Войната в Украйна 3

• 770 650
  • 17 592
  •   6
Отговори
# 16 500
Но в едно съм убеден, до Нова Година украинците ще са изтласкани напълно от Покровс, Мирноград и Купянск.

Като те знам какъв си познавач съм сигурен че нищо от това няма да се случи.

Аз вече не вярвам и на една дума от източници, завършващи на ".ru", защото от тях се лее гадна и мръсна кремльовска пропаганда.

Не си личи. Всичките ти мнения са копия от idinh.ru

# 16 501
Сирски е опитал десант със спецназ. Чакали са ги. Повечето са 200 и 300. Американският хеликоптер с който са пристигнали в Покровск, е унищожен.
Телеграм

Информацията любезно е предоставена от агенция "една ValentinaP каза" в 3:15 ч. на 1.11.2025 г.
Това видео в Ютуб е от австралийски блогър, бивш военен, който коментира ситуацията в Украйна от началото на войната. Човекът е про-украински настроен, но коментарите му са изцяло базирани на познанията от военната практика. Някъде след 6-тата минута е сателитното видео от десанта.
https://www.youtube.com/watch?v=bHYKbVl0WQg

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 14:00 от Абуто

# 16 502
Сирски  е там, край Покровск ,с десанта. Нищо опасно няма.

# 16 503
Аз вече не вярвам и на една дума от източници, завършващи на ".ru", защото от тях се лее гадна и мръсна кремльовска пропаганда. В този форум ми го обясниха вчера или онзи ден.

Е да бе да ,да
Двойно положително отрицание.

# 16 504
Украинците пазят мълчание. Но десантът е в града и води улични боеве, зачиства.
 Мълчание, като за  унищожения  Орешник преди време ,тайна операция, за която са мълчали до сега.

# 16 505
Ама, какво съм виновен аз, че кремльовски пропагандисти ме копират?! Мошенници!

А тази история с "десанта" на спецчасти от ГУР в Покровск си е чиста смехория. Как така десант в собствена територия?!?! Такова чудо не съществува, дами и господа. Та нали в града имаше само шепа руснаци, отдавна избити от доблестните украински бойци, пък сега - десант. Десант бе това на руснаците в Гостомел, т.е. пренасяне по въздуха на военни подразделения в дълбочина на противниковата територия, които водят бой в обкръжение до подхода на собствените войски.
Ако сега признаем, че има десант, значи да признаем, че преди са ни лъгали и ние папагалски сме повтаряли, че в Покровск няма руснаци, освен 200-на човека, вече отдавна трупове. Абе смехория.

# 16 506
Единственото, което не познавам правилно са сроковете, но нещата се случват.
Относно удареният Орешник... Защо чак сега почват да се хвалят? Чудят се вече как да си повдигат морала, щото са пред крах

# 16 507
Щото предпочитат първо да свършат работата, после да се хвалят.

# 16 508
Прави ми впечатление, че в по-малките населени места не просто защитават Путин, а направо му се кефят като на рок звезда.

# 16 509
Ударили орешника преди две години... Ама точно през 2023 когато а днес, а утре щяха да почват офанзивата пропуснали да го споменат. Нали? И вчера направили десант с двайсет души, които са някакви украински хибриди между Супермен, Спайдърмен, Рамбо, Роки и Батман. Чакаха да ги заклещят, че да изпратят най-елитните си части на абсолютна самоубийствена мисия.
Утре ще излезе оня сополивия да изкаже благодарност за смелостта на безсмислено загинали бойци за да задържат руснаците, които иначе щяха вече да са в Младост 2 и Овча Купел.

# 16 510
  • София
Единственото, което не познавам правилно са сроковете, но нещата се случват.
Относно удареният Орешник... Защо чак сега почват да се хвалят? Чудят се вече как да си повдигат морала, щото са пред крах
Има видео подтвърждение, че имаше удар. За много от операции може и въобще да не се разбере никога. Малюк няма нужда да се хвали, черноморски флот свидетел на това, както и операция Паутина.

