Войната в Украйна 3

• 880 660
  • 19 595
  •   3
Отговори
# 4 890
Vapor, стана досадно. Може да се извърташ с дни за какво трябвало да вярваме и невярваме на Русия, но няма да отговориш на простичкия ми въпрос, защо НАТО би бил заплаха за Русия. Само повтаряш какво била казала Русия, а не казваш ЗАЩО.
Отговорът е ясен и крайно неудобен за линията, която поддържаш. НАТО не е заплаха за Русия, тя не го иска, за да може да напада в бъдеще. Както нападна Чечения, Грузия, първо Крим, а после и цяла Украйна. НАТО е пречка за империалистическата политика на Путин.

Защото Русия смята, че НАТО е заплаха за нея, затова. Мисля, че това е абсолютно ясен отговор. И това са го предвидили още онази шепа политици и анализатори, които са се застъпвали за преформатиране на архитектурата за сигурност още след края на Студената война. За съжаление са се оказали прави.

Защо Русия пък би искала да нападне една или друга извънблокова страна, която не възприема като заплаха,  вече е въпрос без отговор. Заради територии ли, заради какво ли?

# 4 891
Те Мерцедес произвеждат в Китай ….. намерили с какво да си оправят сриващата се индустрия.

И в Китай. Мерцедес има заводи по цял свят, имаха и в Русия преди войната.

# 4 892
  • София
Нова, това са емоционални изблици.
Какво ще правят с тия Тауруси като няма кой да ги насочва. Без американската разузнавателна информация даже няма да знаят кога руснаците изстрелват ракетите.
Това, ще е най-страшното, ако американците решат да намалят помощта.
Лошото за Украйна е, че и подобни приказки тръгнаха. Личното ми мнение, че още ги плашат.

Единствения шанс е Стармър и Макрон някак да уговорят Тръмп, което изглежда все по-малко вероятно.
Това не вярно, на всичко има замяна вече, ако се наложи. Може да не е толкова ефективна, но доста от техника се модернизираше в военни условия.
Май се разбраха.

Сделка по минералам ще бъде подписана.
❗️Тръмп заяви, че не смятал да спира помощта за Украйна.
❗️Върховната рада на Украйна публикува обръщение към Тръмп, Конгреса и народа на Америка.
Всички искат мир, приветстват инициативите на Тръмп за неговото установяване, но Украйна трябва да остане суверенна и свободна страна.

# 4 893
Защо да зависи от подписа на Зеленски?
Не може да каже, "Вижте путя има красиви очи и ми пообеща. Повече няма да напада никой. Мамой клянусь." Няма, как да ги свали санкции.
На той точно това каза 😄

# 4 894
А Зеленски извини ли се ?

# 4 895
Скрит текст:
Нали Путин в началото на войната обясняваше, че САЩ са виновни. И това беше основният лайтмотив.
Сега, като се сприятелиха с Тръмп, Путин защо не спира войната?

Реторичен въпрос.

Дали ще се улови на гола кука и устни уверения, че Украйна няма да влезе в НАТО? Което винаги е било основният лайтмотив.
Ок, хайде хипотетично да поразсъждаваме. Какво би станало с Русия, ако Украйна влезе в НАТО? Според мен, нищо. А според теб ?

Според мен, ако Русия от времето на Елцин говори, че има притеснения, повтаря ги, потретва ги, почетвъртва ги, обяснява какви насрещни ходове ще предприеме, предлага взаимни гаранции за сигурност и прочее, аз бих  взела всичко това насериозно, вместо да си викам "Ама какво пък толкова ще им стане".

Виждаме какво толкова. Явно, че дори отсрещната страна да не взима притесненията им насериозно, те самите си ги вземат насериозно и рано или късно започват да го демонстрират, вместо само да лаят, без да хапят.
От една страна си прав...
Но според мен никога не е ставало въпрос за заплаха от НАТО, а за това че на Путин му харесва да си има марионетни правителства в бившите соц държави, които да работят в негов интерес.
Украйна му се изплъзна от лапите и с това Зеленски настъпи мотиката.
Първоначално идеята на Путин е била да свали правителството. Ама като видя че няма да му се получи, реши да си открадне поне територия колкото може.
Всичките му приказки за НАТО са като глупостите за биолаборатории, патки, гъски, малтретиеани рускоезични и тинтири минтири за вътрешна пропаганда и промиване на мозъците на руснаците.

