Войната в Украйна 3

• 880 111
  • 19 573
  •   3
Отговори
# 4 725
Не вярвам Тръмп да е руски агент. Твърде непредсказуем, обича да е в центъра на вниманието, не харесва да има някой друг над него.

Пък и честно казано, глупост може да обясни всичко, няма нужда да вникваме толкова надълбоко
Лесен е за манипулиране и внушения, много податлив.

# 4 726
Защо никой?
Нали водят война с НАТО и колективния Запад от 3 години насам. Чувала съм лично путин и лавров да го казват в речите си. Значи НАТО се опитва.
Малко не се връзва с приказките им колко добре си хортуват с американците, докато воюват с натовците, но при тях винаги има когнитивен дисонанс, кога лек, кога по-тежък...
Само не знам какво стана с американските генерали, които изведоха от Азовстал и тук публикувахте снимките им, ще ги върнат ли без да ги съдят, като са вече такива дружки?

# 4 727
Интересен подкаст с Иво Инджев от 01.03.25г.

# 4 728
Защо никой?
Нали водят война с НАТО и колективния Запад от 3 години насам. Чувала съм лично путин и лавров да го казват в речите си. Значи НАТО се опитва.
Малко не се връзва с приказките им колко добре си хортуват с американците, докато воюват с натовците, но при тях винаги има когнитивен дисонанс, кога лек, кога по-тежък...
Само не знам какво стана с американските генерали, които изведоха от Азовстал и тук публикувахте снимките им, ще ги върнат ли без да ги съдят, като са вече такива дружки?

Откога станаха дружки и си "хортуват добре"?

Аз не съм чула от Кремъл по-оптимистично изказване от "първите контакти с новата администрация на САЩ вдъхват определени надежди... да се работи за възстановяване на междудържавните отношения и постепенно разрешаване на огромния обем натрупани системни и стратегически проблеми в глобалната архитектура" и "Новата администрация бързо променя всички конфигурации на външната политика. Това до голяма степен съвпада с нашето виждане".

Което засега май не значи нищо конкретно освен размяна на затворници и евентуално възстановяване на дипломатическите мисии, въпреки че Petrof набързо разтури НАТО.

# 4 729
Цитат
Абсолютно точно. Нарича се Real Politik.
Но ние в Европа, разбира се, предпочитаме да си заровим главите в пясъка и да тръбим за международния ред, който, междувпрочем, още преди години беше нарушен с прецеденти и то не от Русия.
Защо не експериментирате с реалната си политика върху себе си.  Както намерите за добре, без ропот, нали това проповядвате.

# 4 730
Защо никой?

Откога станаха дружки и си "хортуват добре"?

Аз не съм чула от Кремъл по-оптимистично изказване от "първите контакти с новата администрация на САЩ вдъхват определени надежди... да се работи за възстановяване на междудържавните отношения и постепенно разрешаване на огромния обем натрупани системни и стратегически проблеми в глобалната архитектура" и "Новата администрация бързо променя всички конфигурации на външната политика. Това до голяма степен съвпада с нашето виждане".

Което засега май не значи нищо конкретно освен размяна на затворници и евентуално възстановяване на дипломатическите мисии, въпреки че Petrof набързо разтури НАТО.
Което в комбинация с това, което казват американците не е малко на дипломатически език.
А и путин каза онзи ден, че имат повече редкодемни метали отколкото Украйна и са готови да ги продават на САЩ.
Освен това никой не знае каква са си казали насаме, за.разлика от шоуто на тръмп и ванс в cherish Овалния кабинет, на техните срещи няма камери.

# 4 731
  • София
Ще изпратим войски в Украйна, за да защитим изпълнението на мирното споразумение, - Стармър

Великобритания и Франция ще разработят план за прекратяване на военните действия в Украйна, заяви британският премиер Стармър.
Все още няма мирно споразумение за Украйна, необходимо е да се вземе решение за гаранции от Европа, - генералният секретар на НАТО Рюте след срещата на върха в Лондон.

▪️Европа се събуди и сега говори с един глас за подкрепата за Украйна, необходимостта от тясно трансатлантическо сътрудничество и укрепване на източната граница на ЕС – Туск
▪️ЕС няма да признае споразуменията от типа на Минск – Стармър
▪️Великобритания отпуска 1,6 милиарда паунда на Украйна чрез британското експортно финансиране за повече от 5000 ракети за противовъздушна отбрана

# 4 732
Мисля че сме на път да настъпим същата мотика, както досега.

Русия /със или без Путин/ не е предявявала никакви претенции към Украйна до момента, когато тя започна да се заиграва с извънблоковия статус, което стана през 2002 година. И тогава пак реагираха чак през 2014 година, когато ножът с военноморската им база опря до кокала.

Конфликтът през 2022 г. не започна с невъоръжена Украйна, а точно заради въоръжаване на Украйна.
Не ми е ясно как да речем английски самолети и военни части ще успокоят притесненията на Русия, декларирани съвсем ясно от много години насам.  /Знам, че това са глупости, лъжат, хич нищо не ги притеснява, но факт, че действат така сякаш се притесняват/.