# 16 511
Скрит текст:
БУДАНОВ В АДА ПОКРОВСКА
⚡️Буданов слезе в ада на Покровск и лично контролира десантирането на десантника ГУР МО.
В Покровск продължава контраперацията на Силите за отбрана на Украйна
Борбата за Покровск премина в изключително остра фаза. В града започна контролът на Силите за отбрана на Украйна. Десантът на десантника на ГУР МО се контролира лично от шефа на военното разузнаване Кирил Буданов.
Това, че скаутите кацнаха в Покровск и започнаха контроперацията, е в съобщението "социално". Въпросът се отнася до собствени източници.
Известно е, че към момента украинските сили са навлязли в три района на града, които вече са считани за контролирани окупатори. Десантът на бойците на десантниците от ГУР е извършен директно от хеликоптери
По данни на журналиста Economist Оливър Карол скаути се опитват да възстановят контрола върху важните логистични маршрути на ВСУ. Те играят ключова роля за обезопасяването на Силите за отбрана на Украйна.
В мрежата се появи снимка на Буданов със специалните части на ГУР, движещи се в посока Покровск.
Междувременно Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи сутринта, че в Покровско направление руснаци са щурмували позициите на ВСУ 48 пъти. Двубоите продължиха край Никаноривка, Родински, Червоной Лиман, Мирноград, Новоекономично, Котлиного, Удачного, Молодецки, Дачного, Лисивка, Новопавловка, Покровска, Звирово, Новоукраинка и Гришиного.
По данни на изданието на Атлантическия съвет боевете под Покровском сочат болезнен проблем на Украйна - човешките ресурси на ВСУ постепенно се изчерпват. Точната ситуация под Покровском стана символ на дисбаланс в съотношението между силите на Украйна и Русия.
Това стана особено усетено, след като мъже 18-22 години Киев отмени забраната за пътуване.
Според DeepState на 30 октомври руснаците са напреднали в южните покрайнини на Покровск. Продължават ожесточени двубои в района на така нареченото "добропилско изпълнение". Там врагът пробива напред край Владимировка и Полтавка, ЗСУ изтласкаха руснаците край новия Шаховой.
Руската отбрана излезе с изявление, че руските войски „предопрепятстват опита за десант на силите за специални операции на ГУР на Украйна“ в района на Покровск, а всички 11 души, кацнали от хеликоптера, са били унищожени. Източник в ГУР на Министерството на отбраната отбелязва, че твърдението за унищожаването на украински десант не е валидно. По думите му продължават стабилизационните действия под ръководството на началника на ДД Кирил Буданов в определен район на Покровск.
Военните отбелязаха, че тези руски войници не могат да продължат напред сега. Чакат подкрепление и помощ. "Те разбират къде са стигнали. Това чуваме от прихващанията, от това, което се опитват да предадат на основните си сили. Те също не казват истината, защото задачата им е да запазят живота им", заяви Цехоцки. Офицер от въоръжените сили добави, че в града в момента има много активни мерки.
Буданов се  разхождал из Покровск, сгрешила съм човека. Автоматичен превод.

# 16 512
  • София
Там не реално да се разхождат нито украинци нито русня. Сирский и Буданов са там наблизо, но не в Покровск.
https://x.com/small10space/status/1984279286208135366
https://x.com/CinC_AFU/status/1984628797866377305

# 16 513
Who will save Ukrainian troops in Pokrovsk?/ Кой ще спаси украинските войски в Покровск?
https://www.spectator.co.uk/article/who-will-save-ukrainian-troops-in-pokrosk/
Цитат
Ukraine’s military command has not always managed to hold that balance, at times allowing its troops to be encircled and slaughtered rather than ordering a timely retreat. Today, that same choice between territories and lives is being made in Pokrovsk.
автоматичен превод: Военното командване на Украйна не винаги е успявало да поддържа този баланс, понякога позволявайки войските му да бъдат обкръжени и избити, вместо да нареди своевременно отстъпление. Днес същият избор между територии и човешки животи се прави в Покровск.

Украинските войници, обкръжени в Покровск, започнаха да се предават
https://glasove.com/novini/ukrainskite-voynitsi-obkrazheni-v-pok … ha-da-se-predavat

"Разбрах, че командирът ни е изоставил отдавна. С партньора ми се опитахме да организираме отбрана в частна къща. Но после решихме, че е по-добре да се предадем. Защото нямаше смисъл да се съпротивляваме. Командирът ни беше предал. Нямаше никакъв смисъл“, каза Кревенко.

# 16 514
Там не реално да се разхождат нито украинци нито русня. Сирский и Буданов са там наблизо, но не в Покровск.
https://x.com/small10space/status/1984279286208135366
https://x.com/CinC_AFU/status/1984628797866377305
Е, ти пък сега, недей разваля имиджа на Борянка! Тя каза, че само сбъркала Сирский с Буданов, иначе всичко друго казано от нея било верно. Сега излиза, че пак са я лъгали, а тя наивно им вярвала.

А горното видео ще трябва да е от зачистката на онези 200 рашки, дето се били промъкнали някак си в Покровск и вече ги няма там.

Общи условия

Активация на акаунт