# 4 896
Притеснява се, че ще бъде заключена в своите граници и няма да може да напада съседите си или да ги заплашва.

Защото нападаше Украйна здраво, преди да започнат врътките с извънблоковия статус. В общи линии прави пречки само там, където вижда заплаха за себе си от околните бивши съветски републики.

Лично аз разбирам желанието за някакъв извънблоков буфер. Може и да бъркам.
Бъркате, защото този извънблоков статус се изисква само от Украйна. И бъркате, защото Русия изнесе всичките си войски от финландската граница СЛЕД влизането в НАТО. Русия не е нападала Украйна не защото е оспорила извънблоковия си статус, а защото първо беше заета с разрухата на 90те, а после почнаха войните в Чечня и Грузия. Не беше дошъл редът на Украйна, не друго. А Прибалтийските се възползваха навреме от суматохата и така се спасиха.

# 4 897
Natalia123, може ли линк към тази информация?  Не намирам.

# 4 898
Natalia123, може ли линк към тази информация?  Не намирам.

Не съм Natalia123, но тук в блога има информация, че според Тръмп сделката с минералите не е мъртва. В момента се пада като съобщение преди 2 часа и 10 минути и е 10-тото съобщение отгоре надолу.

https://edition.cnn.com/politics/live-news/trump-administration- … -03-25/index.html

# 4 899
Съобщенията на Тръмп вече доста девалвираха.

# 4 900
А защо Щатите на времето смятаха, че руските ракети в Куба са заплаха за тях? Военни бази на НАТО под носа на Русия естествено, че са заплаха. Да не говорим за премахването на автономията на Крим и нежелание за продължаване на договора за използване на пристанището.
Имаше договор при разпадането - Русия като наследник на СССР, си прибира бойните ядрени глави и с Щатите стават гарант като Украйна остава неутрална държава и не претендира за членство в НАТО.
Гледах наскоро видео с Жириновский, който през 2021 г казва, че те втори 22 юни няма да допускат и няма да си затварят очите. На въпрос какво ще правят той казва, че датата 22.02.2022 г, 4 часа сутринта му се струва вероятна. Той има доста гръмки изказвания и какво ще стане с Украйна и може да се окаже и пророк.

# 4 901
НАТО има военни бази и може да има такива и в други държави, освен в Украйна.
Не е проблемът в НАТО.

# 4 902
Интересува ме обръщението на Радата и че Трумп е казал, че няма да спира помощта.

А за сделката е ясно, че той ждрапа, няма да се откаже лесно, колкото и да беснее.

ПС
Цитат
Военни бази на НАТО под носа на Русия естествено, че са заплаха.

Добре, де, обяснете защо. Поне едничък аргументиран довод дайте, поне една приемлива причина. За мен не е естествено, че са заплаха. И обясних защо. НАТО е защитен съюз, не нападателен.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 14:20 от Не се сърди, човече

# 4 903
НАТО да не би да бе нападнато от Югославия, че я унищожи с бомбардировки? Защитен съюз бил, как ли пък не!

# 4 904
  • Paris, France
Добре де, от началото на войната с Украйна, която не е в НАТО, НАТО се разшири и точно по границите с Русия, че и близо до Москва и Ст. Петербург. Как НАТО във Финландия не ги бърка, а в Грузия, Армения и Молдавия им е трън?

Защо нападат вербално и военно тези държави, които са много по-зле икономически и от най-зазлялата държава в ЕС, вместо да им предложат икономически морков, както прави ЕС.

Русия винаги е губела в световен мащаб заради това, че съюзените с нея не просперират. Толкова ли е трудно да се разбере, че хората искаме по-удобен и свободен живот, а не да слушаме по цял ден за заплахи, ескалации, терористични актове. Руските медии в момента ми напомнят телевизията по соца. Занимаваха ни къде се тепат сандинистките партизани в Никарагуа, в коя точно джунгла в Ангола САЩ са въоръжили Унита, колко зле живеят американските и френски бачкатори, какви демонстрации има пред Белия дом, какви военни учения прави Варшавският договор, какви диверсия ни устройва мръсния запад. Това гледахме като има ток. Иначе бяхме цъфнали и вързали с Русия.

Общи условия

Активация на акаунт