Войната в Украйна 3

• 764 272
  • 17 395
  •   8
Отговори
# 75
Русия наруши договора си с Украйна за териториалната и цялост,което е престъпление. Какво друго да е? Дайте идея как да го наречем?

# 76
Не става дума за дискусия и сблъсък на гледни точки, а за ВОЙНА. Една държава напада друга само защото се чувства по-силна и може. Това е нещо отвъд всякакви постулати, това е престъпление срещу човечеството.
Подчертаното е постулата. Няма никакви съмнения, никакви разсъждения за други възможности, никакви други допускания. Изводът е спуснат наготово и следва само да бъде тиражиран. А който си позволява друго е враг.

Нима либералните идеолози не са чували за нападения с цел защита на своите от насилници? Нима не знаят, че и по-слабият напада, когато е притиснат до стената? Нима не знаят, че защитата на държавните интереси почти винаги е свързяно с нарушаването на всякакви морални и човешки норми? Знаят го, разбира се. Но тези неща се припомнят т.е. се ползват като аргументи, само когато трябва да се оневиняват започнатите от собствените им сстрани войни и безчовечни престъпления спрямо други нации.

# 77
  • София
Аз лично използвам укри за назоваване на престъпния режим, който е установен за момента в тая страна. Нямам предвид обикновените украинци, голяма част от които отдавна избягаха, включително и в Русия.
А тези украинци, които не могат да избягат и са ползвани за пушечно месо, те страдат най-много от въпросните укри.
Така или иначе, времето на укрите намалява с всеки ден, така че ще ги преживеем.

Конституция на България.

Чл. 59. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон.

# 78
Да, никой не може да спре война, освен нападателя. А понякога дори и той не може.
Също така не можем да спираме урагани, земетресения, ракови заболявания, цунамита.
Не виждам какво е това учудване, че не може да контролираме такива огромни нещастия. Ами не можем, не че някой може, пък няма желание да го направи.
Такъв е животът, веднъж запалена, войната трудно се гаси.
П.П. Че защо да се въздържам да обиждам режим, който нарежда убиването на хора? Да, злобна съм, мразя путин и приближените му. На когото му се вижда прекалено, да си направи една разходка до Украйна, да чуе взривовете, да види пожарите, да погледа лицето на детето си, чудейки се дали не го вижда за последен път, пък тогава да метне камък по мен.

# 79

Нима либералните идеолози не са чували за нападения с цел защита на своите от насилници?

Само дето католиците и украиноговорещите са основно на противоположния край на държавата, реално се изтребват тези, дето уж ги спасяват.

Друга гледна точка няма. Значи някой да ми запали къщата, а аз да седя да разсъждавам върху съображенията му.     Кой знае защо, някои се поставят на мястото на силния, все едно им е гарантирано.
Гледайте, как САЩ си подвиха опашката в Афганистан и мислете малко.

# 80
Не става дума за дискусия и сблъсък на гледни точки, а за ВОЙНА. Една държава напада друга само защото се чувства по-силна и може. Това е нещо отвъд всякакви постулати, това е престъпление срещу човечеството.
Подчертаното е постулата. Няма никакви съмнения, никакви разсъждения за други възможности, никакви други допускания. Изводът е спуснат наготово и следва само да бъде тиражиран. А който си позволява друго е враг.

Нима либералните идеолози не са чували за нападения с цел защита на своите от насилници? Нима не знаят, че и по-слабият напада, когато е притиснат до стената? Нима не знаят, че защитата на държавните интереси почти винаги е свързяно с нарушаването на всякакви морални и човешки норми? Знаят го, разбира се. Но тези неща се припомнят т.е. се ползват като аргументи, само когато трябва да се оневиняват започнатите от собствените им сстрани войни и безчовечни престъпления спрямо други нации.
Нападения е доста добра дума. Точно нападение. Гнусно и вероломно.
Не мога да разбера защо се мъчите в либерално общество.

# 81

Toест Русия е права да напада и води справедлива война за самозащита??? Безумно. Кой е заплашвал териториалната цялост на Русия, държавата с най-големия ядрен арсенал? А че не и е на кеф, че бившите и сателити не искат да са такива разбирам, но това не е повод за война.
А и това със защитата на своите, ако имаш предвид насилие над руснаци, е съшито с бели конци. Никой нищо не правеше на руснаците, докато Русия не започна кампания за провокиране на насилие. Какво ще кажеш за това:
https://www.bbc.com/russian/rolling_news/2014/11/141120_rn_strel … ar_responsibility

# 82
Да, никой не може да спре война, освен нападателя. А понякога дори и той не може.
Също така не можем да спираме урагани, земетресения, ракови заболявания, цунамита.
Не виждам какво е това учудване, че не може да контролираме такива огромни нещастия. Ами не можем, не че някой може, пък няма желание да го направи.
Скрит текст:
Такъв е животът, веднъж запалена, войната трудно се гаси.
П.П. Че защо да се въздържам да обиждам режим, който нарежда убиването на хора? Да, злобна съм, мразя путин и приближените му. На когото му се вижда прекалено, да си направи една разходка до Украйна, да чуе взривовете, да види пожарите, да погледа лицето на детето си, чудейки се дали не го вижда за последен път, пък тогава да метне камък по мен.
Извинявай, но войните са човешко дело, а не природно бедствие, но пък от друга страна е чудесно оправдание за тези, които ги менажират.

