Войната в Украйна 3

• 764 166
  • 17 391
  •   9
Отговори
# 17 340
10 милиона украинци се изнесоха при затворени граници за мъже между 18 и 60 г. А ако нямаше ограничения щяха да са двойно и тройно повече. Стотици хиляди млади момчета се изнесоха само за броени дни след отварянето на границите за онези  между 18 и 22 г. Ако имаше някаква вълна на патриотизъм в Украйна, тя бе в началото на 22-ра година, но се оттече отдавна. Благодарение лъжите и номерата на клоуна,  преди всичко.

# 17 341
  • София
10 милиона украинци се изнесоха при затворени граници за мъже между 18 и 60 г. А ако нямаше ограничения щяха да са двойно и тройно повече. Стотици хиляди млади момчета се изнесоха само за броени дни след отварянето на границите за онези  между 18 и 22 г. Ако имаше някаква вълна на патриотизъм в Украйна, тя бе в началото на 22-ра година, но се оттече отдавна. Благодарение лъжите и номерата на клоуна,  преди всичко.
Това даже самите поляци са го отрекли. Има излязли, ама колко са влезли обратно в Украйна. А и като позволиха по закон, защо да не заминат, на доста от тези момчета майки и сестри живеят по чужбина.

Полша отрече данните за напускането на 100 хиляди мъже от Украйна, обяснявайки това със статия във вестника.„Телеграф“ съобщи за броя на проверките, извършени при влизане в Полша, а не за броя на отделните лица, напускащи Украйна. Отчетената цифра от 98 500 проверки за два месеца не включва хора, които са се завърнали в Украйна или са преминали границата многократно. През същия период над 45 000 мъже в тази възрастова група са се завърнали в Украйна от Полша.
Същността на опровержението: Полските граничари заявиха, че числото 100 000 не е общият брой на хората, а сборът от всички преминавания на границата с Полша, и тази статистика не включва заминаванията от Полша обратно към Украйна.

# 17 342

https://www.youtube.com/watch?v=1adGy3Q8Krs&list=RD1adGy3Q8Krs&start_radio=1

# 17 343
Относно корупцията и кражбата на пари от военните помощи в Украйна:

В прокетоспоразумението на Доналд Тръмп е фигурирал следния текст, цитиран от Wall Street Journal: Украйна „да проведе пълен преглед на цялата получена помощ и да създаде правен механизъм за справяне с откритите нарушения и наказване на тези, които незаконно са се възползвали от войната.“ Новата версия вместо това предоставя „пълна амнистия за всички действия, извършени по време на войната“, като заменя клаузата за отчетност. Официалният представител на администрацията на Тръмп е уточнил пред американската медия, че Украйна е поискала промяната.

Та после защо не ги харесвам тия корумпета!
Сега ще видите как ще си продадат родината, само и само да имат имунитет.

# 17 344
  • София
Относно корупцията и кражбата на пари от военните помощи в Украйна:

В прокетоспоразумението на Доналд Тръмп е фигурирал следния текст, цитиран от Wall Street Journal: Украйна „да проведе пълен преглед на цялата получена помощ и да създаде правен механизъм за справяне с откритите нарушения и наказване на тези, които незаконно са се възползвали от войната.“ Новата версия вместо това предоставя „пълна амнистия за всички действия, извършени по време на войната“, като заменя клаузата за отчетност. Официалният представител на администрацията на Тръмп е уточнил пред американската медия, че Украйна е поискала промяната.

Та после защо не ги харесвам тия корумпета!
Сега ще видите как ще си продадат родината, само и само да имат имунитет.
Умеров вчера каза, че това е лъжа. Той нямал такива пълномощия да променя никакви текстове.
https://nv.ua/ukraine/politics/rustem-umerov-sdelal-zayavlenie-o … eve-50562418.html

# 17 345
Русия такива победи и напредък жъне, че се моли Тръмп да  и даде служебна победа, ако разбирате И такава дезинформация тече, че трябва  да държиш  оригинала да си сигурен нея.