Напротив, според мен това е рецепта, че дори сега да има временно примирие, после ще има нов и вероятно по-мащабен конфликт, защото вече ще има официално присъствие на сили от НАТО, а Русия колкото и да е зле, ще си е поела глътка въздух при евентуално примирие, а и ядрените възможности едва ли ще ги загуби.

Според мен желязно си гарантираме бъдещ конфликт.

# 4 733
  • София
Мисля че сме на път да настъпим същата мотика, както досега.

Русия /със или без Путин/ не е предявявала никакви претенции към Украйна до момента, когато тя започна да се заиграва с извънблоковия статус, което стана през 2002 година. И тогава пак реагираха чак през 2014 година, когато ножът с военноморската им база опря до кокала.

Конфликтът през 2022 г. не започна с невъоръжена Украйна, а точно заради въоръжаване на Украйна.
Не ми е ясно как да речем английски самолети и военни части ще успокоят притесненията на Русия, декларирани съвсем ясно от много години насам.  /Знам, че това са глупости, лъжат, хич нищо не ги притеснява, но факт, че действат така сякаш се притесняват/.

Напротив, според мен това е рецепта, че дори сега да има временно примирие, после ще има нов и вероятно по-мащабен конфликт, защото вече ще има официално присъствие на сили от НАТО, а Русия колкото и да е зле, ще си е поела глътка въздух при евентуално примирие, а и ядрените възможности едва ли ще ги загуби.

Според мен желязно си гарантираме бъдещ конфликт.
След анексия, до тогава Украйна беше неутрална и извън блокова.  Стига сте търсили вина в Украйна. То не бяха нацисти, мръсна бомба, НАТО.

# 4 734
Великобритания към заема от 2 милиарда добавя още 1.5 милиарда експортно кредитиране /не знам дали това е превода, това е общо казано държавен кредит за експортни сделки/, за поръчка на ракети.

Туск предлага да се създаде формат, в който Европа, Канада и Турция да работят по план за преговори с Русия.

Няма единомислие за това да секвестират замразените руски активи.

САЩ продължават да са ни опора и подкрепа. Гаранции за сигурност не са обсъждани /Туск/. Но много страни искали да се включат /Стармър/ Трябва да сме единни,  с Русия да се преговаря от позицията на силата.

Всички ще харчат повече за отбрана.

Поне аз това разбрах.

# 4 735
По-добре късно, отколкото никога, но засига това са само думи.
Аз ще изчакам да видя какво наистина ще направят всички.

# 4 736
Това с повече пари за отбрана е неминуемо, отдавна трябваше да се въоръжаваме, тук съм съгласна с Тръмп, че Европа беше задрямала и не отделяше достатъчно средства. Което, разбира се, не оправдава никакви действия на Тръмп по изтегляне на американски войски от Европа и от НАТО от днес за утре. Споразуменията за него са нищо, ако са сключени с друг американски президент, лика-прилика са си с Путин.

# 4 737
Че защо да не е истинско? Човекът поне е наясно що за хора са това.

# 4 738
Много интересен разбор на скандала с Тръмп, със стоп кадри от професионален преговарящи. На руски език,  не знам дали има субтитри на бг.
https://www.youtube.com/live/ygWmmqi_8WM?si=yA4sUXALAo_WDwcx

Рубио отново е повторил, че европейците искат продължение на войната, но този път не се казал за година, а че целта била победа над Русия и Путин да поиска преговори.

Моето мнение - ако Тръмп задържи линията на политиката си към Русия, всички надежди на европейски план са кьорфишек.
Няма да стане дори американците да се съгласят. Путин няма да преговаря с тези страни. Тръмп вече буквално си измие ръцете при срещата със Зеленски.
Парите, който обявяват също са кризисен пр.

# 4 739
  • София
Това с повече пари за отбрана е неминуемо, отдавна трябваше да се въоръжаваме, тук съм съгласна с Тръмп, че Европа беше задрямала и не отделяше достатъчно средства.
Да така е, и аз съм съгласна с това. Още преди да почне войната от администрацията на Байдън идваше информация, че Русия ще нападне, и тогава още от презокеана се чудеха и маеха, защо  Европа се прави, че това няма отношение към нея... не може да се отрече това.
Според мен е нужна минимум европейска мироопазваща мисия в Украйна и Тръмп, ако наистина иска мир, трябва поне това да се напъне да договори....но не мисля, че ще го направи. Трмп спретна този капан на Зеленски, за да го злепостави, да го обвини, че не иска мир и днес съответно отново се заговори от неговата админситрация, че има нужда да се смени Зеленски, за да тръгнат преговорите....общо взето едно и също се дъвче, представено по различни начини.
Не ме учудва, че не сме поканени на срещата в Лондон, за какво? За да се изказва Радев кака идвал новия ред? И че най-накрая се була казала истината за Украйна...Те се събират там и се чудят как да решат проблема, а нашия само намила как няма смисъл, щото идва нов ред.....срам и позор за България, в международен план Радев ни срами и злепоставя много повече и от ББ. То бива толкова да му е мила Русия на Радев, ама поне от от кумува срама малко нещо полезно за България да свърши, не само да гледа да ни забие в трета глуха при Путин.

Общи условия

Активация на акаунт