# 83
Може би щях да повярвам, че руснаците са се втурнали да защитават рускоговорящите, ако не бях говорила на руски в Украйна преди и по време на войната. Никой не ме е нападал, насилвал, нито даже поглеждал накриво.
Какви насилници над рускоговорящи бълнувате някои хора, не мога да разбера?
Даже по време на войната никой не се е сърдил, че му говоря на руски, че то половината украинци все още товорят на руски, дори в държавни институции и никой не ги преследва.
Само в Каменец Подолски в една аптека, много младо момиче ми се извини, че не говори руски и повика своя колежка, която да ме обслужи.
Аман от руски лъжи и инсинуации!
Мама Нана, сигурно си мислиш, че е по-лесно да се спрат един милион въоръжени мъже, отколкото вода или вятър. Я пак помисли? Един милион въоръжени мъже.... как се спират, обезоръжават и връщат по домовете им?

# 84
Вярно е , путин няма оправдание

# 85
Скрит текст:
Може би щях да повярвам, че руснаците са се втурнали да защитават рускоговорящите, ако не бях говорила на руски в Украйна преди и по време на войната. Никой не ме е нападал, насилвал, нито даже поглеждал накриво.
Даже по време на войната никой не се е сърдил, че му говоря на руски, че то половината украинци все още товорят на руски, дори в държавни институции и никой не ги преследва.
Само в Каменец Подолски в една аптека, много младо момиче ми се извини, че не говори руски и повика своя колежка, която да ме обслужи.
Мама Нана, сигурно си мислиш, че е по-лесно да се спрат един милион въоръжени мъже, отколкото вода или вятър. Я пак помисли? Един милион въоръжени мъже.... как се спират, обезоръжават и връщат по домовете им?
Как се изкарват и въоръжават един милион мъже и се пращат да убиват? Щом едното може, значи и другото е възможно.

# 86
Скрит текст:
Как се изкарват и въоръжават един милион мъже и се пращат да убиват? Щом едното може, значи и другото е възможно.
Ама че логика. Че защо едното да значи, че и другото е възможно?
На теоршя е възможно. Събираш двумилионна армия, пращаш я да избие първата, сриваш още толкова градове и села със земята.
Това че нещо е възможно, не значи че може да го направим лесно и на приемлива цена.
Ще ти дам пример с раковите заболявания - възможно е да се убие всяка ракова клетка в тялото със сто процентова сигурност. Знаеш ли защо не се прави? Защото последиците ще са по-лоши от самата болест.
Ако нещо е възможно, не значи, че трябва да се втурнем да го правим, без да се помисли за последиците.
Според мен си в грешка - ако западните лидери можеха да спрат войната, без риск да разпалят световна война и без да загинат още милиони хора, биха го направили. Печалбата от продажби на оръжие е жълти стотинки, в сравнение със загубите от войната.

# 87
Най-голямото престъпление на путин е, че разпали пълномащабна война в Европа, най-сигурния континент в света след ВСВ. Иначе войни се водят в много части по света, а някъде поколения наред не познават мир, защото на тяхната територия десетилетия наред се водят кръвопролитни войни. Но война в Европа е много повече от просто война..

# 88
Скрит текст:
Скрит текст:
Ама че логика. Че защо едното да значи, че и другото е възможно?
На теоршя е възможно. Събираш двумилионна армия, пращаш я да избие първата, сриваш още толкова градове и села със земята.
Това че нещо е възможно, не значи че може да го направим лесно и на приемлива цена.
Ще ти дам пример с раковите заболявания - възможно е да се убие всяка ракова клетка в тялото със сто процентова сигурност. Знаеш ли защо не се прави? Защото последиците ще са по-лоши от самата болест.
Ако нещо е възможно, не значи, че трябва да се втурнем да го правим, без да се помисли за последиците.
Според мен си в грешка - ако западните лидери можеха да спрат войната, без риск да разпалят световна война и без да загинат още милиони хора, биха го направили. Печалбата от продажби на оръжие е жълти стотинки, в сравнение със загубите от войната.
А те искат ли да спрат войната /вече войните/. Нямам такива впечатления, "подкрепяме толкова дълго, колкото е необходимо", не ми говори за загриженост за световния мир и живота на милиони.

# 89
Е, аз не мога да оборя гласовете, които чуваш.
Според мен искат, но не могат.
Не смятам, че подкрепата не е загриженост.

Общи условия

Активация на акаунт