# 17 346
Не упреквам хората, които успяха да напуснат Украйна. Напротив. Съчувствам им. Изнесоха се заради геноцида, който Русия налага в чужда държава. Не заради Зеленски. Корпуционни скандали, лоша политика - това са си вътрешни украински проблеми, които не ме касаят, тяхна си работа, да се оправят. Касае ме обаче фактът, че Русия продължава да избива хора там. И да заплашва наред. Касае ме и защото същата тази Русия обяви България за вражеска държава.

# 17 347
Обръщение на Зеленски към украинския народ

🇺🇦❗️ОБРЪЩЕНИЕ НА ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ КЪМ УКРАИНСКИЯ  НАРОДА!

Сега е един от най-тежките моменти в нашата история. Сега натискът върху Украйна е един от най-тежките.

Сега Украйна може да се окаже пред много тежък избор: или загуба на достойнство, или риск от загуба на ключов партньор.

Или тежките 28 точки, или изключително тежка зима, най-тежката, и по-нататъшни рискове.

Живот без свобода, без достойнство, без справедливост и да вярваме на този, който ни нападна вече два пъти.

От нас ще очакват отговор. Въпреки че всъщност аз вече го дадох на 20 май 2019 г., когато се заклех във вярност на Украйна. <...> За мен това беше клетва и всеки ден пазя вярност на всяка нейна дума, никога няма да я предам.

Националният украински интерес трябва да бъде отчетен. Ние няма да правим гръмки изявления. Ще работим спокойно с Америка и всички партньори.

Ще има конструктивно търсене на решения с нашия главен партньор. Аз ще привеждам аргументи, ще убеждавам, ще предлагам алтернативи. Но със сигурност няма да дадем на врага повод да каже, че Украйна не иска мир, че тя проваля процеса и не е готова за дипломация.

Украйна ще работи бързо. Днес, в събота, в неделя и през цялата следваща седмица, и колкото е необходимо. В режим 24/7 аз ще се боря за това, сред всички точки на плана да не бъдат пропуснати поне две: достойнството и свободата на украинците.

Ще направим всичко, за да се случи край на войната и да не се случи край на Украйна, край на Европа и на глобалния мир.

Говорих с европейците, ние разчитаме на европейските приятели, които със сигурност разбират, че Русия не е някъде далеч, че е близо до границите на ЕС, а Украйна е единственият щит, който отделя комфортния европейски живот от плановете на Путин.

Украйна не трябва да преживява дежа-вю на 24 февруари, когато имаше усещането, че сме сами и никой не може да спре Русия, освен нашите героични хора.

Ние без съмнение сме стоманени, но всеки, дори най-здравият метал, може да не издържи. Не забравяйте това, бъдете с Украйна.

Обръщам се сега към всички украинци: нашите хора, граждани, политици, всички – трябва да се съберем, да се опомним, да спрем разправиите, да спрем политическите игри. Държавата трябва да работи, парламентът на воюващата страна трябва да работи единно.

Спомням си, как в първите дни на войната различни пратеници ми предаваха различни планове, точки, ултиматуми за прекратяване на войната. Казваха: или така, или по никакъв начин. Или вие ще подпишете, или просто ще ви ликвидират, а вместо вас това вече ще го подпише изпълняващият длъжността президент на Украйна.

С какво приключи това, е известно. Много от тези пратеници станаха част от обменния фонд и се отправиха заедно с тези предложения у дома в родното си пристанище.

Ние не предадохме Украйна тогава, със сигурност няма да го направим и сега. И аз точно знам, че в този наистина един от най-тежките моменти в нашата история, аз не съм сам.

Скъпи украинци, следващата седмица ще бъде много трудна, наситена със събития.

Вие сте зрял, разумен, съзнателен народ, който неведнъж е доказвал това, който разбира, че през това време ще има много натиск – политически, информационен, всякакъв, за да ни отслабят, за да ни скарат.

Врагът не спи и ще прави всичко, за да не успеем. Ще му позволим ли ние с вас да го направи? Нямаме право. И ние ще успеем.

