Електрически автомобили

• 3 799
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм активен  шофьор от 15 години, досега съм имала все ДВГ, някой ден се надявам и аз на ел.автомобил да си имам.Живот и здраве:)

# 31
Аз като верен фен на дизела, напоследък се оглеждам за електрическа кола, но нещо все ме спира. Живеем в къща на 600м надморска височина. Зная, че не е проблем зимата с електричка, понеже на съседна улица с м виждала Vw up и Hyundai. Лятото доста често пътуваме до българското море и ме спира само идеята за 3-4 пъти спиране и чакане по станциите в жегата.

# 32
  • Бургас
Бургас-София, лично аз съм го правила без зареждане. Тръгвам със 100% заряд на батерията и на ИтаМаг на Църна Маца съм с батерия 12%. 3 часа и 17мин. Батерия 77Кв. Карам на темпомат, 120км/ч.
Като съм с мъжа ми не се получава. Той кара по-динамично. Спираме веднъж на Еко на Нова Загора. Там зареждаме до 80%, което отнема около 14-20 мин.  Стигаме пак за същото време.
Обикновено в София зареждам до 80% или на ИтаМаг на зарядната станция на Финес, която е 240Кв или на Гаритидж (пак на Финес). Пред Братя Хлебари е 150Кв станцията. Върша си работата в София, и тръгвам обикновено с около 70% батерия. Спирам на Петрол на Оризово. Там има няколко хипер чарджъри на Финес и Електрип. Аз зареждам обикновено на Електрип. Отново около 20мин отнема. У нас се прибирам с около 10% батерия.
У нас имам 11Кв станция. На работа имаме 2: 11кВ и 22Кв.
Ако обстоятелствата не го наложат, няма да се върна на ДВГ.

# 33
  • Варна
Варна - София - Варна, зареждаме по веднъж в посока, на Търново, Финес на Макдоналдс, KIA EV6.
Нямаме никаква бариера да тръгнем накъдето и да е. Зарежда се за едно кафе време, на хиперчарджърите.

# 34
С електричка сме от 2г и малко и имаме навъртени 70к+ километра. За миг не сме съжалили за избора си. Един ден ще сменя и моята малка, градска кола с малка градска електричка.
Мира, а пробвахте ли новите зареждачки на ВТ? Ние лятото ходихме до Букурещ, но ни откара на друго място и не успяхме да ги пробваме.
Ето я.
Hellboy

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 14:31 от Лятo

# 35
  • Варна
Лято, не сме ги пробвали. Чии са?
Последно октомври месец май беше, като ходи мм в София. После сме ходили към Хасково, там на село Тракия, пак Финес.
Голяма красота е червения дзвер и нашата е червена Simple Smile
Оглеждаме се за втора ние.

# 36
До Метро някъде. Андей Лорер е виновникът Simple Smile Не са на Финес, защото първо при тях ги търсих, но не ги открих.

# 37
Варна - София - Варна, зареждаме по веднъж в посока, на Търново, Финес на Макдоналдс, KIA EV6.
Мира, може ли да кажеш с каква скорост?

# 38
  • Варна
Разбира се, че мога. Само не разбирам с какво тази информация е полезна. Скоростта е 130 км. средна скорост. Колата на 80% има пробег 460 км лятото и 360 км. зимата.

# 39
Какво значи с какво е полезна информацията?! Любопитно ми е при каква скорост на шофиране спирате за едно зареждане при пътуваме от Варна до София. Аз не съм любител на "бавното" каране. Знаеш че, колкото по-бързо караш, толкова по-често трябва да зареждаш.

# 40
  • Варна
Шофирането на електрически автомобил носи огромен кеф, било то бързо или бавно, и мисля, че ще ти хареса Simple Smile Колата е с електромотор 325 к.с., имаш ги веднага като си помислиш за тях, не ги събираш с предавка надолу и дистанция. В спортен режим аз не мога да я удържам Simple Smile
Факт е, че и аз настъпвах дизела, но с тази и спокойното каране е удоволствие. Постоянно виждаш прогноза колко км ще минеш ако караш с един каква си скорост.

# 41
Още повече ме надъхваш, Мира. Карала съм два пъти електрическа кола. Веднъж преди 4 години мъжа ми ми подари ваучер за Спарк (това са електрически коли под наем. предполагам знаеш, но да уточня, ако някой не е наясно), защото знае че много се кефя на електрическите. И преди няколко месеца, докато чакахме да ми обслужат колата, тествахме една от автосалона. Та от известно време обмисляме да сменим една от колите с електрическа. Той сега чете, информира се и вече нямам търпение честно казано Grinning

# 42
Скоростта е 130 км. средна скорост.
Колко? Joy

# 43
  • SF
Мини, каква марка би избрала? Аз искам малка градска количка, но май предпочитам да е хибрид.

# 44
Есме, най-много ми се иска Тесла. Мъжът ми каза, че сега при новите щели да коригират окачването да не е толкова твърдо. Kia Niro също бяхме гледали. Общо взето мъжа ми се занимава да проучва с какви батерии са, каква е технологията, всички характеристики от-до. Аз ще избирам от предложените от него. Grinning  Ние искаме изцяло електрическа. Ползваме много платена зона в града и поне да се възползваме от предимствата на този тип автомобил. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт