Войната в Украйна 3

• 891 266
  • 19 786
  •   4
Отговори
# 19 095
В Русия имаше смесени настроения и много хора не одобряваха военната намеса в Украйна.
Но в момента, в който украински сили стъпиха на руска земя, нещата се обърнаха.
Поддръжката на Путин нарастна от под 70 на над 90% и руската икономика беше активирана за война.
Изведнъж русия получи подкрепа от други страни.
Курск е преломната точка и мястото в което бяха разбити много елитни украински бригади.
Според мен, това бе стратегическа грешка, която украинските въоръжени сили не биха допуснали.

# 19 096
Облекчиха си фронта другаде, ама щом  е грешка, нека и те грешат. Не са водили сто войни , а и съвременната война е съвсем различно нещо. Казват ,че генералите са готови за последната минала война, а от последната  е изтекла много вода.
 Можеше никой да не умира, ако си бяха стояли мирно руснаците. Кой  излъга путин, че ще е на бегом, явно не  е един.

# 19 097
В Русия имаше смесени настроения и много хора не одобряваха военната намеса в Украйна.
Поддръжката на Путин нарастна от под 70 на над 90% и руската икономика беше активирана за война.
Курск е преломната точка и мястото в което бяха разбити много елитни украински бригади.
Според мен, това бе стратегическа грешка, която украинските въоръжени сили не биха допуснали.
Демек признаваш, че невинни руснаци почти не са останали и от сега нататък няма да говорите за такива?

# 19 098
  • София
Не, переломний момент беше "разпятий мальчик" и Одеса 2 мая през 2014 година. Затова най големи виновници наравно с путин са и  лъжци-пропагандисти Соловьев, Киселев, Симонян, Скабеева.

# 19 099
Скрит текст:
Ама продължаваш да не разбираш, украинци не го искат путин. Елити може да се разберат, ама украинци ще ги изметат от страната  на секунда. Три Майдана би трябвало да научат и най глупавия. Половина бивша Рада се крие в рф. С хляб и сол обаче, ще посрещнат ЕС и НАТО. Все се надяваш, ама троши, забавен си.

Мисля, че грешите...
Украйна няма как да бъде в НАТО в този век.
В някоя паралелна реалност е възможно. Такава, в която Хитлер е спечелил втората световна.
А какво ще я правят тази голяма армия, с реален дългогодишен боен опит и въоръжена до зъби? Ще я оставят извън НАТО? Това би било много странно решение.

# 19 100
Щом не могат, значи не са опасност за Европа и няма защо да се вдига истерия в тази посока.
Няма как и двете да се верни, опорка до опорка.
Даа, ама нали трябва да се оправдава наливането на милиарди в корумпираната бездънна яма.

Да, крайно време е тези милиарди да отидат за руското население, а не за копейкин, фарадж, льо пен, орбан и други бандити. Не разбирам защо руснаците продължават да наливат тези милиарди в тези корумпирани лица, ама те си знаят, техни са си парите.

Милиардите на европейските народи, които се наливат в корумпираната бездънна яма Украйна

# 19 101
Щом не могат, значи не са опасност за Европа и няма защо да се вдига истерия в тази посока.
Няма как и двете да се верни, опорка до опорка.
Даа, ама нали трябва да се оправдава наливането на милиарди в корумпираната бездънна яма.

Да, крайно време е тези милиарди да отидат за руското население, а не за копейкин, фарадж, льо пен, орбан и други бандити. Не разбирам защо руснаците продължават да наливат тези милиарди в тези корумпирани лица, ама те си знаят, техни са си парите.

Милиардите на европейските народи, които се наливат в корумпираната бездънна яма Украйна
Спокойно, накрая русия ще плати сметката. Ще ти върне парите с лихвите, а пък ти ако искаш ги вземай.

# 19 102
  • София
Станислав Орлов, руски командир и основател на пара-военния баталон Еспаньола /88-ма разузнавателно -диверсионна бригада/ е застрелян при опит за арест от руските сили в Крим.
Бригадата е разпусната.
Това потвърждават самите те в телеграм каналът си.

Русия най-обича да създава платени убийци, после да им изпуска каиша и да се налага сама да ги убива.
Пригожин, Орлов, кой е следващ?

# 19 103

Няма такова нещо, напротив, видяха, че каквото повикало такова се обадило, но ти сигурно не знаеш руски и затова няма как да четеш форуми и см. Оплюха веднага многоходовата комбинация на великия пу, която дотам ги докара.

