Войната в Украйна 3

• 862 020
  • 19 373
  •   4
Отговори
# 60
Не знам коректна ли съм или не, но бих си стояла на село в мизерията, пред това да ида да живея в такава къща, пък макар и най-хубавата.
Да ме кълнат хората, че съм им взела дома, не е за мен това.
Даже няма значение законно или незаконно е, защото хората могат да напишат всякакви закони, ама такива не минават пред съда горе.
Хората, които ще го направят, са хора безскрупулни, които знаят какво става, но изгодата им е на първо място.
Това е за мен от човешка гледна точка, така че никаква коректност не дължа, аз не съм политик и не изнасям речи по телевизиято, че да внимавам.

# 61
  • софия
"С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем."

# 62
Украйна загуби Крим и Донбас без някой да се загрижи. Грижата дойде, когато русия ги нападна и Западът изведнъж се сети, че след Украйна е ред и на цяла Европа.

# 63
русия прави с Украйна това, което в началото на миналия век е правено срещу България - заграбване на земи, прогонване на населението и етническо прочистване. Обаче българите одобряваме това. Двойни стандарти му се вика.  Wink

# 64
  • София
не знам дали Вугледар има стратегическо значение, но за да не падне града по време на посещението на Зеленски в САЩ, едно от най-боеспособните поделения на ВСУ 72-ра Бригада, бе принесено в жертва и практически ликвидирано

# 65
Защото днешната либерална идеология мигом обявява за враг всеки, който не приема и огласява нейните постулати. Няма средно положение и това е - или си с нас, или си против нас.

Какви постулати? Не става дума за дискусия и сблъсък на гледни точки, а за ВОЙНА. Една държава напада друга само защото се чувства по-силна и може. Това е нещо отвъд всякакви постулати, това е престъпление срещу човечеството.

# 66
Ако не различаваш правилно и грешно, добро и зло - няма помощ. От чисто човешка точка да прецениш, нито политически, нито  каквото и да е  друго.
 От цялата тази мерзост, война,  нахлуване,  убийства, страдат и двете страни ,но едната масоов  въобще не се замисля.

# 67
Аз лично използвам укри за назоваване на престъпния режим, който е установен за момента в тая страна. Нямам предвид обикновените украинци, голяма част от които отдавна избягаха, включително и в Русия.
А тези украинци, които не могат да избягат и са ползвани за пушечно месо, те страдат най-много от въпросните укри.
Така или иначе, времето на укрите намалява с всеки ден, така че ще ги преживеем.

# 68
Скрит текст:
Защото днешната либерална идеология мигом обявява за враг всеки, който не приема и огласява нейните постулати. Няма средно положение и това е - или си с нас, или си против нас.

Какви постулати? Не става дума за дискусия и сблъсък на гледни точки, а за ВОЙНА. Една държава напада друга само защото се чувства по-силна и може. Това е нещо отвъд всякакви постулати, това е престъпление срещу човечеството.
Престъпление, което никой не може да накаже или спре реално, само приказки.

# 69
Престъпен режим в Украйна? Сериозно?
 Коя война е спряна,  без жертви?

# 70
  • София
Скрит текст:

Това него прави по-малко престъпление, виждам, че явно е за предпочитане дори и да не се споменава проблема, да не се казва, че Русия е агресор, защото това не можело да спре войната...войната по принцип може да я спре най-лесно, този който я започна, но не виждам сериозно услиле от всички, хленчещи, че уж искат мир, да вземат да седнат и да убедят Путин, та да се спре тази война. Напротив, всички "неутрални" само облъчват с мантрата "ми то няма смисъл да се помага"...Парадокс...или псевдозагриженост???

# 71
Скрит текст:

И какво? Да не го наричаме с истинското му име заради това ли?

Аз лично използвам укри за назоваване на престъпния режим, който е установен за момента в тая страна.

А непрестъпният режим щеше да се предаде ли? Какво ли щеше да стане, ако в СССР беше имало непрестъпен режим когато ги напада Германия през 1941 година? Или онези бяха герои, умрели за родината си, а украинците днес са престъпници?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 18:02 от Черна станция

# 72
Русия наруши договора си с Украйна за териториалната и цялост,което е престъпление. Какво друго да е? Дайте идея как да го наречем?

# 73
Не става дума за дискусия и сблъсък на гледни точки, а за ВОЙНА. Една държава напада друга само защото се чувства по-силна и може. Това е нещо отвъд всякакви постулати, това е престъпление срещу човечеството.
Подчертаното е постулата. Няма никакви съмнения, никакви разсъждения за други възможности, никакви други допускания. Изводът е спуснат наготово и следва само да бъде тиражиран. А който си позволява друго е враг.

Нима либералните идеолози не са чували за нападения с цел защита на своите от насилници? Нима не знаят, че и по-слабият напада, когато е притиснат до стената? Нима не знаят, че защитата на държавните интереси почти винаги е свързяно с нарушаването на всякакви морални и човешки норми? Знаят го, разбира се. Но тези неща се припомнят т.е. се ползват като аргументи, само когато трябва да се оневиняват започнатите от собствените им сстрани войни и безчовечни престъпления спрямо други нации.

# 74
  • София
Аз лично използвам укри за назоваване на престъпния режим, който е установен за момента в тая страна. Нямам предвид обикновените украинци, голяма част от които отдавна избягаха, включително и в Русия.
А тези украинци, които не могат да избягат и са ползвани за пушечно месо, те страдат най-много от въпросните укри.
Така или иначе, времето на укрите намалява с всеки ден, така че ще ги преживеем.

Конституция на България.

Чл. 59. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон.

Общи условия

Активация на акаунт