Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 120
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Аз мисля, че го държах седмица след коксакито в нас. Но не е било повече със сигурност.

# 451
И аз с инатото момче ..колко пъти ми е саботирал леченията не е истина ..

# 452
Аз не знам кога писах последно и двете са с маз бактробан след носен секрет,каката се повлиява добре,бебето не още има сополи,бели,лепкави....вече се чудя от зъби ли са ...изостава с ваксина ...
Каката две седмици и половина вкъщи, четвъртък ще я пускам.
Беше на село миналата седмица малко.

И нашата група доста окапа още миналата седмица ...
Всеки вика тази година вирусите по-рано започнаха.

Понякога се чувствам като будала да я държа толкова ...като знам другите има една супер нагла майка..вече на  всички им прави впечатление,че си пуска детето болно,че и нагла..питала я една друга майка защо я пуска болна...а тя казала,че е прегледана е от лекар щом той бил преценил и т.н.
Детето посреща мен и други родители с думите "аз имам сопол"😵‍💫

# 453
Масово в другите групи децата са наполовина, в нашата са си 26 от 31..информация от петък 😂😂

# 454
Днес на обяд мерих температурата на малкия 41 градуса.Дадох нурофен и чаршаф със вода и оцет така я свалихме.
Отидохме да го прегледат.
От там видяха ,че езика му е бял .
Гърди чисти.Гърлото и то не е червено.
Изписаха му прахчета Рехидрато Бимби.
Току що заспа.
Дано вече да се оправи.
Казаха ни да пие 1,5 л вода на ден.

# 455
Това с чаршафа не е ли остаряло и голям шок😵‍💫🤷аз имам спомен,че е така са ме увивали
Дано свалите т.бързо

# 456
Това с чаршафа не е ли остаряло и голям шок😵‍💫🤷аз имам спомен,че е така са ме увивали
Дано свалите т.бързо
Ами успяхме да я свалим.
Какво да кажа важното е да свалим въпросната температура. Това 41 градус не е шега.
Мрънка малко като го завивах със чаршафа но има ефект..Какво да чаках Нурофена или Панадола да спадне температурата..
За сега е добре и спокоен.
Бяхме на преглед.
Сега спи.
Във нашата група 10 деца отсъстват по медицински причини (болни)

# 457
Танче, дозите на лекарствата за температура ми се виждат много ниски. Провери дали са подходящи за килограмите на детето. И винаги гледай килограмите, не годините. Моето е  около 13кг и му давам 5мл Нурофен и 8мл панадол. Твоето май е доста повече? Не се притеснявай, ще се оправи. Ако искаш да у здрав да рождения ден, не го пускай преди това на детска градина, тъкмо малко да закрепне и вече като мине празника, го пусни. То и по рождените дни не е гаранция кой ще дойде болен, ако празнува с деца.

# 458
Танче, дозите на лекарствата за температура ми се виждат много ниски. Провери дали са подходящи за килограмите на детето. И винаги гледай килограмите, не годините. Моето е  около 13кг и му давам 5мл Нурофен и 8мл панадол. Твоето май е доста повече? Не се притеснявай, ще се оправи. Ако искаш да у здрав да рождения ден, не го пускай преди това на детска градина, тъкмо малко да закрепне и вече като мине празника, го пусни. То и по рождените дни не е гаранция кой ще дойде болен, ако празнува с деца.
Аз не мисля тази седмица и другата да ходи на детска.
А рождения ден винаги във вкъщи го празнуваме.
Татко му си прибера на 2 ри от Германия.
Аз съм поръчала торта за 5 ти .
Ще отидем да я вземем.Преди това ще му купим подарък. Давам му 10 мл Панадол и 5мл Нурофен.
Днес на прегледа ми казаха,че мога х10 мл  от Нурофена да му давам.
Дано се оправи .
Бързо възстановяване на всички деца и да не боледуват.

# 459
Ние сме на антибиотик. Утайката е ускорена, црп леко завишено. Другите неща в норма, но лекарката каза, че заради тази утайка е добре до се пие.

# 460
  • shumen
От високи Т най ме е страх.
Танче,това с чаршафа е много старо.Аз на моя абсурд да даде да го направя.
Ваня,да не би от ухото да е високо ЦРП и утайката?

# 461
Здравейте, момичета!
Питания за капките за нос:
- Назориг действително ли са толкова безвредни, колкото ги описват? Могат ли да се ползват по-продължително време от стандартния курс 5-7 дни
- Доколко е ок да се сменя лечението с капки - пр., детето 3 дни е било на едни, после 4 дни на други
- Имате ли препоръка колко често могат да се слагат (освен самата продължителност), защото понякога е 1 седмица със сопол - 1 без - 1 със - и така до безкрай

# 462
  • shumen
BookLove,аз каквито и да са капки ползвам най-много 7 дни,ако не е изписано друго лечение.За смяната на лечението с капки мисля,че не е добра идея 3 дни с едни,4 с други.

# 463
Как давате антибиотик на бебе без да го повръщат? Малката е на 10 месеца, изписаха и ксимебак но е голяма борба, стиска устата, ако успея да дам дозата я повръща веднага. Давате ли отново дозата ако са повърнали всичко?

# 464
  • shumen
Аз съм давала АБ със спринцовката от Панадола.А повърне ли наново не съм давала.

Общи условия

Активация на акаунт