Боледуване на децата ни - тема 81

• 22 137
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • shumen
Ликеунд,аз винаги съм избягвала да го водя по големи площадки и да го събирам с много хора.Сега вече е по голям и ходи сам,но все говоря да се пази.Но то реално той и в училище и вкъщи може да лепне нещо.Ето сега аз не знам откъде,но се разболях.
Танче,а други симптоми има ли?Да не те плаша,но да не би да е някоя пневмония.

# 436
Аз принципно вярвам на лекарката ни, смятам че е добър лекар и е отговорна и съвестна. Никога не ходя на частно. Имало е случай, в който тя сама ме е пращала, даже 2 пъти, защото звъня да и кажа как е детето и тя смята че е за цолница вече, но не е на смяна и ни праща някъде за направление за хоспитализация.
Дани, то нямаше да ме дразни ако беше сополиво, ама това кашляло като магаре. А за госпожата...думи нЕмам. В първи клас голямата седеше на чина пред нея...госпожата все болна и моето отроче все болно. Сега е далече и назад 🤣

# 437
Аз също много се доверявам на нашата педиатърка. Като бяха малки децата много ги водех по частни прегледи, за да си спестя висенето пред кабинета. На такива педиатри се нагледах, че думи нямам. Едната сложи детето на диета за 2 месеца, защото не разпозна алергия към Аугментин и реши, че е нещо хранително. Другата пък ме прати на невролог, защото детето много плачеше и нервничеше, пък не видя, че му е възпалено ухото. Вече само при спешни случаи ги водя при непознати лекари.
За площадките няма какво да кажа. Явно трябва да претръпнем вече. Кашлят, бършат сополите в ръкава, виждала съм майки да вадят от чантите шишетата с АБ..

# 438
  • shumen
Аз също се доверявам на нашата лекарка.При нея сме от доста време и тя си го познава и знае как от нищото прави бронхити и пневмонии и ако нещо я усъмни веднага ни изпраща където трябва.На спешни и на частно го водя само в краен случай.Преди това бяхме при друга,но я смених,защото не даваше направления и изписваше АБ за всичко.
Ваня,как е малечка?Ходихте ли на лекар?

# 439
Нашият малък се пооправя вече, пу-пу, но каката е с възпален пръст на крака. Стояла и си мълчала, питах я преди няколко дена дали я боли, не я боляло. Снощи сложих живовляк, не ми дава да вържа бинта, думи нямам, страх я било. Днес ще ходим на лекар да видим какво ще каже. Преди два месеца дърпала кочички, счупила нокътя, думи нямам.
И аз за сега съм доволна от личната ни лекарка, върши ми работа и познава децата.

# 440
Ликеунд,аз винаги съм избягвала да го водя по големи площадки и да го събирам с много хора.Сега вече е по голям и ходи сам,но все говоря да се пази.Но то реално той и в училище и вкъщи може да лепне нещо.Ето сега аз не знам откъде,но се разболях.
Танче,а други симптоми има ли?Да не те плаша,но да не би да е някоя пневмония.
Ами не е пневмония.
Няма друго.
Вчера лудееше играеше много.
И само кашляше като му давам това което лекаря му изписа.
Но във 22.25 часа го пипам почелото и ръчичките много топъл ми се стори и му примерих температурата.
След това му дадох 5 мл Нурофен.
След това заспа.
Като се събуждаше по няколко пъти през нощта.
При едното събуждане ми каза не ми е добре и повърна два пъти във легенче след това се преоблякохме .След което легна и заспа.
Слагах му малка кърпа със вода и оцет на челото. Към 02.05 часа му дадох панадол 10 мл
39 градуса продължаваше да е температурата.
И след това не се е будил.
Но за сега не е кашлял.
Нашия доктор отсъства .
Направо ужас.
А съм сама .
Татко му се връща другата събота от чужбина.

# 441
  • shumen
Танче,ентеровирус сигурно е.Да се оправя скоро малкия.

# 442
Танче,ентеровирус сигурно е.Да се оправя скоро малкия.
danaeka благодаря ти.
Дано се оправи бързо.
Защото нарожденния си ден иска два подаръка .
И сам си поръча тортата да е пепа.
Отстрани небесно синя и от горе играчки пепа,Джордж, мама праси и татко праси.
Изявява желание сам да се облича.
Само където му е трудно там помагам.
Дай боже всичко да е наред и на 5 ти Ноември да му празнуваме рождения ден навършва 4 г.
Бързо възстановяване на всички които са болни.
Да няма болни деца .
Няма нищо по хубаво от това децата да са здрави весели и щастливи.

# 443
Танче, моето дете на 04.11 става на 5 Simple Smile Пада се Понеделник, и за вечерта сме запазили детски кът да празнуват с приятелчетата от градината. Ама така ми е спек…. Някой спомена нещо, което ми се струва много вярно - тази година рано рано започнаха да се разболяват.

# 444
И ние идваме от зъболекар. С по един кариес са и двамата. Каката много наплашена, а-ха да се разплаче. Малкият по-кооперативен... Трябва да почнем да ги облъчваме Cry 

Момичета, колко време сте държали децата вкъщи, когато са били с коксаки?

# 445
  • shumen
Ах,тия събирания и рожденни дни хич не ги харесвам,ама то може ли цял живот все да ги пазим.
Барбалена,малкия на колко беше?Той май ще е по смел от кака си.
Аз съм по добре.За всеки случай минах през лекарката и одобри моето лечение и каза да продължа с него.

# 446
Дани, на 2.2 е. Той е по-своенрав и голям инат. Каката прави доста неща против волята си, което пък също не е добре Sad

Ти болнични ли си? Да се оправяш бързо! Добре, че детето е добре и дано да устиска.

Каката също е рожденичка скоро. Ма май няма да празнуваме.

# 447
Ние пък нашето дете не мога да кажа, че го пазим. Така или иначе вирусите са навсякъде..

Барбалена, много е трудно с инати деца, много. На моите приятелки децата са деца мечта и никоя не ме разбира, все акъл ми дават без да имат представя за какво иде реч 😆

# 448
  • shumen
Барбалена,благодаря.И аз се моля да устиска здрав.
Иначе аз съм болнични до Сряда.Надявам се дотогава да се оправя.
Ваня,ходихте ли на лекар?Как е малечка?

# 449
И ние идваме от зъболекар. С по един кариес са и двамата. Каката много наплашена, а-ха да се разплаче. Малкият по-кооперативен... Трябва да почнем да ги облъчваме Cry 

Момичета, колко време сте държали децата вкъщи, когато са били с коксаки?

Докато завехнат всички пъпки.

Общи условия

Активация на акаунт