Какво прави един човек алкохолик? Какво ви тласна към алкохола?

• 8 651
  • 165
  •   1
Отговори
# 105
  • Между гори и планини
Мъжът и прави греяно вино, но пием само по Коледа. Мога с месеци да не пия алкохол, но пък като изляза навън си пия коктейл с удоволствие, ама от тия с повечко сок и сладичко, отколкото алкохол 😂 Едно време харесвах Бейлис. Сега имам домашни ликьори от череши, вишни, горски плодове. Ей така си седят, а са вкусни. Слагам в сладкиши.

# 106
Като студентка по едно време имах много тежка алергия от много неща. Ами не пиех по купоните и пак ми беше весело. Имаше едно момиче, което беше с болно сърце и си носеше сокове и нектари, не близваше алкохол. Скоро един приятел от онова време твърдеше, че едвам ме е довлякъл до вкъщи, мъртво пияна. Казах му, че нещо бърка кой е бил пиян - аз или той. Напивала съм се само веднъж през живота си, колкото да разбера, че тази работа не е за мен.

# 107
  • По света и у нас
Обаче социалният натиск да пиеш е толкова силен. Отвсякъде те притискат. Айде само малко, айде за наздраве. Както беше писал един лекар... да вдигаш чаша с алкохол с репликата На здраве е безумие. Дори и 20 грама алкохол нанасят щета по мозъка и черния дроб. Не знам дали хората го знаят, но алкохолът е начело на списъка с канцерогени. При разграждането му в черния дроб се отделят канцерогенни алдехиди.

Верно е, аз пия повече когато се социализирам. Ако съм във връзка мъжа все пие повече от мен и аз все да му правя компания и се пропивам... не обичам така!
Разни познати се опитваха да ме наливат а да стоя с тях, това си е престъпление!

# 108
Е, написали са го - Цар Алкохол. По-добре да не се попада във властта му. Аз съм попаднал частично ( може би ) и не ми харесва вече. За другите, особено за жените по-добре да не се пускат в това.
Само на празници и то по изключение и в малки количества.

# 109
Сетих са за английска поговорка:

"Алкохолът е добър слуга,но лош господар"

Не допускайте алкохола да ви стане господар. А англичаните знаят какво говорят,понеже са големи пияници. Yum

# 110
В тази тема, типично в БГ-мама стил никой не близва Grinning

Не ме разбирайте погрешно, не одобрявам честата и солидна употреба на алкохол. Алкохолизмът е голям бич, разваля семейства, животи.
Но е малко абсурдно в тази тема като представителна извадна на обществото никой да не пие, пък в реалния свят заведенията пълни, супермаркетите препълнени с алкохол.

# 111
  • Somewhere far away
Или пишат само такива хора.
То наистина кой ще си признае ?
 Аз затова зададох моя въпрос по- рано и исках честно всеки да си признае, но явно само моралисти и противници на алкохола пишат Grinning

# 112
Аз не съм отрекъл, при това казвам че често употребявам, но едва в последните години го отбелязвам като проблем, и го признавам пред мен и пред другите. Стремя се да се боря и ограничавам съвместно и с други хора, които са с подобен проблем.
И предимно чувствата за това, са на горчиво съжаление и почти примирение, за многото минуси които ми донесе Царя. Развали много неща, и връзки и приятелства, и роднинства.

# 113
kirasirrav със сигурност не е към теб, а към тези които не пишат.
Просто е една стара тенденция, че дори и в анонимните форуми като този, често се поддържа "перфектен" образ, който разбира се е илюзия. Всеки си има проблеми, трески за дялане, лоши навици и тн.

# 114
Карате ме да се чувствам виновна направо, че пиша в тема за алкохолици, без да съм алкохолик.

# 115

Telesilla глупости, разбира се е хубаво, че пишеш. Темата не е за алкохолици. Аз я разбирам по-скоро като споделяне не опит с алкохола, защо пием, както тласка човека да прекалява и тн.
Просто отбелязвам, че в бг-мама, теми, в които се говори за нещо, което те прави неперфектен, се избягват, тъй като ако темата е представителна извадка на обществото, 80% от българите пият само на Нова Година, което не е така.
Хората не се чувстват комфортно да си споделят проблемите.

# 116
  • Другата България
Темата е за алкохолици. Пита се директно “Какво ви тласна към алкохола“.
Най-нормалното нещо е в женски форум за майки да няма такива.
За мен по-“ненормално е“ да се предполага, че щом никой не пише, значи се крие, а не, че просто не е такъв.
Иначе, ако е за кой колко и кога пие - това е друга тема.
Имало е /мисля и че още има/ и такива теми във форума.

# 117
  • Между гори и планини
Аз много подробно обясних - баща пияница ме е отвратил!
Големият ми син сигурно е пил веднъж, дваж алкохол. А работеше почти 3 години в английски пъб.

# 118
  • До хладилника, който обичам
И аз не съм по темата, защото пия рядко и по малко, само социално.

Но ми прави впечатление колко нормално се приема ежедневното пиене - 100гр или повече твърд алкохол, 4-6 бири, или пък 2-3 чаши вино, или микс от същите, и всичко се приема за съвсем в реда на нещата. Да се отпусне човек, да му стане хубаво, всички пият, чудо голямо. И никой от тези ежедневно консумиращи хора не е алкохолик и не се разпознава в битово пиянство, но и почти никой не казва - спокойно мога да не пия няколко седмици подред и ето, правя го без проблем. Не осъждам, не ме разбирайте погрешно, не ме засяга лично и всеки да прави каквото му се пие, но се чудя понякога, дали не минава границата точно там - ако не може човек да се откаже някоя вечер, или няколко вечери, без да страда емоционално/физически, дали не е време да се замисли по-сериозно.

# 119
  • Другата България
Повечето от тези хора казват, че го правят за разпускане.
Според мен, разбира се.
След уморен ден.

Общи условия

Активация на акаунт