Никакво намерение нямам да ровя час или два, за да търся и отсявам достоверни източници, защото не всички са такива, разбира се, и после просто да бъде изтрито. Играх си да го правя за отвлечените деца, два или три пъти публикувах линкове към доклади с цифри и данни, както и към журналистически статии и проучвания, и всеки път биваше изтривано в големите истерии на двама-трима потребители, които вече не пишат тук. Неуважително и не виждам смисъл. Пак ще отричате, пак ще извъртате.
Ако наистина темата те вълнува, материали има много. Лично аз използвам английски, на такъв език търся и чета. Пределно ясно ми е, че не всичко в интернет е достоверно. Но с малко ровене и мисъл в главата човек може да отсее и да си провери източниците.
Ясно ми е, че за поддръжниците на руската страна нито отвличания има, нито изнасилвания. Но реалността е доста по-различна. Даже и Мелания писа писмо по въпроса с отвлечените деца. Война е, всякакви гадости има и мисля, че това ти е пределно ясно.
И за да съм коректна, има данни и регистрирани случаи на изнасилвания от страна на украинската армия. Пак не мога да цитирам точни цифри, но съотнешението беше в полза на руснаците. И тези данни ги има в "различни източници".