И аз вярвам и знам, че не съм сам, с мен са нашият народ, обществото, войните, партньорите, съюзниците, всички наши хора – свободни, достойни, единни.

# 17 348
Яко. Не са длъжни да приемат някакъв план, могат да се бият колкото трябва.

# 17 349
Зеленски прави огромна услуга на руснаците, които сега са с развързани ръце да си постигнат, каквото си решат на бойното поле.
 Прави услуга и на Тръмп, който може спокойно да си умие ръчичките и да се врътне “оправяйте се сами тогава”.

# 17 350
Зеленски прави огромна услуга на руснаците, които сега са с развързани ръце да си постигнат, каквото си решат на бойното поле.
 Прави услуга и на Тръмп, който може спокойно да си умие ръчичките и да се врътне “оправяйте се сами тогава”.

Путин, каквото и да направи или не направи Зеленски, ще продължи по всякакъв начин да сее смърт и ужас в Украйна. И не заради самата Украйна, а заради патологичната си неудовлетвореност от това, че империята СССР се разпадна. И никой от бившите въобще не иска да има нещо общо ни с него, ни с Русия! Проблемът му е доста по-дълбок, явно! На всичкото отгоре, излиза, че Русия не успя сама да се справи с Украйна, намеси се Тръмп и му поднася "победата" на тепсия! Е, няма да е доволен, естествено. Пък и за какво му е на Путин изгорената територия на Украйна и отде пари, за да я възстанови... и т. н.

Тръмп е престъпник, точно като Путин! Двамата са в сговор, то се вижда! И това никога няма да бъде забравено!

# 17 351
Около 8% от населението на Украйна е емигрирало след войната.
Аз да кажа, че суровият петрол е 57долара, с 18% по-евтино от миналата година, фактът че банката им разпродава златния резерв, за да налее ликвидност в умрялата им икономика, сочи че денги на привършване. Може би затова се разбързаха с т.н мирен план.
Появи ли се много злато на пазара, цената му пада и това се отразява в световен мащаб. Пък Русия има злато, ново ще си изкопае.

# 17 352
Украйна може да воюва колкото трябва - казвате. Абсолютно вярно. Въпросът е колкото трябва на кого? При всички случаи не и на самата Украйна.  Всяко следващо предложение за примирие е по-лошо от предишното. Вече имаме 3 такива - от Гостомел, Истанбул и сега на Тръмп.  Защото фронтовата линия се мести постоянно на запад, а не на изток. И това е факт, който не може да бъде скрит, колкото и да  рисуват завзетите територии на все по-дребномащабни карти.

# 17 353
  • София
Рушат всичко напред, докато се разпада всичко зад тях.

48 милиона барела се скитат немили недраги из морета и океани, американците са върнали руски танкер, запътил се към бреговете на Венецуела.

Два дни в Х лъсна, кой стои зад русофилските акаунти. Араби, нигерийци, руснаци, живеещи в Европа. Много пари им наливат, докато своите нямат достъп до медицински грижи и се редят на опашка за месо. Ужасно много пари!

# 17 354
  • София
Украйна може да воюва колкото трябва - казвате. Абсолютно вярно. Въпросът е колкото трябва на кого? При всички случаи не и на самата Украйна.  Всяко следващо предложение за примирие е по-лошо от предишното. Вече имаме 3 такива - от Гостомел, Истанбул и сега на Тръмп.  Защото фронтовата линия се мести постоянно на запад, а не на изток. И това е факт, който не може да бъде скрит, колкото и да  рисуват завзетите територии на все по-дребномащабни карти.
В Гостомел не остана никой от руских, който да тръгне с крака към русия. Опита, да завиеш провал в красива хартия, няма да ти се получи, поне тук. В колони към Киев не останаха оцелели. Изгоряха, заедно с парадни униформи. В Истанбул нищо нямаше да подписват украинци , изслушаха и казаха "Не".

Лупа ти трябва, за да го видиш местенето. Дребномащабни били.

Общи условия

Активация на акаунт