Но това няма никакво значение, защото никой не ги пита "за" ли са, или "против". Никой не смее, а даже и не иска да опита да мъцне, само някое дете ги отсрамва от време на време и тутакси заминава в колония.

# 19 104
Ако да проведеш избори е като путин и  Мадуро ,смятаме, че Зеленски е провел вече своите. С 99.9 % имахме избран.  Зеленски да кажем е със 60%.
 Векове цивилизация  е измислила неща, смятани за най-добрите, че не са измислени работещи по-добри, ама ние тук знаем  как трябва.
 Путин пръв отвори кутията и това е най-лошото направено.

# 19 105
Винаги съм се чудила какво мислят по въпроса нормалните и образовани руснаци. Защото знаем, че те иначе не могат да имат гласно мнение в Русия. Вече не се чудя!

Срещам преди нова година една рускиня, която живее във Финландия вече 30 години. С нея не се бяхме виждали от няколко години и взаимно се зарадвахме на случайната ни среща. Тя започна да ми обяснява как се е борила вече четири години и най-накрая успяла майка й да остане във Финландия. Всичко точно, докато не започна да ми описва Русия. Колко хубаво и подредено е там, никаква бюрокрация, направо да ти се прииска да имигрираш като я слушаш. Аз бях шашардисана. Понеже не исках да се заяждам, не посмях да я попитам въпросът, който ме напираше отвътре: за какво аджеба се бориш четири години, след като в Русия е цветя и рози. Не е ли по-лесно да си хванеш шапката и да ходиш на хубавото, в собствената си родина?

После засегна и темата с Украйна - как в Санк Петенбург има украински торти, украински ястия и прочие, как всичко си било по старо му, никаква омраза не таят към украинците, а как се опитва Запада да очерни Русия. Тук вече не се сдържах и доста любезно й отговорих, че все пак войната е факт, едва ли хората с убити роднини не изпитват никаква омраза. И като се почна да ми обяснява как украинците в Донбас потискали руснаците, не им давали да си говорят езика и прочие. То, все едно не е ясно, че украинците масово говорят на руски, че да ги потискат точно заради това.
И другото противоречие - лично познавала жена, която й е съседка, живяла в Донбас и украинците убили по онова време 250 деца. Затова жената се прибрала с детето си в родния си град. Сама си изкоментира, че мъжът й е още в Донбас. Изобщо не разбрах как един мъж ще си остави семейството, за да остане в такава рискова обстановка. То, не че случаи всякакви, обаче силно ми намирисва тази история.
А подобна история съм слушала и от моята приятелка полурускиня в България, така че хич не им се връзвам. Чувала съм гледна точна и на българи, живели в Донбас. Предпочитам на тях да вярвам, тъй като са неутрална страна.

# 19 106
  • София
Малко са доблестните руснаци дисиденти.
Поляк не вярвал на Запада, вързал се на руската пропаганда, отива до Украйна да види дали наистина има война там, руснаците го арестуват и той умира в плен поради нечовешки условия. Сега Полша изпраща нота до Москва, за да разбере с подробности какво по-точно се е случило на човека. Та, руската пропаганда вреди сериозно на вас и на вашите близки.

# 19 107
Не коментирахме това, макар че вече е на 4 дни:
Държавният департамент на САЩ поднови предупреждението към американските граждани да не пътуват до Русия.

Държавният департамент посочва множество високи рискове, свързани с тероризъм, неправомерно задържане и „произволно прилагане на местните закони“, съобщава Fox news, цитирана от БГНЕС.

“Американските граждани в Русия трябва да напуснат незабавно. Руските служители често разпитват и заплашват американски граждани без причина“, твърди Държавният департамент.

В предупреждението се казва още, че има прецедент руските служби за сигурност да арестуват американци по фалшиви обвинения.

# 19 108
  • София
Преди време някакъв американски студент отишъл в СК, да види как е. След няколко години в затвора го върнаха в ковчег. Не е нова практика, всичко може да се очаква.

# 19 109
Преди време някакъв американски студент отишъл в СК, да види как е. След няколко години в затвора го върнаха в ковчег. Не е нова практика, всичко може да се очаква.
По-брутална му беше съдбата. Върнаха го във вид на парализиран зеленчук и почина скоро след това.

Общи условия

Активация на акаунт