Войната в Украйна 3

• 764 324
  • 17 397
  •   1
Отговори
# 90
Какво ли щеше да стане, ако в СССР беше имало непрестъпен режим когато ги напада Германия през 1941 година? Или онези бяха герои, умрели за родината си, а украинците днес са престъпници?
Чакай, че не помня - германците отидоха да спасяват сънародници в СССР , избивани от престъпен режим в Москва ли? Май не.

# 91
Чакай, че не помня - германците отидоха да спасяват сънародници в СССР , избивани от престъпен режим в Москва ли? Май не.

За едно позна, наистина в Москва има престъпен режим. Сега!

# 92
  • София
Какво ли щеше да стане, ако в СССР беше имало непрестъпен режим когато ги напада Германия през 1941 година? Или онези бяха герои, умрели за родината си, а украинците днес са престъпници?

Такава каша в главата ти. Дано някога да осъзнаеш, че си жертва на лъжи и пропагандана. Интересно ,как се повтаря история. Откровенни фашистски партии печелят в Европа, например последно в Австрия. Партия основана от офицери от СС през миналият век. Пак решават да делят някоя държава, този път Украйна. Само, че победят ли Украйна и вас ще ви поделят.
Ще ви чета, чао. Времето много бързо лети.

# 93
Скрит текст:
Скрит текст:
Може би щях да повярвам, че руснаците са се втурнали да защитават рускоговорящите, ако не бях говорила на руски в Украйна преди и по време на войната. Никой не ме е нападал, насилвал, нито даже поглеждал накриво.
Какви насилници над рускоговорящи бълнувате някои хора, не мога да разбера?
Даже по време на войната никой не се е сърдил, че му говоря на руски, че то половината украинци все още товорят на руски, дори в държавни институции и никой не ги преследва.
Само в Каменец Подолски в една аптека, много младо момиче ми се извини, че не говори руски и повика своя колежка, която да ме обслужи.
Аман от руски лъжи и инсинуации!
Мама Нана, сигурно си мислиш, че е по-лесно да се спрат един милион въоръжени мъже, отколкото вода или вятър. Я пак помисли? Един милион въоръжени мъже.... как се спират, обезоръжават и връщат по домовете им?
Как се изкарват и въоръжават един милион мъже и се пращат да убиват? Щом едното може, значи и другото е възможно.
Ама че логика. Че защо едното да значи, че и другото е възможно?
На теоршя е възможно. Събираш двумилионна армия, пращаш я да избие първата, сриваш още толкова градове и села със земята.
Това че нещо е възможно, не значи че може да го направим лесно и на приемлива цена.
Ще ти дам пример с раковите заболявания - възможно е да се убие всяка ракова клетка в тялото със сто процентова сигурност. Знаеш ли защо не се прави? Защото последиците ще са по-лоши от самата болест.
Ако нещо е възможно, не значи, че трябва да се втурнем да го правим, без да се помисли за последиците.
Според мен си в грешка - ако западните лидери можеха да спрат войната, без риск да разпалят световна война и без да загинат още милиони хора, биха го направили. Печалбата от продажби на оръжие е жълти стотинки, в сравнение със загубите от войната.
А те искат ли да спрат войната /вече войните/. Нямам такива впечатления, "подкрепяме толкова дълго, колкото е необходимо", не ми говори за загриженост за световния мир и живота на милиони.
загриженост за руския мир нямат, да
Този, който е въоръжил и пратил 1 мил. може да ги отпрати.

# 94

Какъв престъпен режим??? Какво спасяване, не прочете ли линка кой започна всичко? Или не четеш руски?

