Електрически автомобили

• 3 803
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
  • SF
Да, но по принцип, когато се понапълни с такива автомобили, в моя град тази привилегия за тях ще отпадне. Ще те следя, да знаеш! Simple Smile

# 46
И нашето семейство обмисля електричка, та се записвам да ви чета.

Имаме приятел голям фен на тесла и ми предлага да вземем Model Y 2025 била с много подобрения, но трябва да стигне поне до Румъния.

Мисля да походим да покараме малко на тест драйв и да видим как е, че само спарк сме карали. Преди няколко месеца ползвахме кола под наем и си бяхме поискали електрическа, но като отидохме на място казаха, че нямат, та така и не успяхме да пробваме.

# 47
  • София
Да споделя и аз , може на някой да еполезно.
Нашата кола не е споменавана досега в темата.
Пежо с 50 кв батерия.
За градско е идеална, имаме гараж и съответно се зарежда там. Сметките за ток са между 12 и 20лв.
В разхода зима и лято засега няма разлика в града.
По междуградските пътища се движи между 20-25кв, но ние не се движим с високи скорости, между 100-120. По същия начин се движим и с дизел, бензин, преди това имахме и кола на газ.
При по-висока скорост разхода рязко скача.
Не знам колко км се изминава с един заряд на батерията, гледаме да зареждаме на около 200км. И ние на толкова имаме нужда от почивка.
В България е много лесно планирането, има много и разнообразни зарядни станции. В  Гърция беше малко по-сложно лятото, но и там намерихме решение.

# 48
Ние се оглеждаме за нещо, което би поело 3 малки деца на задните седалки. Приемам и препоръки. Понеже сме в район с доста денивелация и баири, може да е нещо по- високо като база.

# 49
  • Варна
Ние сме с KIA EV6, комфортът е на ниво, параметрите също.
Цената и е около 130 к., ако е в бюджета, препоръчвам да видите и нея, на живо и тест драйв.

# 50
Да споделя нещо.
Тествахме Mercedes EQS580 лимозина за един ден.
Усещане за класа и комфорт. Возията е като в лодка (все пак е с въздушно окачване). Има масаж на предните седалки, голям кеф. Има 3 вида рекупация: one pedal drive, (като Теслата), като обикновена кола и автоматично.
Много копчалъци, много нещо по волана. Не можахме да се ориентираме от къде да пуснем темпомата, оказа се лесно, ако си карал мерцедес.
Обаче, кънектвах телефона с колата, за да слушаме музика.
Закарах майка ми до зъболекар и докато я чаках исках да гледам клипчета в ютюб, не успях. Оказа се, че трябва да спотвам интернет от телефона, за да се случи това. С Теслата ми е на 2 клика, тя си има интернет навсякъде без Турция и Сърбия.
Обаче е мудна, бавно набира и не ѝ бяха изключили някакъв звук и се чуваше все едно ДВГ караш, а нас това ни дразни моооого. Теслата ни е като антилопка.
Споделих си впечатленията на дилъра и той каза, че Мерцедес си е лимузина и залага на лукса, а Теслата е компютър на колела.
Дай боже да имаме възможност да вземем Дунипър.

Общи условия

Активация на акаунт