-добрата, и тя каза да я заведа като стане на 10 и да е започнал бурния растеж. Да де, ама тя е почти на 10 и растеж йок, а зъбите се сменят и стават все по-криви.

# 93
  • shumen
Моя беше на 5 някъде като го заведох за първи път на зъболекар.Отвори устата и точно като на Нехе каката започна да крещи,да бута,да реве и до там.Доста говорих след това,обещавах,увещавах и накрая го заведох при един мъж зъболекар и той опита,но не се получи.Ситеацията беше същата рев,сълзи и сополи.Човека каза,че няма да стане и да го натиска няма смисъл.И най-накрая го заведох при една детска зъболекарка,която им пуска детско и всичко в кабинета и е детско и о,чудо,туй дете отвори устата без проблем и даде и направиха всичките му зъби.Ако някой иска мога да му дам телефона и на лични,но се намира в Шумен.
Ваня,действай с ортодонта.На мен също една прехвалена ми беше казала да го заведа като смени всичките зъбки.А сега където го водя тази ми се накара,че съм го оставила така.Сложи брекети и вече някъде година е с тях,но моя си е бяс и все я ще счупи някои,я ще му падне и не знам кога ще успеем да ги махнем.Сега предния път като го водих каза,че му се клати зъбче и ако не падне само на 14.10.имаме час и ще му го извади.
То тъкмо му се бяха изправили предните зъби малко и лятото като се преби с колелото сякаш пак малко ги изкриви.

# 94
Ама как брекети, ако не са му сменени всички зъби?

# 95
  • shumen
Ваня,тази,която го водя сега каза,че няма нужда да са сменени зъбките,за да сложи брекети.

# 96
Данаека, аз съм от Шумен, но живея във Варна. Дай ми телефона моля те на тази зъболекарка, да я имам впредвид.

# 97
  • shumen
Тони,ще ти го изпратя на лични.

# 98
И на малката единия зъб расте на криво,но ми казаха след като смени всички зъби тогава на ортодонт.

# 99
Аз работя във Варна при ортодонт, който е от Варна и има нужда - да казва 😀

Мерси, данаека ❤

# 100
Тони, интересно ми е, този ортодонт работи ли с алайнери, с трейнъри или само класическите методи? И ако може да ррепоръча колега в Плевен, би било върха 🙃

# 101
  • shumen
Ваня,тази при която сега водя Дени работи и с алайнери и трейнъри.Аз съм много доволна от нея,но е в Шумен.

# 102
Тони, интересно ми е, този ортодонт работи ли с алайнери, с трейнъри или само класическите методи? И ако може да ррепоръча колега в Плевен, би било върха 🙃

Да, с алайнери на Инвизалайн работи. За трейнърите не съм сигурна 🤔 трябва да питам 😀 Ще питам за Плевен Simple Smile

# 103
Здравейте, открих темата и идвам да се включа с питане има ли други деца с подобни оплаквания. Имам близнаци на 3 години, които ходят на градина. В петък вечерта единият се изходи, много рядко и воднисто, а през нощта повърна. Повръщането беше след кашляне, може и да е било вследствие на хремата.
От събота до сега, другият ми син е с диария, не повече от 2- 3 пъти на ден, но с  изключително течна консистенция.
От петък давам и на двамата прахчета Адирекс и Ре- Комфорт, сега ни посъветваха да вземем Хидрасек.
Можете ли да ме насочите какви изследвания да пуснем, микробиология ли? Утре ще отидем до личния лекар, но е чак следобед.

# 104
Тони, какви са цените сега на Алайнерите?
Тая при която ходихме ме палаши за скобите. Прецаквали говора на децата. А на децата на приятелка хич не им разбирах като говорят като бяха със скоби, но не знам дали просто не бяха зле направени.

Общи условия

Активация на акаунт