# 95
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Може би щях да повярвам, че руснаците са се втурнали да защитават рускоговорящите, ако не бях говорила на руски в Украйна преди и по време на войната. Никой не ме е нападал, насилвал, нито даже поглеждал накриво.
Какви насилници над рускоговорящи бълнувате някои хора, не мога да разбера?
Даже по време на войната никой не се е сърдил, че му говоря на руски, че то половината украинци все още товорят на руски, дори в държавни институции и никой не ги преследва.
Само в Каменец Подолски в една аптека, много младо момиче ми се извини, че не говори руски и повика своя колежка, която да ме обслужи.
Аман от руски лъжи и инсинуации!
Мама Нана, сигурно си мислиш, че е по-лесно да се спрат един милион въоръжени мъже, отколкото вода или вятър. Я пак помисли? Един милион въоръжени мъже.... как се спират, обезоръжават и връщат по домовете им?
Как се изкарват и въоръжават един милион мъже и се пращат да убиват? Щом едното може, значи и другото е възможно.
Ама че логика. Че защо едното да значи, че и другото е възможно?
На теоршя е възможно. Събираш двумилионна армия, пращаш я да избие първата, сриваш още толкова градове и села със земята.
Това че нещо е възможно, не значи че може да го направим лесно и на приемлива цена.
Ще ти дам пример с раковите заболявания - възможно е да се убие всяка ракова клетка в тялото със сто процентова сигурност. Знаеш ли защо не се прави? Защото последиците ще са по-лоши от самата болест.
Ако нещо е възможно, не значи, че трябва да се втурнем да го правим, без да се помисли за последиците.
Според мен си в грешка - ако западните лидери можеха да спрат войната, без риск да разпалят световна война и без да загинат още милиони хора, биха го направили. Печалбата от продажби на оръжие е жълти стотинки, в сравнение със загубите от войната.
А те искат ли да спрат войната /вече войните/. Нямам такива впечатления, "подкрепяме толкова дълго, колкото е необходимо", не ми говори за загриженост за световния мир и живота на милиони.
загриженост за руския мир нямат, да
Този, който е въоръжил и пратил 1 мил. може да ги отпрати.
Нямат, но не могат да го заобиколят, не могат да вземат завоя.
Може да ги отпрати, но никой не му е посочил причина.

# 96
Кой му посочи причина да ги вкара в чужда държава. То не я признават за държава де, сигурно и нас така.

# 97
Най-голямото престъпление на путин е, че разпали пълномащабна война в Европа, най-сигурния континент в света след ВСВ. Иначе войни се водят в много части по света, а някъде поколения наред не познават мир, защото на тяхната територия десетилетия наред се водят кръвопролитни войни. Но война в Европа е много повече от просто война..
Най- сигурният континент е този, на чиято територия никога не се е водила война. Няма и да се води.

# 98
Нищо не се знае, неведоми са пътищата господни се казва.

# 99
Най-голямото престъпление на путин е, че разпали пълномащабна война в Европа, най-сигурния континент в света след ВСВ. Иначе войни се водят в много части по света, а някъде поколения наред не познават мир, защото на тяхната територия десетилетия наред се водят кръвопролитни войни. Но война в Европа е много повече от просто война..
Най- сигурният континент е този, на чиято територия никога не се е водила война. Няма и да се води.

Антарктида?

# 100
Украинците са преминали най-червената от червените линии, ударили ли са фабрика за спирт.

# 101
С дрон са я треснали. Те вече ги бълват.

# 102
Украинците са преминали най-червената от червените линии, ударили ли са фабрика за спирт.
Направо са им посегнали на най-милото! 🤣🤣🤣

# 103
  • Paris, France
Пият украинците. Живея в район с много поляци и украинци. Мъртвопиян украинец още не съм видяла. Виж, пияни поляци бол. Мъртвопияни. Крещят, хвърлят бутилки, ужас. Това са, обаче, мои впечатления. Не знам каква е статистиката.

Да свършва войната! Поне да има за какво да се напием.

# 104
Аз също имам приятели, които ходиха в Украйна по това време (2006-2014) и откриха фирма. Те твърдяха, че разликите в мисленето между т.нар. Левобрежна Украйна и Деснобрежна Украйна са огромни.  И че в частта, владяна години наред от Русия, наистина бързат да се напият, докато в другата Киев и пр. са съвсем други хора  - работливи и отговорни. И че колкото и да не могат да се провят генерализации руският начин на живот е оставил следи - в негативен аспект - върху тези, които са по-близо до Русия. И че в Днипро (по онова време - Днепротровск) има много кьоркютук пияни, което въобще на било характерно за Киев. Казвам какво са ми разказали, те живяха там 8 години

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 14:11 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт